Alo! vinjeta derbi na Kosovu
Alo!
Večiti derbi

RAS/Marko Metlaš

Fudbaleri dva kluba putovali bi istim autobusom, Foto: Marko Metlaš

Predlog našeg lista za odigravanje, u pravom smislu te reči, prijateljske utakmice na jugu srpske pokrajine, na prvu loptu su sa velikim zadovoljstvom prihvatili čelnici dva beogradska kluba - Miloš Vazura i Zvezdan Terzić.

Oba naša sagovornika složila su se da bi odigravanje jednog takvog meča na "svetoj srpskoj zemlji imao višestruki značaj" i da bi nosio "snažnu poruku".

Terzić i Vazura se unapred raduju takvoj mogućnosti jer bi Srbi na Kosovu i Metohiji konačno mogli da na delu vide dva naša najveća kluba, ali i veruju da bi jedna takva istorijska utakmica znatno doprinela poboljšanju odnosa između dve fudbalske institucije - među predstavnicima Partizana i Crvene zvezde, ali i među navijačima.

"Alo!" je predložio da igrači dva kluba na Kosovo i Metohiju putuju istim autobusom, što je takođe bez premišljanja usvojeno kao dobra ideja s mnogo simbolike.

- Partizan je spreman da učestvuje u jednoj takvoj akciji, da zajedno sa Crvenom zvezdom otputuje na Kosovo i Metohiju i da tamo odigra večiti derbi! Što se nas tiče, može taj meč da se odigra i u Republici Srpskoj, u Beču ako treba. Dakle, mi smo za! Ako neko misli da bi možda otpor prema ovoj vašoj ideji pružali navijači dva kluba, ubeđen sam da ne bi. Siguran sam da bi i oni podržali mogućnost odigravanja jedne takve utakmice. Čini mi se da je sada pravi trenutak za tako nešto, sada kada Crvena zvezda i Partizan učešćem u Ligi Evrope vraćaju pozitivan imidž srpskom fudbalu - rekao je Miloš Vazura, generalni direktor kluba iz Humske.

Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih, ovim povodom je za "Alo!" izjavio:

- Sve što je u interesu Srba na Kosovu i Metohiji, mi smo spremni da podržimo. Znate da Crvena zvezda kao klub svakog maja odlazi u Gračanicu da obiđe naš narod i manastire, odigra prijateljsku utakmicu i pokaže tim ljudima da smo s njima. Za to smo uvek raspoloženi - poručio nam je Zvezdan Terzić.

Načelno, dogovor je pao! U danima koji su pred nama preostaje još da se pripremi niz tehničkih detalja kako bi jedna ovakva akcija bila sprovedena u delo na najbolji mogući način.

Može već u oktobru!

Teoretski, Crvena zvezda i Partizan bi mogli da odigraju večiti derbi na Kosovu i Metohiji već početkom sledećeg meseca. Srbija će 6. i 9. oktobra, verujemo, uspešno okončati kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a reprezentativnu pauzu klubovi inače koriste za odigravanje prijateljskih utakmica. U slučaju da već imaju ugovorene mečeve u oktobru, crveno-beli i crno-beli mogu na KiM i u novembru, tokom sledeće pauze rezervisane za baraž za Mondijal

 

Komentari (3)

Pera Detlic

21.09.2017 15:52

Podrzavam inicijativu ALO-a.

Djoko

21.09.2017 16:31

Podrzavam tu inicijativu!!!

Pavle

22.09.2017 11:25

Apsolutno ne podrzavam. Zar ono sto nas najvise deli kao omladinu treba da prikazemo pred albancima i da se brukamo. Kao da bi "sveta zemlja" sprecila ove divljake da se ne pobiju i haos neki naprave samima sebi.