promo
Foto: Promo/Promo

Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović uručio je danas još 24 ugovora građanima, koji su na javnom konkursu dobili subvencije za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova.

Opština zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike dve godine zaredom sufinansira mere energetske sanacije u cilju unapređenja energetske efikasnosti u stambenom sektoru. Za tu namenu prošle godine je opredeljeno sedam miliona dinara, a na javni konkurs koji je bio otvoren do 31. decembra prijavilo se 80 domaćinstava sa teritorije opštine.

Prema rečima predsednika opštine, građani Savskog venca pokazuju veliko interesovanje za realizaciju ovih aktivnosti, a subvencije uglavnom koriste za zamenu stolarije u svojim kućama i stanovima.

-Krajem prošle godine potpisano je 14 ugovora sa vlasnicima stambenih jedinica kojima su na javnom konkursu odobrene subvencije. Danas smo građanima uručili još 24 ugovora, a u planu je realizacija ukupno 70 ugovora. Domaćinstva koja su se prijavila i ispunjavaju uslove javnog konkursa, realizaciju subvencije mogu očekivati u narednom periodu – naveo je Vidović.

Podrška građanima u poboljšanju energetskih karakteristika porodičnih kuća i stanova sprovodiće se kontinuirano na Savskom vencu u cilju smanjenja potrošnje energije i unapređenja kvaliteta životne sredine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading