Ramuš Haradinaj
Profimedia
Ramuš Haradinaj

Profimedia

Ramuš Haradinaj, Foto: Profimedia

Hardinaj, kojeg je francuski sud oslobodio zahteva za izručenje Srbiji zbog ratnih zločina nad Srbima, poručio je da "Brisel mora da odluči" i Prištini "kaže da li može da završi posao između Kosova i Srbije".

"Ja verujem da (u Briselu) to ne mogu, zato tražim od Vašintona da se vrati na Balkan. Vašington je dobar u završavanju stvari između Kosova i Srbije. Ako oni ne dođu da nam pomognu, onda bi trebalo, ne da jednostavno čekamo, već da odradimo svoje poslove. Nemamo luksuz da čekamo ko zna koliko", poručio je nekadašnji komandant takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

Ramuša Hardinaj je to izjavio na predizbrnom mitingu svoje stranke u Podujevu, prenosi kos sev.info pozivajući se na prištinsku televiziju "Klan".

Navodi se da je Haradinaj "podsetio i na to da Republika Srbija i dalje ima Kosovo i Metohiju u svom Ustavu".

"Ne zaboravite, Srbija još ima Kosovo u svom Ustavu. Ako ga ne uklone iz svog ustava, zašto i da nemaju tačku u Ustavu za raseljene ljude iz albanskih zemalja koji su nekada bili tamo", rekao je Haradinaj.

Portal podseća da je današnja Haradinajeva poruka samo jedna u nizu koje je, od kako je stigao na Kosovo iz francuskog grada Kolmara, uputio javnosti i visokim zvaničnicima Srbije. 

Komentari (5)

ZA PARE VAŠINGTON

14.05.2017 21:47

I DECU PRAVI. LJUBI IH LEVINSKA.

Mir nema alternativu

14.05.2017 22:16

...Ili mozda Moskva-to bi bilo najbolje i najdelotvornije. Posto Vasington I Brisel nisu uspeli da "dovrse zapoceto", a vi ste svakako nemocni, Rusi bi to najispesnije odradili i zavrsili posao u juznoj srpskoj pokrajini. Za dobrobit covecanstva i trajnog mira na Balkanu.

sudija

14.05.2017 22:27

...... spakovati kofere i napustiti Kosovo i Metohiju.

Gale

15.05.2017 09:22

Dosta vise pridavanja znacaju nekim ubicama i teroristima.naj delotvornije je da se takvi uopste ne komentarisu i njihova izlaganja ne objavljuju.Jednostavno totalni ignor za te i takve.oni to ne zasluzuju.Osim ako to nije u cilju nekog odrzavanja tenzija kod nas.pa mu se pridaje znacaj.Sve njegove izjave su date u cilju izbora.

Nele

15.05.2017 19:50

Daj bože da Nama Vašington dozvoli da završimo sa vama. Kamo lepe sreće. Brzo bi rešili sve probleme. Očas posla.....