Žena,tuga
Profimedia
Žena

Profimedia

Godinama trpela nasilje, Foto: Profimedia

Stejsi je, gostujući u jednoj televizijskoj emisiji otvorila dušu i ispričala kakvu je torturu pretrpela. Ona kaže da ju je bivši verenik, inače bodibilder godinama Kit Hjus godinama zlostavljao.

Ona kaže da njihova veza nikad nije bila srećna i da je godinama trpela fizičko nasilje.

- Stalno sam se nadala da će se promeniti, ali to se nije dogodilo. I danas sam prestrašena. Jedino što me "drži" su moja porodica i prijatelji. Da nije bilo njih, ne znam kako bih kroz sve ovo prošla sama - rekla je Stejsi.

Potom je i opisala najgori trenutak u njenom životu, kada je odlučila da ga ostavi. Pre godinu dana, Kitu je vratila verenički prsten, što ju je umalo koštalo života, jer ju je verenik prvo pretukao, potom davio, a onda i živu zakopao.

- Prvo me je udarao i davio. Nisam mogla da dišem, da shvatim šta se događa. Davio me je sve dok se nisam onesvestila. Nakon nekog vremena počela sam polako da dolazim sebi i shvatila sam da ležim pod hrpom zemlje, i to na plaži gde me je i napao. Sve je bilo kao u usporeno, kao na nekom filmu... Čula sam otkucaje svog srca i zvuk mora u pozadini - priseća se Stejsi.

- Jedino što sam videla bile su zelene i plave mrlje. Nisam mogla da dišem, ni da se pomerim. Kao da sam bila paralisana! Pokušala sam da ustanem, a znala sam da ne mogu. Jedino što mi je ostalo jeste bilo da počnem da kopam noktima - prepričala je Stejsi.

Na kraju je nekako uspela da izađe iz rake i došeta do obližnjeg golf kluba gde je ponovo izgubila svest. Zaposleni su pozvali hitnu pomoć, koja je Stejsi prevezla u bolnicu, gde je provela četiri nedelje u indukovanoj komi. Bili su potrebni meseci da se nesrećna žena oporavi.

Iako se oseća bolje i ima podršku svojih bližnjih, Stejsi i dalje ima napade panike, a pred očima joj često prođu jezive slike trenutaka kad je bila živa zakopana.

Kit Hjus je zbog ovog napada dobio doživotnu kaznu, ali već za osam godina može da zatraži pomilovanje.