Doček odbojkašica
Marko Metlaš
Doček odbojkašica

Marko Metlaš

Doček odbojkašica, Foto: Marko Metlaš

- 20.46 - Ne znam da li ste svesni koliko nam znači vaša podrška i ljubav. Svi naši treninzi i utakmice su posvećeni vama. Ove devojke daju maksimum do poslednje kapi krvi i znoja. Imajte to na umu svaki put kad one igraju i budite sigurni da vas neće razočarati. Čak i kad ne ide, jednog dana će vam vratiti sa kamatom - rekao je selektor Terzić.

- 20.45 - Divno je videti sve vas, nadam se da će biti još prilike. Pozdrav publici u Srbiji, republici Srpskoj i mojoj Bileći - rekla je MVP prvenstva Tijana Bošković.

Nakon nje, publici se obratila kapiten Milena Rašić.

- Hvala svima koji su bili uz nas tokom prvenstva i hvala svima na ostvarenju velikog sna, pre svega dočeka na balkonu. Ovako nešti ima samo u Srbiji - ponosno će Rašićeva.

 

- 20.42 - Publici su se prvo zajedno obratile Brankica Mihajlović i Tijana Malešević.

- Teško je opisati ovaj osećaj, hvala Srbiji i Republici Srpskoj i naravno, pozdravljam svoj Brčko - rekla je Mihajlović.

- Divni ste, vi ste vetar u leđa, vi ste ono što nas izdvaja od drugih i što nas stvalja ovde gde smo. ovo je vaše - rekla je tijana pokazavši na medalju.

- 20.40 - Himna "Bože pravde"...

- 20.30 - Odbojkašice i stručni štab izlaze na balkon... Najpre stručni štab i lekari, a potom: Bojana Milenković, Teodora Pušić, Bjanka Buša, Mina Popović, Slađana Mirković, Ana Bjelica, Jelena Blagojević, Tijana Malešević, Jovana Stevanović, Bojana Živković, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović i najbolja odbojkašica Evrope Tijana Bošković, koju je publika pozdravila skandiranjem "MVP, MVP". Zatim je izašao selektor Zoran Terzić, a onda i kapiten, povređena Milena rašić, koja nije mogla da pomogne devojkama u Gruziji i Azerbejdžanu.

- 20.25 - Čelnici države i grada Beograda dočekali su žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije i članove stručnog štaba.

Doček odbojkašica

Marko Metlaš

Doček odbojkašica, Foto: Marko Metlaš

- 20.20 - Posle Kikija Lesendrića na balkon je izašao THCF. Centrom Beograda odzvanja: "Igraj i pobedi, ponosno se vrati".

- 20.15 - Zlatne odbojkašice stigle ispred Skupštine.

 

- 20.00 - Kiki Lesendrić i bend "Piloti" zabavljaju publiku na platou ispred Starog dvora dok odbojkašice ne stignu.

Plato ispred Starog dvora je prepun

Marko Metlaš

Plato ispred Starog dvora je prepun, Foto: Marko Metlaš

- 19.45 - Heroine sletele na aerodrom.

Odbojkašice Srbije sletele su oko 19.45 sati na aerodrom "Nikola Tesla". Avion je po sletanju prošao kroz vodeni luk, što se praktikuje kada se odaje posebno priznanje putnicima.

 

*************************************************************************************

Izabranice Zorana Terzića obradovale su naciju novom medaljom, i to onom najsjajnijom, pošto su postale prvakinje Evrope.

Beograđani i ostali građani Srbije imaće priliku da na dobrom starom mestu, na platou ispred Starog dvora gde se proslavljaju uspesi naših sportista, pozdrave šampionke.