Marko Selaković
promo
Marko Selaković

promo

Marko Selaković, Foto: promo

Takođe, čitava fudbalska javnost bila je impresionirana Mažićevim izdanjem u finalu Lige šampiona, pre manje od dva meseca.

Celi svet govori o Miloradu Mažiću: sudi drugi Mondijal zaredom, komentariše se da je on trenutno najbolji svetski sudija, da zaslužuje da sudi finale Svetskog prvenstva, da mu nema premca kada je reč o mnogim elementima suđenja...

Celi svet ukazuje najdublje poštovanje Miloradu Mažiću.

Celi svet, osim Srbije.

Pre manje od godinu dana dva ugledna kluba iz srpske Superlige tražila su da im Mažić ne sudi mečeve, jer nije kompetentan. Jedan klub je čak naveo da će, citiram, „tražiti izuzeće Milorada Mažića za sva vremena“. Pre dve godine Milorada Mažića je suspendovala srpska sudijska organizacija jer je, verovali su, tendenciozno oštetio klub u utakmici domaće lige.

Potpuno je neverovatno da imamo možda i najboljeg sudiju sveta koji dolazi iz malog Vrbasa, a da taj isti, najbolji na svetu, za srpsku fudbalsku ligu i srpske klubove - ne valja. Apsurd, da ne može biti veći.

Inače, Mića Mažića upoznao sam pre više od deset godina, dok je uporedo sa suđenjem radio kao komercijalista u jednoj od firmi iz srpske mesne industrije. I na tom radnom mestu bio je jedan od najboljih: sistematičan, vredan, uporan i spreman da uči. Kad si takav, možeš do uspeha.

Mićo Mažić je dokaz da do uspeha, ma šta kritizeri govorili, možeš i iz Srbije, ako si svetski kalibar i ako ne dozvoliš da te dežurni ispirači usta sapletu na putu ka cilju. Mažić je paradigma srpske propasti: čovek koji je u svom poslu verovatno najbolji na svetu, a osporavan, kritikovan i suspendovan u zemlji iz koje dolazi - Srbiji, zemlji u kojoj svi sve najbolje znaju.

Mislim da je jedna od tajni uspeha Milorada Mažića, pored napornog rada, stalnog usavršavanja i učenja, u tome što ne obraća pažnju na takozvane stručnjake i sveznalice iz Srbije i što mu nije stalo kakvo će mišljenje o njemu imati gazde i pseudogazde srpskih klubova. Važnije je šta o njemu misle u Mančesteru, Minhenu, Milanu, Parizu... To je teren na kojem se on meri.

Gospodinu Mažiću srećno i sve najbolje, uz iskrene želje da sudi i finale Svetskog prvenstva, jer je to debelo zaslužio! „Stručnjacima“ u Srbiji poručujem: ne saplićite ono što valja. Kvalitet će naći način da ispliva, a vi ćete ostati da se lomatate po sopstvenim kaljugama. To što neko celom svetu valja, a vama ne valja, govori o vama. U toj kaljuzi ćete doživotno ostati i na kraju se u nju potpuno utopiti.

Oni koji vrede - idu dalje.

Komentari (3)

Milivoje

09.07.2018 07:29

Bravo.To sto ste rekli sve govori o nama i zasto smo tu gde jesmo a o Mazicu je ceo svet vec sve rekao

Soja

09.07.2018 09:16

Mažića za predsednika !!!

Bože pomozi!

09.07.2018 10:29

Tešo je nama Srbima, da priznamo da je neko bolji od nas samih! svako ko je uspešan, a pošten!, bude ispljuvan! Bravo Mažiću! Samo napre!