Partizan
EPA/Martin Divisek
Partizan

EPA/Martin Divisek

Uzbudljivo na terenu, Foto: EPA/Martin Divisek

Partizan nije uspeo da remi iz Beograda pretvori u sveukupnu pobedu u Češkoj.

Ne samo da nije uspeo već nije ni imao neku veću šansu protiv motivisanijeg protivnika koji je od prvog trenutka pokazao da zna šta hoće i kako da do cilja i dođe.

Samo dva šuta u okvir gola, od toga jedan vrlo traljav nikako nisu mogli da predstavljaju opasnost po gol Viktorije koja zasluženo ide dalje.

Partizan

EPA/Martin Divisek

Strelac prvog gola Mihael Krmenčik, Foto: EPA/Martin Divisek

Stiče se utisak da su ulasci Ožegovića i Sume u igru morali da budu realizovani ranije, kao i da je srednji red crno-belih, dakle Tošić i Janković pre svih potpuno podbacio.

KRAJ - Poraz neshvatljivo bledog Partizana u Češkoj. Hvala vam što ste pratili prenos uživo na portalu Alo!

Partizan

Printskrin

Tuga i nemoć crno-belih, