Danijele De Rosi
EPA/Ettore Ferrari
Danijele De Rosi

EPA/Ettore Ferrari

Danijele De Rosi igra utakmicu karijere, Foto: EPA/Ettore Ferrari

Kraj utakmica u Rimu i Mančesteru, Roma - Barselona 3:0, Mančester siti - Liverpul 1:2. Hvala vam što ste pratili prenose uživo na portalu Alo!

Roma

EPA/Ettore Ferrari

Roma slavi čudo veka, Foto: EPA/Ettore Ferrari

87' Mesi ne koristi šansu utakmice. Došao je posle "flipera" u šesnaestercu lopta do Argentinca koji se večeras utopio u katalonsko sivilo.

84' GOOOOL! Roma - Barselona 3:0. Očajna igra Španaca večeras obija im se o glavu. Manolas posle kornera glavom matira Tera Štegena nakon vrlo loše postavljene odbrane Semeda. Kukavička taktika Ernesta Valverdea na putu je da bude demolirana.

80' Neverovatna šansa za El Šaravija u Rimu. Dobio je loptu na drugoj stativi i sa maksimalno tri metra šutirao je pravo u Tera Štegena. Doduše, bio je maltene "mrtav ugao" tako da je bila jako teška pozicija za postizanje gola.

Mohamed Salah

EPA/Nigel Roddis

Mohamed Salah postiže gol, Foto: EPA/Nigel Roddis

78' GOOOOL! Firmino koristi neverovatnu grešku Otamendija i šalje Liverpul u polufinale Lige šampiona. Na "Etihadu" je sve gotovo što se može zaključiti i po licu isključenog Gvardiole.

67' Naingolan fantastično šutira s distance, ali Ter Štegen pokazuje sjajnu smirenost. Ostaje 2:0 za "vučicu". Barselona je jako slaba večeras, nikako da stvori jednu pravu priliku za gol.

57' GOOOOL! Roma iz jedanaesterca preko De Rosija dolazi do 2:0. Pike je prethodno nekoliko trenutaka vukao Džeka za dres zbog čega je "nagrađen" žutim kartonom.

56' GOOOOL! Liverpul je izjednačio na Etihadu. Loša reakcija odbrane, Mane se poigrao malo, onda je srušen a na loptu je naleteo Salah i u maniru iskusnog golgetera prebacio ju je preko odbrane Sitija za 1:1.

46' Siti je oštećen ne samo zbog nepostojećeg ofsajda koji je signaliziran pre gola, a onda im je na poluvremenu isključen i menadžer Pep Gvardiola. Pet žutih kartona na meču, žustra borba na sredini terena. Domaći polako pokazuju paniku prilikom građenja akcija.

Pep Gvardiola

EPA/Nigel Roddis

Pep Gvardiola u razgovoru sa Jirgenom Klopom, Foto: EPA/Nigel Roddis

Poluvreme na obe utakmice.

45' Prvi pravi napad Liverpula na meču, Okslejd-Čemberlejn je imao šansu večeri da reši sve dileme, ali je bio neprecizan.

43' Mnogo bure u Mančesteru - prvo je Bernardo Silva pogodio stativu, a onda je Sane postigao gol koji je neopravdano poništen. Lopta se odbila do napadača Sitija a nije proigran kako su sudije verovale. "Građani" su oštećeni u finišu poluvremena.

33' Velika šansa za Barselonu, Mesi i Inijesta su lepo kombinovali ali odbrana Rome na visini zadatka.

Edin Džeko

EPA/Ettore Ferrari

Edin Džeko dovodi Romu do vođstva, Foto: EPA/Ettore Ferrari

23' Pritisak Rome nastavlja se protiv Barselone. Kao da su Katalonci potcenili snagu "vučice" večeras, ne snalaze se najbolje. U Mančesteru Siti vrši presing ali i dalje je samo 1:0 protiv Liverpula.

15' Žuti karton za Manea. Šestorici igrača Sitija preti suspenzija ako dobiju opomenu večeras. Liverpul je došao do daha, zaustavili su početni nalet "građana".

Mančester siti

EPA/Lindsey Parnaby

Mančester siti dolazi do prednosti, Foto: EPA/Lindsey Parnaby

6' GOOOOL! Roma je srušila odbranu Barse. Dubinska lopta Danijele de Rosija ka Edinu Džeku koji koristi maksimalnu uspavanost poslednje linije defanzive Katalonaca.

2' GOOOOL! Siti već vodi sa 1:0. Strelac je Žesus posle pasa Sterlinga. Kardinalna greška u odbrani "crvenih". Biće ovde "ludo i brzo" do kraja meča.

Počele su utakmice.

Sastavi:

Rim,

Roma: Alison, Žezus, Facio, Kolarov, Manolas, Florenci, De Rosi, Najngolan, Strotman, Džeko i Šik.

Barselona: Ter Štegen, Semedo, Pike, Umtiti, Alba, Rakitić, Buskets, Roberto, Inijesta, Mesi i Suarez.

Mančester,

Siti: Ederson, Voker, Otamendi, Laport, Fernandinjo, B. Silva, De Brujne, D. Silva, Sterling, Sane i Gabrijel Žezus.

Liverpul: Karijus, Aleksander-Arnold, Van Dajk, Lovren, Robertson, Salah, Vajnaldum, Čemberlen, Milner, Mane i Firmino.

Barselona

EPA/Alberto Estevez

Barselona, Foto: EPA/Alberto Estevez

Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos utakmica Mančester siti - Liverpul i Roma - Barselona na portalu Alo!

Čekanju je došao kraj. Pred Pepom Gvardiolom je izazov sezone - pobediti Liverpul sa najmanje četiri gola razlike ili i titula u Premijer ligi neće vredeti mnogo.

Jirgen Klop na drugoj strani može da računa na strašnog Salaha a on u ovom trenutku vredi kao pola ekipe.

U Rimu će domaćinu biti još teže, pošto Barselona brani 4:1 i još su njeni prvotimci izjavili da će i u "večnom gradu" ići na novi trijumf.

Komentari (1)

Delija iz Valjeva

11.04.2018 04:58

Valverde je sinoc napravio istu gresku kao i Unaj Emeri sa PSG-om.Umesto da napadne on se branio,i sta je bilo ispao je tim koji je vec bio vidjen kao finalista.E nije se dzabe vracao Jup Hajnkes na klupu Bajerna,taman da osvoji jos jednu titulu sa njima i da posle uziva u penziji!!!!!