Kraljica u poseti Irskoj
Profimedia
Kraljica u poseti Irskoj

Profimedia

Kraljica u poseti Irskoj, Foto: Profimedia

Pružajući ruku u znak pozdrava kraljici na sastanku, koji je prenošen na televiziji, Mek Ginis, čija se stranka "Sin Fajn" zalaže da Severna Irska napusti Ujedinjeno Kraljevstvo i ujedini se sa Republikom Irskom, upitao ju je "da li je dobro".

"Još sam živa, u svakom slučaju", odgovorila je kraljica uz osmeh, dok se rukovala sa Mek Ginisom tokom svog prvog pojavljivanja od kada su gradjani Velike Britanije glasali na referendumu da napuste EU.

 

"Bili smo poprlilično zauzeti. Mnogo toga se dešavalo", dodala je britanska kraljica u Severnoj Irskoj, čiji su birači glasali za ostanak u EU.

AFP navodi da nije poznato da li se njeni komentari odnose na političke dogadjaje u Britaniji, ili na nedavne dve proslave njenog 90. rodjendana.

Kraljica, koja se nije oglasila povodom ishoda referenduma, istakla je da je bila prilično zauzeta proslavom "dva rodjendana".
Prema britanskoj tradiciji, rodjendan monarha slavi se dva puta.

Mek Ginis pozvao je na glasanje o ujedinjenu Severne Irske sa Republikom Irskom nakon referenduma u Velikoj Britaniji.

Nakon razgovora iza zatvorenih vrata sa kraljicom, on je odbio da komentariše da li je tema bila i referendum.

"Razgovarali smo o brojnim stvarima, ni o čemu što bih vam preneo", rekao je Mek Ginis.

Komentari (2)

WECNOST

28.06.2016 10:44

O,Vase Visocanstvo jedino u sta se ne sumnja to je da cete Vi u svakom slucaju preziveti! Vase visevekovno trajanje je opste poznata stvar!

Ja

29.06.2016 02:04

Jos je ziva i svi se pitamo kako i dokle ce. Koliko misle da zive ti vampiri, koji se remontuju tudjim organima i tudjom krvlju?