Ivana Nikolić urednik
alo.rs

U međuvremenu sam postala i tetka, i to ona koja sa detetom voli da juri od vrtića do parkića. Dok bdim nad njom, kao kobac vrebam i merkam sumnjivce. Reče sestra da sam hodajuća fobija i da moram da izbacim iz glave scenario po kojem je neko uzima za ruku i odvodi.

Vrisak majke bio je znak za uzbunu. Srećom, deda gega sa štapom, pa nije daleko odmakao. Dok su smirivali mamu i tražili klince, čiča je uhvatio tutanj, a mališan koga je umalo oteo tresao se u majčinom zagrljaju nesvestan kakva je sudbina mogla da ga zadesi.

Ne znam čime je dete namamio, očevicima je delovalo potpuno bezazleno - deka vodi unuka kući. Istina je da među nama šetaju vukovi u jagnjećoj koži. One koji krive majku da je negde blenula podsetiću samo da je mala Maša oteta iz majčinog naručja. Ne, nismo prestali da bdimo nad decom, samo nismo navikli na manijake u parkovima. Zato, pamet u glavu - od deteta ni metar.

Komentari (3)

Od sumraka do mrklog mraka

06.07.2018 06:39

Auuu,Ivana, tesku kletvu si bacila na jednu vrstu "ljudi".Ako bi se ostvarila onda bi covecanstvo bilo svedeno na manji broj ljudi od idealne"Zlatne milijarde",za koju se zalaze Bil Gejts.Izostanak sankcija,razigrala je zlo na ovoj planeti do kraja.I tu vise povratni korak nije moguc.Nemoral,deformacije u svim oblicima,tolerantnost na protiv prirodni poredak,nakaznost,...postali su neodvojivi deo nasih zivota.Uz marketing i podrsku zakonskih poluga oni su postali i pozeljan obrazac zivota.

baka

06.07.2018 06:50

Nije na odmet da oni koji izvode decu procitaju ovaj tekst. Manijaka ima na sve strane, ne skidati oci sa deteta. Takodje u parkovima gde je betonska podloga, decu treba pazljivo cuvati, cesto padaju i stizu cak do hirurga.

Licemerje je bolest

06.07.2018 08:15

Merkate li i sumnjivice ili samo sumnjivce? Baš apropo Maše koju pominjete. Uzgred, veliki je greh što proklinjete nerodjenu decu, karma je čudo poštovana tetko.