Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige
Promo
Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige

Promo

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, Foto: Promo

Novo rukovodstvo VS doneće novu energiju i adekvatne strateške odgovore za savremene bezbednosne izazove koji su pred Srbijom. Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Aleksandru Vulinu, ne samo da je zaustavljen trend uništavanja srpske vojske, već je napravljen ozbiljan zaokret ka njenom jačanju - kaže Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Vojni budžet za 2018. godinu povećan za 25 odsto, od čega je najveći deo sredstava izdvojen za povećanje plata, rešavanje stambenog pitanja pripadnike vojske, ali i za nastavak naoružavanja, opremanja najsavremenijim borbenim sistemima. Od jula 2017. godine godine do danas, Vojska Srbije kroz subvencionisane kredite i obezbeđivanje stanova, rešila stambeno pitanja za 1.214 svojih pripadnika, uključujući aktivne i penzionisane vojnike i zaposlene u Ministarstvu odbrane. Na aerodromu u Batajnici, uz prisustvo predsednika Vučića, ministra Vulina i ruskog ambasadora Čepurina, predstavljena su dva remontovana ruska ‘’miga 29’’, pri čemu se uveliko radi na još šest ‘’migova’’ koji će svi zajedno u novembru leteti na vojnoj paradi u Beogradu, kojoj će prisustvovati i ruski predsednik Vladimir Putin, ističe Đurđev.

Takođe, predsednik Vučić je najavio mogućnost ponovnog uvođenja obaveznog vojnog roka od 2020. godine, što je još jedan pokazatelj da u Srbiji postoji ozbiljna strategija, ne samo da se sačuva mir, već i da možemo preventivno da delujemo u slučaju da neko vojnim putem pokuša da ugrozi teritorijalni integritet i suverentitet države. Novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, uneće neophodnu novu energiju u ljudstvo, još snažnije osavremenjavanje tehnike, i obnovu morala srpske vojske koja će da bude faktor odvraćana za svaki pokušaj agresije na našu otadžbinu - zaključuje Đurđev.