Vatra Požar
Shutterstock
Vatra Požar

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Kako je javio izveštač Tanjuga sa lica mesta, gori krovna konstrukcija zgrade, a pripadnici Vatrogasne brigade grada Beograda pokušavaju da ugase požar u kojem niko nije povređen.

Na licu mesta je prisutan veliki broj građana, kao i ekipe Hitne pomoći.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević obišao je večeras naselje Begaljica u Grockoj gde je u požaru izgorela Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" i uverio se da nema povređenih.

"Niko nije povređen i to je najvažnije, a veliki broj vatrogasaca koji učestvuje u gašenju požara daje sve od sebe da savlada požar. Prema prvim izveštajima vatra je izbila zbog zastarelih instalacija", rekao je Nikodijević, saopštila je Gradska uprava. On je dodao da je ta nesreća "posledica pre svega višedecenijskog neulaganja u obrazovanje i u školstvo".

"Posledice nebrige i odsustva ulaganja vide se u ruiniranim školama i prava je sreća što nema povređenih jer je vikend i đaci nisu bili u objektu", rekao je Nikodijević. Kako je najavio, Grad Beograd će u saradnji sa Opštinom Grocka brzo reagovati i organizovati nastavu u dve smene u najbližoj školi i tako omogućiti da đaci nesmetano završe školsku godinu.

Obećao je da će biti organizovan javni prevoz đaka do druge najbliže osnovne škole.

 

Tagovi