Crvena zvezda - Partizan
Marko Metlaš
Crvena zvezda - Partizan

Marko Metlaš

Crvena zvezda - Partizan, Foto: Marko Metlaš

Zvezda je zadržala maksimalan učinak od osam pobeda bez izgubljenog meča, dok je Partizan zabeležio drugi poraz na Jadranu.

Junak derbija bio je Čarls Dženkins sa 19 postignutih koševa za crveno-bele, a pratili su ga Luka Mitrović sa 12 i Branko Lazić sa 11 postignutih koševa.

U redovima Partizana, Hečer je ubacio 16, Ratkovica 11, od toga tri trojke, a Novica Veličković je sa isto toliko poena bio jedini dvocifreni u timu Aleksandra Džikića.

Ujednačeno prvo poluvreme u kojem se Partizan držao u životu, a onda katastrofalna treća četvrtina crno-belih, što su izabranici Dejana Radonjića znalački iskoristili.

Prva deonica počela  jesjajnim šutevima sa distance na obe strane. Oba tima su potom pokušala malo žustrijom igrom da dođu do poena i prednosti, ali sudije to nisu dozvoljavale. Svaki kontakt su sankcionisale faulom, a takođe se nisu libili da odsviraju nekoliko diskutabilnih namernih prekršaja.

Partizan je prvu deonicu dobio sa 23:20, ali su crno-beli onda stali u napadu. Zvezda je u jednom trenutku nametnula ritam, a izuzetno su raspoloženi bili Milko Bjelica i Čarl Dženkins, koji je uvek posebno inspirisan protiv Partizana.

Junak derbija: Čarls Dženkins

Marko Metlaš

Junak derbija: Čarls Dženkins, Foto: Marko Metlaš

Na poluvremenu Crvena zvezda je imala devet poena prednosti.

Treća četvrtina je reper za Partizan kako ne treba igrati u budućnosti. Slaba odbrana, bez ideje u napadu i veliki broj faulova, što je crveno-belima olakšalo posao.

Izabranici Aleksandra Džikića pokušavali su da se izvuku na individualni kvalitet Hečera, ali on sam svakako nije mogao. Uz to, Partizan je već posle dva minuta izašao iz bonusa i do kraja četvrtine uglavnom smo gledali pucačke sposobnosti Zvezdinih momaka sa linije penala.

Uz to, Zvezda je bila konkretnija u napadu, što je prebacila i u poslednju deonicu. Partizan se za nijansu probudio i za razliku od pretposlednjeg kvartala kada je Zvezda imala 20 razlike i pretila da demolira "večitog rivala", crveno-beli su spustili nogu sa papučice za gas, a tim iz Humske uspeo je na kraju da izbori pristojan poraz.

Crvena zvezda - Partizan

Marko Metlaš

Crvena zvezda - Partizan, Foto: Marko Metlaš

ČETVRTA ČETVRTINA:

10. minut - Vrabac probija i poentira za dva... Zvezda ima poslednje napad, ali to bi bilo to... Neće Dženkins ka košu, kraj meča, Zvezda i dalje bez poraza.

9. minut - Dangubić pravi faul nad Veličkovićem... Partizan posle dužeg vremena na liniji za slobodna bacanja, Veličković je pogodio oba.

8. minut - Četvrti faul Hečera, Kuzmić promašuje prvo bacanje, a i drugo.

7. minut - Probudio se Birčević, nova njegova trojka, 11 poena prednosti za Zvezdu. Ali vraća Lazić... Na drugoj strani koraci Stefana Birčevića.

6. minut - Kuzmić će sada na liniju penala, četvrta lična greška Vanje Marinkovića.

5. minut - Partizan je smanjio prednost Zvezde na 12 poena, a onda je Dženkins poentirao iz slobodnih bacanja. Amerikanac ima 17 poena... Zatim faul Hečera u napadu nad Brankom Lazićem.

4. minut - Marinković pogađa trojku za Partizan, a Radonjić zove tajm-aut na 17 razlike.

3. minut - Andrić faulira Branka Lazića pri šutu za tri... Krilo Zvezde će imati tri slobodna bacanja. Promašio je dva, jedno pogodio.

2. minut - Nova izgubljena lopta za Partizan, Birčević je pogrešio... u narednom napadu, Birčević pogađa trojku.

1. minut - Gudurić beleži prve poene u poslednjem kvartalu...

TREĆA ČETVRTINA:

10. minut - Faul Mihajla Andrića nad Voltersom... Amerikanac promašuje prvo, drugo pogađa... Kraj treće deonice, Zvezda vodi 70:53 i jednom nogom je ostvarila pobedu.

9. minut - Ratkovica pogađa za tri, konačno trojka Partizana posle dužeg vremena i to treća Ratkovice.

