Vanja Mijatović
M.Jošida
Vanja Mijatović

M.Jošida

Vanja Mijatović , Foto: M.Jošida

Vanja za magazin VIP otkriva da osim pevanjem voli da se bavi i šminkanjem. Pevačica ipak kaže da nikada ne bi mogla profesionalno da se bavi time, jer, kako kaže, posao šminkera je izuzetno težak, ali joj to umeće dosta pomaže u poslu kojim se bavi.

- Moje interesovanje za profesionalno šminkanje je počelo pre godinu dana. Ja sam neko ko nije imao ni jednu jedinu senku za oči. Koristila sam samo puder, maskaru, krejon i bronzer, eventualno ajlajner, kada sam raspoložena. Dakle, uvek sam posedovala tu minimalnu šminku, osnovnu - kaže Vanja i otkriva da je sve naučila zahvaljujući internetu.

- Gledala sam puno tutorijala na „jutjubu“ i to mi je delovalo vrlo zanimljivo. Upoznala sam se sa celokupnom šminkom, brendovima i paletama i odlučila sam da kupim jednu paletu. Pošto sam po celu noć budna, jer ne mogu da zaspim, a retko izlazim, onda gledam te snimke i trudim se da ponovim to. Jednostavno mi je zanimljivo sve i ide mi, moram vam priznati. Imam neke teškoće sa ajlajnerom, ali najteže je da se provali šta odgovara vašem licu - kaže Vanja i dodaje zbog čega je to samo hobi.

- Ne bih mogla ozbiljno da se bavim time, zato što, tvrdim, posao šminkera nije nimalo lak. Svako ima različito oko, lice, konturisanje je za svakoga različito. Ali zato kada ne znam šta ću, a hoću sebe da obradujem, ja odem i kupim nešto novo od šminke, uživam u tome. Mogu se sakriti nedostaci, nesavršenosti na koži, može da se transformiše lice - ističe pevačica i dodaje da svakodnevno dobija brojne komplimente zbog izgleda.van

Vanja Mijatović

facebook

Vanja Mijatović, Foto: facebook

- Drugarice mi ne traže da ih šminkam, ali me stalno pitaju ko me šminka, pohvale me. Ja kažem: „Sama“, a one se oduševe, što svakako prija. Nisam ni probala da šminkam druge, osim mame, koja je bila moj model, ali je izgubila strpljenje - kaže šaljivo Vanja i otkriva svoje omiljene trikove.

- Za dnevnu varijantu najviše volim da odradim dobar ten. Ništa prejako, obično koristim zemljane boje. Stavim bronzer na oči, preko celog kapka, zatim maskaru, eventualno olovku uz trepavice. Svetlije varijante su za dan. Ne volim rumenilo i nikada ga ne koristim, nemam ga, a najmanje mi je zanimljivo da crtam obrve, dok uživam u konturama i šminkanju očiju. Trepavice nisam nosila doskora, ali u emisijama sada zaista daju poseban efekat - kaže Vanja Mijatović.

Nekad mi se stvarno smuči da se šminkam jer mi lice više ne prima šminku, peckaju me oči, suze, to je kada sam po ceo dan pod teškom šminkom.

 

VIP magazin

Alo!

VIP magazin, Foto: Alo!

 Novi broj magazina VIP potražite od 06.02. na svim kioscima širom Srbije uz dnevni list "Alo!".