Spremna za  Švedsku:  Sanja Vučić
Milorad Milanković
Spremna za  Švedsku:  Sanja Vučić

Milorad Milanković

Sanja Vučić, Foto: Milorad Milanković

Prvi zemlja koja je večeras obezbedila plasman u finale je Letonija, druga je Gruzija, za njima slede Bugarska, Australija, Ukrajina, šesta je SRBIJA, sedma je Poljska, pa Izrael, Litvanija i deseta je Belgija.

Veče je počelo dinamično nastupima predstavnika Letonije i Poljske. Justs iz Letonije otpevao je svoju malo bržu numeru "Heartbeat" iz petnih žila, obučen u crno od glave do pete, dok je Poljak Mihael Szpak svojom pesmom "Color Of Your Life" malo uspavao publiku svojom baladom.

Pevačica iz Švajcarske Rika počela je svoju karijeru kao akustični folk pevač, ali joj je pop muzika donela slavu, pa ćemo videti koliko će joj pesma "The Last Of Our Kind" doneti sreću na Evrosongu.

Našminkani Hovi Star iz Izraela numerom "Made Of Stars" malo je razdrmao publiku svojim nastupom.

Ivan iz Belorusije predstavio se pesmom "Help You Fly" i oduševio je publiku hologramskim prizorima kada je u nekim trenucima delovalo kao da zapravo on go mazi haskija.

I konačno, predstavnica SRBIJE Sanja Vučić i pesma "Goodbye", koju je pisala i komponovala Ivana Peters. I ove godine imali smo pesmu na engleskom. Sanja je izgledala moćno u crnoj kožnoj haljini, a izvrsne devojke Lena Kuzmanović, Dunja Vujadinović, Jelena Đurić i Iva Pletikosić, koje su joj bile prateći vokali, takođe u kožnim kombinacijama, pomogle su joj da dočara poruku pesme. Scenski nastup bio je dopunjen i plesom baletskog igrača Miloša Isailovića. 

>
>

 

Predstavnik Irske Niki pesmom "Sunlight", predstavio je svoju zemlju za koju su po kladionicama velika očekivanja na ovogodišnjem takmičenju.

Komšinica Kaliopi iz Makedonije posvetila je svoju pesmu "Dona" svim damama ovog sveta, i tako zadala domaći zadatak ostalim zemljama.

"I've Been Waiting for This Night" izveo je Doni iz Litvanije i malo razdrmao gledaoce. On se na Evroviziji takmiči drugi put.

Pobednica "X faktora" u Australiji 2013. godine Dami Im predstavila je Zemlju kengura numerom "Sound Of Silence". Njena blještava bela haljina posebno je okupirala pažnju publike.

Komšinica iz Slovenije Manuela nije pevala na maternjem kao Kaliopi, ali je u predstavljanju svoje zemlje pesmom "Blue And Red" imala pomoć akrobate koji se vrteo na šipci.

Sanja Vučić

M. Milanković

Sanja Vučić, Foto: M. Milanković

Poli Genova iz Bugarske podseća na našu pevačicu Anu Štajdohar, a svojom pesmom "If Love Was A Crime" digla je publiku na noge.

Bend Lighthouse X nastupio je za Dansku pevajući Soldiers Of Love.

Predstavnica Ukrajine Jamala usporila je tempo takmičenja numerom "1944", ali je imala zanimljivu scenografiju.

Agnete iz Norveške numerom "Icebreaker" nije uspela da dovoljno razdrma publiku.

Gruziju je večeras predstavljao bend "Young Georgian Lolitaz" i iako su na sva usta najavljivali da očekujemo neočekivano, nisu se proslavili.

Eneda Tarifa iz Albanije najviše se potrudila da njena scena ima zlatne detalje, a njena pesma zove se "Fairytale".

Večerašnje takmičenje završilo se nastupom Laure Tesoro iz Belgije koja se predstavila pesmom "What's the pressure".

Prvi finalista je Letonija, druga je Gruzija, za njima slede Bugarska, Australija, Ukrajina, šesta je SRBIJA, sedma je Poljska, pa Izrael, Litvanija i deseta je Belgija.

Za prolaz Srbije u finale takmičenja za najbolju pesmu Evrope večeras je glasalo preostalih 17 zemalja koje učestvuju u drugom polufinalu „Pesme Evrovizije“, kao i tri zemlje stalne učesnice finala - Italija, Nemačka i Velika Britanija. Iz Srbije nije moglo da se glasa za našu predstavnicu.

U finalu će se, osim „velike petorke“ - Velike Britanije, Španije, Italije, Nemačke i Francuske - i prošlogodišnjeg pobednika Švedske, naći i 10 najboljih prve polufinalne večeri – predstavnici Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte.

Sanja Vučić

M. Milanković

Foto: M. Milanković

I ove večeri voditeljski par čine prošlogodišnji pobednik Mans Zelmerlov i Petra Mede.

Komentari (10)

Petar Pan

12.05.2016 22:37

Vucic veceras preko 50 posto glasova!

marina

13.05.2016 08:34

@Petar Pan - kralju bravo

Srbiiiiijaaaaaa!

12.05.2016 23:01

Braaaaavoooo! Iiiideeeeemoooooo!!

vojvođanin

12.05.2016 23:12

Divna garderoba...samo im fale motori. Original bajkeri.

dasa

13.05.2016 06:48

u ovoj drzavi gde vlada nemastina i beda samo nam je do pevanja.i ko je ovo uopste.

kusta

13.05.2016 09:39

@dasa - Pa šta ...treba da prestanemo da pevamo, govorimo, volimo, dišemo...možda je bolje da nas nema...! Kakav svetski / a naš /glas ! Sanja je bila fantastična, razbila je...Puno sreće u finalu ! A to što si neobaveštena/o/...to je već tvoj veliki problem.... / kao šatro nisi gledala/o/. Muka mi je više od ovih negativnih likova. Sve im naše smeta...

Dr Milanče Mitovski

13.05.2016 07:18

Сву срећу Сањице, а теби и твојој песми "Goodbye", желим вам goodbye до првог места сутра. Срећно – Happy!

Kica

13.05.2016 09:30

@Dr Milanče Mitovski - Pesmu koja nije festivalska, niti ce ikada biti hit, je fino otpevala ali je njen scenski nastup kao da polaze za neki pojas u karateeu! Rezija je ocajno prenela nastup. Nastup igraca koji univerzalnim jezikom, plesom treba da objasne pojacaju tekst pesme nije uopste prenet gledaocu! 10x je bolje prezentovan nastup koji na video klipovima mozemo da vidimo sa proba!

kusta

13.05.2016 11:06

Vi izgleda da više volite negativne komentare...zašto nema mog komenara ...ili ovaj što kuca po tastaturi još spava !

jedna

13.05.2016 17:45

Odlican nastup, pesma mogo vise od evrovizijskog hitica. Angazovan tekst, moderan zvuk, mocan glas (u strofama podseca na Adel). Prestanite vise da pricate i pisete gluposti... Konacno smo se resili (kobajagi) naseg etno zvuka, koje je Joksimovic, ustvari, sakupljao po Azerbejdzanu, Tusrkoj, Uzbekistanu i td. Ovo je smotra modernog zvuka i tacka. P.S. Stajling je tadkoje odlican.