8. minut - Birčević promašuje trojku, a Mitrović je na drugoj strani pogađa. dangubić je potom pogodio jedno slobodno bacanje od dva.

7. minut - Partizan bez ideje u napadu... Ako prođe Hečer, prošao je, ako ne, ništa... Kuzmić je promašio prvo, pogodio drugo bacanje... Ponovo greši Luković u napadu, a Zvezda ima nova slobodna bacanja... Mitrović je pontirao i odveo Zvezdu na plus 18.

6. minut - Kakva lična greška i kakva dekoncentrisanost Birčevića... Pravi faul nad Voltersom na polovini terena i to u fazi bonusa.

5. minut - Hečer je iznudio novi faul Dženkinsa i to pri šutu za tri. Pogodio je sva tri... Još jednom Kuzmić ispod koša poentira.

4. minut - Dženkins je preterao, gubi loptu, a onda Hečer prodire i iznudio je faul. Pogodio je oba... Kuzmić odlično fintira Lukovića i pogađa. Prvi njegovi poeni iz igre.

3. minut - Hečer pogađa za dva, prvi poeni crno-belih u trećoj četvrtini... A onda faul Robinsona nad Lazićem. Partizan je već izašao iz bonusa.

2. minut - Vrlo loše je Partizan krenuo u ovoj deonici... Nijedan pogodak posle nešto više od dva minuta i nekoliko izgubljenih lopti. Zvezda to kažnjava mini serijom od 6:0.

1. minut - Zvezda ima prvi napad u drugom poluvremenu, Mitrović promašuje trojku. Ali Hečer na drugoj strani gubi loptu, izbija mu je Jović... Lazić je imao puno prostora i pogodio je trojku. Zatim faul u napadu Uroša Lukovića, nepravilno postavljen blok.

Prilično ujednačena prva deonica koja je počela sjajnim šutevima sa distance na obe strane. Oba tima su potom pokušala malo žustrijom igrom da dođu do poena i prednosti, ali sudije to nisu dozvoljavale. Svaki kontakt su sankcionisale faulom, a takođe se nisu libili da odsviraju nekoliko diskutabilnih namernih faulova.

Partizan je prvu deonicu dobio sa 23:20, ali su crno-beli onda stali u napadu. Zvezda je u jednom trenutku nametnula ritam, a izuzetno su raspoloženi bili Milko Bjelica i Čarl Dženkins, koji je uvek posebno inspirisan protiv Partizana.

Na poluvremenu Crvena zvezda ima devet poena prednosti. Rezultat je 48:39.

Strelci:

Crvena zvezda: Dženkins 13, Bjelica 9, Simonović 8...

Partizan: Hečer 9, Veličković 7, Marinković i Ratkovica (po 6)...

DRUGA ČETVRTINA:

10. minut - Simonović pogađa za tri! Posle dužeg vremena Zvezda pogađa trojku... Ratkovica potom pravi faul u napadu. Ali Hečer u narednom napadu pogađa trojku i stavlja tačku na prvo poluvreme.

9. minut - Spetljali su se Ratkovica i Vrabac u napadu, a Dženkins pogađa za tri. Deseti njegov poen... Birčević potom promašuje, a onda i faulira Dženkinsa koji je pogodio uz to. Tajm-aut zove Aleksandar Džikić.... Veličković je odlično izgradio napad, a Vrabac iz odbojke pogodio.

8. minut - Bjelica postiže deveti poen. A onda Veličković za tri! Tajm-aut traži Radonjić...

7. minut - Simonović je odlično ukrao loptu i zakucao. Zvezda ide na šest poena prednosti.

6. minut - Majstorović je pogodio uz faul Voltersa... A crveno-beli će imati slobodna bacanja posle faula Adina Vrabca nad Jovićem. Promašuje oba bacanja Zvezdin plejmejker.

5. minut - Sjajan pogodak Frenka Robinsona na isteku napada, a Volters takođe greši... Au, sjajna trojka Bjelice iz velike daljine uz zvuk sirene.

4. minut - Odlična asistencija Dangubića za Bjelicu, još jedan lagani pogodak crveno-belih... Partizan je ušao u seriju promašaja, a Nejt Volters će na liniju penala. Maločas je pogodio oba, kao i sada.

3. minut - Majstorović pravi faul u odbrani. Dangubić pogađa za dva uz prekršaj... U sledećem napadu Partizan je izgubio loptu, a Bjelica zakucao... Gudurić pravi treću ličnu grešku. Majstorović promašuje trojku.

2. minut - Robinson ponovo promašuje, ovog puta zicer. U narednom napadu, Gudurić pravi faul, a onda tehnička Dangubića. Hečer je pogodio slobodna bacanje i napad je za Partizan. Vanja Marinković odlično polaže.

