Partizan u Elbasanu
EPA/VALDRIN XHEMAJ
Partizan u Elbasanu

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Partizan u Elbasanu, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Nije bilo ozbiljnijih šansi za Partizan do poslednja tri minuta pre kraja utakmice. Usledile su tri stopostotne šanse za isto toliko minuta, ali nisu iskoristili crno-beli nijednu. Partizan - Skenderbeg 0:0!

Stekao se utisak da je Skenderbeg znatno slabijii od Dinama i od Jang bojsa, ali ta činjenica nije bila dovoljna Partizanu da odnese pobedu iz Albanije.

Čitavo prvo poluvreme nije stvorena nijedna gol šansa na bilo kojoj strani. Pokušavali su udarcima iz daljine i jedni i drugi, ali daleko od toga da bi tako mogao da se ugrozi gol rivala.

U drugom je za nijansu bilo drugačije. Skenderbeg doduše nijednu stopostotnu priliku nije stvorio na celom meču. Nije ni Partizan sve do 89. minuta, kada je Suma izašao sam ispred golmana Šehija, ali je na leđima imao igrača koji ga je spetljao i golman je odbranio taj šut.

Minut kasnije Zoran Tošić je sa dvadesetak metara iz slobodnog udarca uputio lep šut koji je išao pod prečku, ali oprezan je bio Šehi ispucavši je u korner.

Odmah u istom napadu, posle Suminog udarca iz ugla i centaršuta u kazneni prostor, naleteo je štoper Nemanja R. Miletić, šutirao glavom, ali lopta je pogodila spoljni deo stative i otišla u gol-aut.

Partizan nije uspeo da zatrese mrežu u Elbasanu, ali nije ni primio gol, pa je posle tri kola sakupio dva boda koliko ima i Skenderbeg.

U drugom meču ove grupe Dinamo i Jang bojs su u Kijevu odigrali nerešeno 2:2, tako da Švajcarci imaju bod više u odnosu na Srbe i Albance, dok su Kijevljani sa sedam bodova prvi na tabeli.

DRUGO POLUVREME:

94. minut - Kraj meča! Partizan nosi bod iz Elbasana.

92. minut - Miletiiiić, stativa! Skočio je Nemanja R. Miletić posle centaršuta Sume iz kornera, ali lopta je pogodila spoljni deo stative. Tri velike prilike za tri minuta.

91. minut - Tođšić šutira iz slobodnjakaaa, brani Šehi! Pod prečku je išla ova lopta.

89. minut - Idealna prilika za Sumuuu, Ništa! Sam je izašao ispred golmana i pogodio ga u nogu. Doduše, na leđima mu je bio jedan protivnički igrač.

83. minut - Slobodan udarac za Partizan, da li će Tošić direktno... Jeste, ali previsoko.

78. minut - Opasan napad Skenderbega, Sove je uposlio Džejmsa u prazan prostor, ali je Stojković pravovremeno izašao.

Vladimir Stojković

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Vladimir Stojković, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

72. minut - Jevtović je šutirao sa oko 20 metara iskosa, ali lopta je otišla pored stative.

67. minut - Šutirao je Ljiljaj ka golu Stojkovića, ali preambiciozno je to bilo sa 30 i više metara.

62. minut - Sjajna prilika za Partizan, ali prokockao ju je Nemanja Miletić. Suma je odlično doturio loptu Partizanovom levom beku u kazneni prostor, ali umesto da šutira, Miletić je pokušao da proigra Tavambu i pogrešio.

60. minut - Odbrana Skenderbega odlično funkcioniše taktički, Partizan ne može da stvori nijednu šansu. Čim jedan igrač primi loptu, oko njega su trojica.

53. minut - Prva ozbiljnija prilika u drugom poluvremenu za Skenderbeg, Sove je imao šansu, ali Mitrović u poslednjem trenutku izblokirao... Još jedna velika opasnost nakon kornera, a Miletić skida loptu Džejmsu sa glave. Bilo je nezgodno.

