Rukomet Hratska - Srbija
Alo!/Marko Metlaš
Rukomet Hratska - Srbija

Alo!/Marko Metlaš

Prilika za popravni, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Očajna partija u prvom poluvremenu, odičan švedski golman Apelgrin i gluposti u finišu koštale su rukometaše Srbije poraza od Švedske rezultatom 30:25 u splitskoj "Spaladijum areni".

Švedska je od samog starta krenula furiozno u napadu, a naša odbrana nije ličila ni na šta. Dozvoljavali su srpski rukometaši golove iz kontranapada, a posle 10 minuta igre Švedska je došla do pet golova prednosti. Na scenu je stupio golman Apelgrin koji je začarao mrežu u tim trenucima i branio sve što se odbraniti moglo.

Šveđani su održavali prednost tokom celog meča, a naši su u dva navrata uspeli da se približe, ali onda su činili nešto neshvatljivo. Desetak minuta pre kraja pri dva gola zaostatka, Petar Nenadić je imao kontru i zicer, ali je Apelgrin odbranio i raspršio nade Srbije u tom trenutku.

Cvetkovićevi momci uspeli su u još jednom naletu da se približe. Pet minuta pre kraja imali Šveđani su imali tri gola prednosti i dva igrača manje. Međutim, Srbija nije uspela da da gol, neshvatljivo načinivši faul u napadu, da bi potom Skandinavci sa dva čoveka manje dali gol i napravili prelomni trenutak meča.

Ta situacija dodatno je destabilizovala naše rukometaše, a minut pre kraja Švedska je vodila sa 30:23. Uspeli su srpski igrači da vežu još dva gola na samom kraju i tako bar malo ublaže poraz.

Šanse i dalje nisu izgubljene za prolaz u narednu rundu. Ukoliko Hrvatska savlada Island, Srbija bi pobedom nad tom skandinavskom zemljom otišla u drugu rundu.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

60. minut - Jovanović postiže prvenac na šampionatu, a onda i Ilić pogađa i to je sve štpo smo videli na meču. Pobeda Švedske 30:25.

58. minut - Nastavlja Apelgrin da brani sve, ali sada to više nije ni važno. Pogodak na drugoj strani Nilsena - 30:23 vodi Švedska.

56. minut - Faul Srbije u napadu sa dva igrača više! A onda smo uspeli da primimo gol Šta reći, a ne zaplakati!

55. minut - Sedmerac i dva minuta isključenja za rukometaša Švedske. Gol Nenadića, ponovo je tri razlike.

54. minut - nova kontra Šveđana i novi gol. Ponovo je četiri razlike i to je verovatno kraj.

53. minut - Evo novog gola Đorđića. greše potom Šveđani... Apelgrin ponovo brani, a Jakobson daje gol - 25:22.

51. minut - Nenadić je promašio čist zicer, zapravo Apelgrin mu je odbranio, a onda isključenje za Marsenića. Možda i ključni detalj. Lagergrin pogađa potom, šteta!

50. minut - Gooool! Srbija je smanjila na 23:21 golom Ilića. Tajm-aut za Andresena.

49. minut - odličan gol Bojana Beljanskog sa leđa, tri razlike za Švedsku.

48. minut - prvi gol Đorđića na ovom prvenstvu, ponovo je četiri razlike za Švedsku.

47. minut - Konačno realizujemo kontru, Ilić postiže gol posle asistencije Cupare. Međutim, razigrao se iskusni Jakobson - 23:18 vodi Švedska.

46. minut - egberg postiže još jedan gol, a Đukić promašuje.

45. minut - Kada je najpotrebnije, Apelgrin brani nemoguće, skinuo je novi zicer. a onda gol sa igračem manje.

43. minut - Pogodak Nenadića sa sedam metara, potrebna je dobra igra u odbrani.

42. minut - Propustili smo priliku, a Šveđani se vraćaju na pet razlike - 20:15.

40. minut - Beljanski smanjio na tri poena prednosti, posle duže vremena. Ali onda Nilson prekida dobar period naše igre.

39. minut - Mnogo prostora na krilu i Šveđani pomovo stižu do pet golova razlike, Vane je pogodio. A onda pravi šut Nenadića i novo smanjenje prednosti.

38. minut - Žestok prekršaj Marsenića, moraće dva minuta na klupu. Sada Cupara kreće Apelgrinovim stopama, 13. njegova odbrana.

36. minut - Nastavlja Apelgrin da briljira. Njegova 16 odbrana, ali onda kontra preko Ilića i gol. Rezultat je 17:13 za Švedsku.

35. minut - Đukić je pogodio, ponovo je pet razlike. Brani potom Cupara Zakersonu.

34. minut - Pogađa Gotfridson. Kad ne možemo mi sa igračem više, mogu Šveđani sa čovekom manje na terenu.

33. minut - Isključenje za Nilsena, možemo li to da iskoristimo. Naravno da ne, vrlo lako je propuštena prva šansa, Marseniću je ispala lopta.

32. minut - brani Cupara, ostaje 16:11 za Švedsku.

31. minut - Srbija kreće sa centra u drugom poluvremenu, možemo li da napravimo ma,lo čudo i pobedimo Šveđane... Lepo je krenulo, Šešum postiže treći gol.

PRVO POLUVREME:

30. minut - Đukić se odlično ubacio sa krila i iznudio udarac sa sedam metara. Nenadić ovaj put šutira i uspešan je. Tajm-aut je zatražio Andresen, a odmah nakon toga na nekoliko sekundi pre kraja Nilsen je pogodio. Šveđani odlaze na odmor sa prednošću od šest razlike - 16:10.

