Megan Markl i princ Hari
EPA/Stringer
Megan Markl i princ Hari

EPA/Stringer

Megan Markl i princ Hari, Foto: EPA/Stringer

Kako je saopšteno iz Kensingtonske palate, mlađi brat princa Vilijama sa svojom lepom verenicom koja je očarala Britance, otputovati u Škotsku.

Princ Hari i Megan, koji će se venčati 19. maja, nastavljaju svoj niz zvaničnih kraljevskih angažmana s posetom Edinburgu 13. februara.

Njihov poseta će uključivati ​​obilazak dvorca Edinburg, zatim poseta kafiću za mlade u organizaciji "Social Bite" koja se bavi pomoći beskućnicima kao i prijemu u čast obeležavanja škotske godine mladih koja će biti upriličena u palati Holiroadhaus.

Iako je raspored u poseti Škotskoj gust, ne sumnjamo da će zaljubljeni par pronaći vremena za romantične trenutke na Dan zaljubljenih.

Inače, Kensingtonska palata objavila je i da će troškove venčanja koje će se održati u dvorcu Vindzor, u potpunosti pokriti kraljevska porodica.

"Ne mogu da zamislim da će tako raskošno venčanje koštati manje od pola miliona evra', rekla je nedavno za britanske medije Ejmi Dun, poznata organizatorka venčanja.

"Sigurno će dosta izdvojiti za osiguranje, koje će tog dana biti na posebnom nivou, posebno zbog sve češćih terorističkih problema u svetu", rekla je organizatorka i dodala da se toga dana na ulicama Londona očekuje preko milion građana željnih barem na trenutak biti deo tog veličanstvenog događaja.

Na samom obredu očekuje se oko 600 gostiju, dok će na proslavu doći polovina njih, jer princ i američka glumica ipak žele nešto intimnije venčanje.