Migranti su prevezeni autobusima
Tanjug
Migranti su prevezeni autobusima

Tanjug

Migranti su prevezeni autobusima, Foto: Tanjug

Stilijanides je pohvalio napore koje je Vlada preduzela i u zemlji i na međunarodnom planu.

On je na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem danas u Beogradu zahvalio Vladi Srbije što se od samog početka migrantske krize pokazala kao odgovoran i ključni partner EU.

Komesar je preneo da u Evropskoj uniji veoma cene i poštuju postupanje Srbije, koja potvrđuje da je glavni oslonac u održanju mira i stabilnosti na Balkanu.

Vučić je zahvalio komesaru Stilijanidesu i EU na više od 20 miliona evra humanitarne pomoći koju je EU do sada dodelila Srbiji kao podršku za suočavanje sa izazovima migrantske krize.

On je naglasio da se Srbija od početka migrantske krize zalaže za jedinstveno, sveobuhvatno i solidarno rešenje i da je pokazala spremnost da bude deo tog rešenja, u skladu sa svojim mogućnostima.

Na sastanku je razgovarano i o situaciji u regionu, a Vučić je naglasio da će Srbija, uprkos svim izazovima, ostati verna politici političke stabilnosti i saradnje u regionu.

Komentari (1)

momazver

23.01.2017 09:58

Mala je to fajda srpskom življu koji se smrz,o i umro što od smrzotina,što od gladi ove zime i o kome Vulin nije vodio računa.Bitno je da su oni nas po pitanju izbeglica saslušali/ mi hoćemo,mi nećemo, mi /ne/možemo.../,potapšali po ledjima,udelili neku crkavicu,a mi opet BEZ GAĆA/odluke EU šta će biti sa SVIM izbeglicama koji HOĆE SAMO U EU/čekamo nove talase istih-KOJI NEĆE BITI PUŠTENI U EVROPU!