Milan Mitrović u duelu sa Soveom

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Milan Mitrović u duelu sa Soveom, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

46. minut - Počeloje drugo poluvreme, mogu li crno-beli do trijumfa u Elbasanu.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Nema promene rezultata u Elbasanu posle prvih 45. minuta. Nije bilo ni nekih velikih prilika za gol.

35. minut - Slobodan udarac za Skenderbeg na nekih dvadesetak metara od gola, moglo bi da bude opasno.

32. minut - Prinudna izmena u timu Skenderbega, Marko Radaš izlazi, a Vidan Aljiti je u igri.

25. minut - Navijači domaćeg tima počeli su da provociraju srpske igrače, skandiravši "UČK, UČK", terorističkoj paravojnoj jedinici koja je bila aktivna na Kosovu krajem 90-tih godina.

24. minut - Mogao je Skenderbeg vrlo lako da dođe do vođstva, Nemanja R. Miletić je pogrešio, Džejms sam krenuo ka golu, ali ga je sustigao Mitrović i spasao Partizan.

Marko Janković na meču u Elbasanu

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Marko Janković na meču u Elbasanu, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

20. minut - malo je opao tempo igre u Elbasanu, dok u Kijevu Jang bojs vodi protiv Dinama, što ne valja za Partizan u ovoj situaciji. Ima još mnogo da se igra do kraja grupne faze, ali pod pretpostavkom da će se crno-beli boriti sa Švajcarcima za to drugo mesto, idealno bi bilo da Partizan savlada Skenderbeg, a Dinamo da bude bolji od kluba iz Berna.

12. minut - Suma je šutirao, međutim ne tako jak udarac po zemlji. Lagan posao za golmana albanskog tima.

8. minut - Prvi udarac Partizana ka golu, Vulićević je uputio bombu, ali nije bio precizan.

5. minut - Agresivna igra od samog početka, nekoliko oštrih startova je viđeno. Skenderbeg je zasad konkretniji, imao je dva udarca na gol.

1. minut - Počela je utakmica, Partizan ima prvi napad, ali je Skenderbeg odmah oteo loptu i izborio korner. Ništa nije bilo od tog udarca iz ugla.

********************************************************************************

Posle solidnog izdanja i remija u Švajcarskoj sa Jang bojsom, pa šokantnog poraza od kijevskog Dinama kod kuće posle vođstva od 2:0, Partizan će pokušati da zabeleži prvi trijumf u drugom po jačini klupskom evropskom takmičenju.

 

Prema izveštavanju našeg reportera koji je sa crno-belima u Albaniji, izabranici Miroslava Đukića su silno motivisani da se u Beograd vrate sa tri boda u džepu i da zadrže šanse za plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

 

Skenderbeg ume da bude nezgodan, naročito na svom terenu, u šta su se uverile komšije iz Zagreba kada je klub iz Korče eliminisao Dinamo.

No, crno-beli se uzdaju u svoje oružje i u ultraofanzivnom sastavu pokušaće da daju gol više u Elbasanu.

SASTAVI:

Skenderbeg - Partizan, sastavi

K. Radulović

Skenderbeg - Partizan, sastavi, Foto: K. Radulović

Skenderbeg: Šehi - Vangjeli, Radaš, Jašanica, Mići - Muzaka, Lilaj, Dita - Taku, Sove, Ademiji. Klupa: Teča, Aliti, Škodra, Benejam, Osmani, Sahiti, Gripši

Partizan: Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G. Miletić - Jevtović, Everton - Suma, Tošić, Janković - Tavamba. Klupa: Jovičić, Ilić, Ostojć, Radin, Antonov, Ožegović, Pantić

Komentari (1)

mnogo bi bilo

19.10.2017 23:39

pobediti dva hrvatska kluba zaredom...