NOVI KORAK U OBRAZOVANJU: I danas podela tableta i laptopova učenicima beogradskih osnovnih škola
BeoInfo

Prvi kontigent besplatnih tableta za beogradske osnovce je isporučen, a oni će suksesivno stizati sve do 10. septembra. Ukupno je obezbeđno 67.952 tableta za osnovce od trećeg do šestog razreda i 6.752 laptopova za beogradske nastavnike i učitelje.

Među prvima tablete su dobili đaci OŠ "Drinka Pavlović", svečanost tim povodom bila je organizovana 1. septembra, a danas ćemo radost dodeljivanja tableta i laptopova videti na licima dece OŠ "Nikola Tesla" u Rakovici.

O svemu dalje šta sledi i drugim aktuelnim školskim temama govoriće ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličko, predsednik GO Rakovica Miloš Simić i direktor OŠ „Nikola Tesla“ Stanislav Stevuljević.

Podelom tableta beogradskim osnovcima od trećeg do šestog razreda načinjen je novi korak u obrazovanju. Tableti i laptopovi omogućiće lakše sprovođenje digitalizovane nastave, iako će pored njih u upotrebi biti i regularni udžbenici, makar ove školske godine.

Kao što ste navikli i ovog jutra, informisaćemo vas o svim bitnim servisnim informacijama za život u Beogradu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading