Marko Simonović
Marko Metlaš
Marko Simonović

Marko Metlaš

Marko Simonović, Foto: Marko Metlaš

Samo čudo bi sprečilo Crvenu zvezdu da se plasira u top 8 fazu Evrolige, ali do takve pozicije crveno-beli su došli zahvaljujući kvalitetu koji su pokazali ove sezone. Srpski šampion je načinio veliki preokret u Malagi u petak uveče (78:72), iako je početkom treće četvrtine gubio sa čak 19 razlike. Jedan od najzaslužnijih za podvig je Marko Simonović.

U poslednjoj deonici, Simonović prosto nije mogao da promaši. Serijom trojki prosto je rasturio Špance i ostavio Zvezdu na deobi druge pozicije sa Lokomotivom i Panatinaikosom.

- Osetio sam se dobro u drugom poluvremenu, verovao sam da mogu da ubacim. Saigrači su me ispratili, ali je ovo pre svega bila velika timska pobeda - rekao je Simonović.

Zvezdu do osam najboljih u Evroligi deli samo još jedna pobeda (Lokomotiva, Darušafaka ili Cedevita).

- Čekaju nas još tri jake utakmice. Stvarno verujem u ove momke i ovaj tim. Sada idemo na izuzetno teško gostovanje Cedeviti.

Daćemo sve od sebe da dobijemo. Očekujem vrlo težak meč. Oni su sjajna ekipa sa vrhunskim igračima i svaka lopta i svaki posed će biti bitni - dodao je Simonović.

Crveno-bele već za dva dana čeka nastavak polufinalne serije plej-ofa u ABA ligi, odnosno, gostovanje Cedeviti u Zagrebu. Na prvoj utakmici, prošlog utorka, srpski tim je slavio sa 97:88 i potrebna mu je još jedna pobeda za prolazak u finale.