Čokoladna krem torta
Shutterstock
Čokoladna krem torta

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ukus će vam se sigurno dopasti, jer teško da postoji iko ko je imun na meko testo, hrskava i penasta zapečena belanca i kremasti fil!

Sastojci za testo: 150 g oštrog brašna, 350 g šećera, 150 g putera, 5 jaja, 4 kašike mleka, kašičica praška za pecivo, 100 g badema u listićima.

Sastojci za krem: 250 ml mleka, 100 ml ruma, 1 kesica kupovnog krema od vanile u prahu, 200 ml slatke pavlake.

Priprema: Odvojite žumanca od belanaca. Puter penasto umutite sa 150 g šećera, dodajte 5 žumanaca, a zatim i brašno koje ste u posebnoj posudi pomešali sa praškom za pecivo i mlekom.

Smesu sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, ravnomerno rasporedite (gusto je) i ostavite sa strane. Umutite belanca sa preostalih 200 g šećera u čvrst sneg i sipajte preko testa. Poravnajte kašikom, pospite bademe iseckane na listiće i pecite 20-ak minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni.

Ostavite da se prohladi u plehu, a za to vreme spremite fil. Pomešajte mleko i rum, dodajte krem u prahu i dobro umutite, pa sjedinite sa prethodno dobro umućenom slatkom pavlakom. Sjedinite laganim pokretima pomoću kašike.

Ohlađenu koru presecite tako da dobijete dve kore, nanesite krem na jednu polovinu, a prekrijte drugom. Ukrasite po želji, ohladite nekoliko sati u frižideru i uživajte u jedinstvenom ukusu čuvene Verdens beste polastice!

 

 

Komentari (2)

vunena

02.05.2018 09:58

e ako je ovo najlepsa torta ja sa onda krokodil

Ja

03.05.2018 08:45

Jao Boze cemu sam se nadala a nista spektakularno. Nemaju oni mastu ili je ovaj sto obkavi recept pod ovakvim naslovom totalni amater sto se nasih slastica tice. Ne kazem da nije ukusna vjerojatno da jeate ali najbolja na svijetu garantujem da nije. Strasno