28. minut - Jovanović šutira, a Apelgrin beleži 13. odbranu na meču. Brani potom i Cupara na drugoj strani.

27. minut - Rutinski. Odlično napravljen višak na krilnoj poziciji i hampus postiže 15 gol za svoju reprezentaciju. Tajm-aut traži Jovica Cvetković.

26. minut - Isključenje za Nenadića zbog prigovora, a vrlo lep gol potom Mijajla Marsenića. Švedska vodi 14:9.

24. minut - Svemogući Apelgrin je nesavladiv u ovim trenucima.

23. minut - Zelenović je načinio finu fintu i iznudio sedmerac. Nemanja Ilić ponovo izvodi sedmerac, ali ovog puta promašuje.

22. minut - Gotfridson postiže 14. gol za Šveđane. Ponovo je šest razlike - 14:8.

21. minut - Sedmerac je iznudio mladi Jovanović, a Ilić ga je realizovao.

20. minut - Apelgrin nastavlja briljantnu seriju odbrana, ali Šveđani to sada nisu realizovali u napadu.

19. minut - zakerson sada uz malo sreće postiže gol, šest razlike.

18. minut - Golman Apelgrin je ušao u neverovatnu seriju, a Jakobsen potom vraća pet golova razlike - 12:7.

17. minut - Brani Cupara, već peta njegova odbrana, ali beljanski promašuje  zicer. Odmah je usledila kazna - 11:7 za Švedsku.

16. minut - Pogodak Nilsena, sada se igra gol za gol. Snašao se potom zelenović pored dvojice i pogodio.

15. minut - Konačno lopta na desno krilo ka Đukiću i odmah gol.

14. minut - Pogađaju Šveđani, Jakobson postiže gol posle duže vremena.

13. minut - Šešum je šutirao i pogodio direktno u glavu golmana Apelgrena. Posle ukazane pomoći nastaviće se utakmica. Pridigao se odmah švedski čuvar mreže. Ušao je Apelgrin u seriju odbrana, skinuo je čistu loptu Nenadiću u sledećem napadu. Ali Marković pogađa, tri razlike je za Švedsku - 8:5.

12. minut - Još jednom Cupara brani, Edberg je imao zicer sa krila.

11. minut - Zelenović je promašio prodor, ali lopta je od golmana otišla u aut. Imaće Srbija novi napad, koji je prokockao Dobrivoje Marković promašajem sa krilne pozicije.

10. minut - Konačno lopta na krilo, Dobrivoje Marković postiže gol. Odbranio je potom Cupara jedan šut švedskih bekova. Imamo priliku da smanjimo rezultat na tri razlike.

9. minut - Lagergren postiže novi gol, potom promašaj Srbije, a onda Egberg promašuje čist zicer. Ostaje 8:3 za Švedsku.

8. minut - Nilsen pogađa za 7:3. Katastrofa na početku meča, moraće nešto da se menja. Za početak, Cvetković traži tajm-aut.

7. minut - Lagergren postiže drugi gol na meču. Zelenović je potom promašio, a Ekberg povisio na tri razlike.

6. minut - Nilsen za četvrti gol Šveđana, sporo deluje naša odbrana. Ali šešum pogađa na drugoj strani, 4:3 je za Švedsku.

5. minut - Ekberg ponovo dovodi Šveđane u vođstvo.

4. minut - Zelenović je tukao pored gola. Biće sedmerac na drugoj strani.

3. minut - Ispada lopta Dobrivoju Markoviću posle asistencije Nenadića, a Egberg je promašio naš prazan gol... šešum potom pogađa i izjednačava rezultat - 2:2.

2. minut - Egber se zaleteo, a Beljanski dobio dva minuta. Deveterac za Šveđane i jednak broj snaga na terenu. Pogodak, 2:1 vodi Švedska, Lagergren je strelac.

1. minut - Počela je utakmica, Šveđani imaju prvi napad... I odmah gol, Nilsen je pogodio zicer. Ali Beljanski uzvraća. Uz to je Nilsen isključen zbog povlačenja.

***********************************************************************************

Rukometaši Srbije nisu uspeli da naprave iznenađenje u prvom kolu i da u prepunoj dvorani u Splitu savladaju domaćina Hrvatsku, ali nadajmo se da su bar izvukli pouke iz tog meča, pre svega kako (ne)treba igrati u fazi odbrane.

Naredni rival je selekcija Švedske koja je u prvom kolu poražena od Islanda, a eventualni trijumf nad Skandinavcima bi odveo izabranike Jovice Cvetkovića u drugu rundu takmičenja.

Iskusni Žarko šešum je optimističan pred ovaj meč, najavivši pobedu nad Švedskom, kao i to da poraz od Hrvatske nije bauk, već im je pomogao da nešto nauče iz tog duela.

Petar Nenadić od kog se najviše očekuje u večerašnjem meču izjavio je da bi trijumf nad Šveđanima praktično značio odlazak u narednu rundu, a pobedu bi posvetio svom sinu koji je rođen na današnji dan.

Komentari (1)

Pera Detlic

14.01.2018 18:44

Brukaju nas bolje da nisu ni isli u rvatsku, a sto imamo trenera niko ga tyakvog nemao.Ne znam ko kadrira u nasem sportu ali mora da je neka neznalica dok je Cvetkovica izabrao za selektora.