1. minut - Počela je druga deonica napadom Partizana koji je neuspešno završio Robinson promašivši trojku. Volters je sada na liniji penala, pogađa oba.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Greška Gudurića u koracima. Crno-beli će imati poslednji napad u ovoj deonici, ali Hečer promašuje iz velike daljine... Kraj prvog kvartala, izabranici Aleksandra Džikića vode rezultatom 23:20.

10. minut - Kakav lucidan potez Marinkovića... Krenuo je na zakucavanje preko cele Zvezdine odbrane, a onda je nesportski fauliran od strane Gudurića. Marinković pogađa bacanja, ali u narednom napadu gubi loptu. Partizan ima tri poena prednosti (23:22).

10. minut - Druga trojka Ratkovice iz tri pokušaja. Partizan vodi pola koša, ali kratko će to vođstvo trajati ukoliko Simonović pogodi dva slobodna bacanja. A pogađa ih.

9. minut - Sjajna asistencija Gudurića za Mitrovića, koji beleži šesti poen. A Novica opet pogađa za dva... Lična greška Birčevića koji je maločas ušao u igru. On je debitant na "večitim derbijima". Gudurić će na liniju penala i pogađa oba za prednost svog tima 18:16.

8. minut - Nešto više od dva minuta do kraja prve deonice, Zvezda vodi 14:12 posle pogođenog jednog slobodnog bacanja Ognjena Kuzmića... Potom izvrstan prodor Novice Veličkovića za izjednačenje.

7. minut - Dženkins faulira Hečera, Zvezda je izašla iz bonusa. Partizanov Amerikanac na liniji penala. Pogađa oba, smanjuje prednost Zvezde na tri razlike.... Potom fantastična asistencija Ratkovice za Koprivicu koji pogađa ispod koša. Lazić na drugoj strani promašuje za tri. Ali i Robinson takođe.

6. minut - Partizan još uvek na pronalazi rešenje u napadu, na početku su im trojke polazile za rukom, sada ni to.

5. minut - Namerna lična greška svirana je Hečeru nad Dženkinsom, zaista je diskutabilno bilo ovo. Dženkins ima dva penala koja realizuje, lopta sa strane za Zvezdu... Novi faul igrača Partizana, lična greška svirana Veličkoviću... Sada koprivica faulira Lazića koji će imati dva penala. Pogađa oba, Zvezda vodi 13:8.

4. minut - Odlično uigrana akcija Crvene zvezde iz kontre, Mitrović beleži četvrti poen. Zvezda vodi 9:8.

3. minut - Koprivica poentira ispod koša, kakav početak meča...

2. minut - Čarls Dženkins pogađa sa distance, ali je nagazio liniju, a onda Ratkovica pogađa novu trojku za crno-bele... Ali Dženkins odgovara trojkom, peti njegov poen.

1. minut - Luka Mitrović je poentirao iz ulaza za dva, a Herer odgovorio trojkom...

**********************************************************************************

Ovo je utakmica koja obećava... Za razliku od prošle sezone kada je Zvezda bila neprikosnovena, a Partizan u rezultatskoj krizi i fazi podmlađivanja, crno-beli su znatno uzdigli formu i imaju kapaciteta da se nose sa šampionom države.

Izabranici Dejana Radonjića, koji su večeras formalni domaćini, na papiru svakako važe za favorita imajući u vidu da su u početnih sedam kola neporaženi, a sasvim solidno im ide i u Evroligi.

Partizan, koji pod trenerskom palicom Aleksandra Džikića ove sezone ima samo jedan izgubljen meč u ABA ligi, svakako je pretendent za završni turnir, a večeras će pokušati da nanse crveno-belima prvi ovosezonski poraz na Jadranu.

Poznato je da u ovakvim mečevima ishod ne može da se predvidi, u čemu su se složili oba trenera i nekolicina košarkaša. Ostaje nam da se nadamo vrhunskoj košarci koja će opravdati epitet "večitog derbija".

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Nejt Volters, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Branko Lazić, Boriša Simanić, Ognjen Dobrić, Marko Simonović, Čarls Dženkins, Marko Gudurić, Stefan Jović, Ognjen Kuzmić, Milko Bjelica.

PARTIZAN: Frenk Robinson, Branislav Ratkovica, Adin Vrabac, Vanja Marinković, Novica Veličković, Đorđe Majstorović, Stefan Birčević, Mihajlo Andrić, Vilijam Hečer, Uroš Luković, Kenan Karahodžić, Miloš Koprivica.

Komentari (2)

sever

07.11.2016 23:20

STA JE BIILO!!!???? KO JE ONO NESTO IZJAVLJIVAO DA SE BOJI DA JE PARTIZAN MNOGO JAK JE LI !??? B R A V O MAJSTORIIII !!!!!

NOLAN SMIT

07.11.2016 23:29

patlidžanka MORA STALNO DA SE DOPUNJAVA, KAO PRIPEJD. GAZI FRANJOVU SEKTU.