VESIĆ SE OGLASIO NA KINESKOM JEZIKU Nakon objavljivana knjige, uputio poruku zahvalnosti kineskim prijateljima
Facebook

 

Iz štampe je danas izašla knjiga Gorana Vesića, "Knjiga o Beogradu", na kineskom jeziku.

- Posle izdanja na srpskom, engleskom i ruskom jeziku moja Knjiga o Beogradu biće dostupna i čitaocima sa kineskog govornog područja. Narednih meseci jedan kineski izdavač objaviće Knjigu o Beogradu i u NR Kini.

Srećan sam što je moja knjiga objavljena na kineskom jeziku. Nadam se da će moji kineski prijatelji upoznati i zavoleti Beograd i Srbiju. 

 

 

Za razliku od drugih izdanja Knjiga o Beogradu na kineskom ima dve nove priče, izjavio je Vesić.

- Priču o Beograđaninu i našem legedarnom glumcu Bati Živojinoviću koji je decenijama bio najpopularniji glumac u NR Kini kao i priču o bombardovanju Ambasade NR Kine u agresiji NATO pakta na SR Jugoslaviju 7. maja 1999. godine u kome su su poginula tri kineska državljanina, a povređeno je dvadeset. Nadam se da će moja Knjiga o Beogradu na kineskom jeziku doprineti da nas Kineskinje i Kinezi bolje razumeju kao i da nauče našu istoriju i običaje - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda je saopštio da veruje da je njegova knjiga još jedna potvrda čeličnog srpsko - kineskog prijateljstva koji su utemeljili srpski i kineski predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading