Novi Beograd
Foto: Alo/Masanori Jošida

Prema popisu iz 2022. godine, broj stanovnika se smanjio na 209.000, ali se u međuvremenu višestruko povećao broj motornih vozila.

Šta će rešiti svakodnevne gužve?

Završena je izgradnja produžetka Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20, dužine 420 metara, koji je od ove nedelje otvoren za saobraćaj.

Radove su izvodila komunalna preduzeća poput JKP “Beograd put”, JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” i JKP “Zelenilo”.

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića je deo šireg projekta prilaza budućem tramvajskom mostu preko Save, čija će korisnost doći do izražaja u perspektivi. Iako trenutno nova saobraćajnica ne igra ključnu ulogu u saobraćaju ovog dela grada, njen značaj će se ispoljiti s pristupom novom mostu i preuzimanjem dela saobraćaja sa Ulice Milentija Popovića.

@duh.blokova

Завршена је изградња продужетка Булевара Зорана Ђинђића у блоку 20, дужине 420 метара, који је од ове недеље отворен за саобраћај. Радове су изводила комунална предузећа попут ЈКП “Београд пут”, ЈКП “Београдски водовод и канализација” и ЈКП “Зеленило”. Продужетак Булевара Зорана Ђинђића је део ширег пројекта прилаза будућем трамвајском мосту преко Саве, чија ће корисност доћи до изражаја у перспективи. Иако тренутно нова саобраћајница не игра кључну улогу у саобраћају овог дела града, њен значај ће се испољити с приступом новом мосту и преузимањем дела саобраћаја са Улице Милентија Поповића. Након измена током извођења, додате су траке коловозима и изграђена је кружна раскрсница са Улицом Владимира Поповића. Нова саобраћајница се простире на 420 метара, има по три траке у сваком смеру, обостране тротоаре, бициклистичке стазе, стајалишта јавног превоза, модерно осветљење и широки зелени појас са системом за наводњавање. Све ове промене доприносе укупном унапређењу инфраструктуре у блоку 20 на Новом Београду.

♬ original sound - Duh blokova

Nakon izmena tokom izvođenja, dodate su trake kolovozima i izgrađena je kružna raskrsnica sa Ulicom Vladimira Popovića.

Nova saobraćajnica se prostire na 420 metara, ima po tri trake u svakom smeru, obostrane trotoare, biciklističke staze, stajališta javnog prevoza, moderno osvetljenje i široki zeleni pojas sa sistemom za navodnjavanje.

Sve ove promene doprinose ukupnom unapređenju infrastrukture u bloku 20 na Novom Beogradu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading