Požar u Ulcinju
Ivana Nikolić
Požar u Ulcinju

Ivana Nikolić

Požar u Ulcinju, Foto: Ivana Nikolić

Požar je izbio oko 11.00 sati, a nošen prvo severnim, zatim zapadnim vetrom, brzo se proširio do kuća na brdu, prenosi RTCG.

 

Šef ulcinjskih vatrogasaca Fljamur Selović rekao je da je požar koji je izbio u Bijeloj Gori u Ulcinju van kontrole vatrogasaca i da je vatra progutala dve kuće, javljaju crnogorski mediji.

"U pomoć su stigli i vatrogasci iz Bara, Podgorice, Budve. Tu su i dromaderi helikopteri, celo ljudstvo ulcinjske vatrogasne jedinice i građani. Branimo domaćinstva koliko je to u našoj moći, ali veoma je teško jer je požar van kontrole", rekao je Selović.

Šef ulcinjskih vatrogasaca rekao je da je situacija na terenu potpuno haotična i nije znao tačno da kaže kolika je površina pod vatrom.

"Gori cela Bijela Gora, čak i borovi prema putu ka Baru", izjavio je Selimović.

Iz Službe zaštite zamolili su sve građane koji mogu da pomognu u gašenju.

Požar gasi i jedan kanader.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o kanaderu iz Srbije jer je MUP Crne Gore tražio pomoć u gašenju ovoga požara.

Tagovi

Komentari (4)

vitez

27.08.2016 17:09

Neka im pomogne TATO.

Koja

27.08.2016 20:50

@vitez - Ima ko da im pomogne.... imaju bracu Albance i Hrvate.... nema problema za CG.....

IronMaiden

27.08.2016 22:12

@vitez - Crna Gora je pomogla Srbiji kad su bile poplave, a sad vi nama pomazete. To je ono sto je bitno, to je ono sto treba cijeniti. Ne mijesajte politiku dje joj nije mjesto.

dr Pera

27.08.2016 23:09

Kakvi kanader iz Srbije aman, nema u Srbija kanadera. Sto se tice medjusobne pomoci treba da je bude, nedozvolti politici da se peklja u ovo.