Marija Zaharova
Associated Press
Marija Zaharova

Associated Press

Marija Zaharova, Foto: Associated Press

Zaharova je, na konferenciji za novinare, podsetila da je kao povod za bombardovanje poslužio slučaj u Račku gde su Srbi navodno ubili albanske civile, iako je posle utvrđeno da je reč o albanskim borcima i teroristima koji su potom preobučeni u civilnu odeću, preneo je Sputnjik.

"Niko zbog toga nije odgovarao i niko nije zatražio oproštaj. Izgleda da traženje oprosta nije jača strana NATO", rekla je Zaharova i dodala da je prošlo skoro 20 godina, a da je metodika zapadnih kolega i dalje ostala neizmenjena.

"Zato postavljam pitanje stručnjacima centra "Karnegi" - zar je moguće da ste toliki idioti?", rekla je Zaharova na redovnom brifingu za novinare.

Ona je dodala i da Zapad sve žrtve bombardovanja 1999. godine naziva kolateralnom štetom i ocenila da je tada ceo svet odlučio da igra tu "krvavu igru".

„U pitanju je bila propagandna manipulacija SAD i njihovih evropskih saveznika, a takve pristupe možemo videti i danas, pogotovo u svetlu slucaja sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove c´erke Julije u Solsberiju“, zakljucila je Zaharova.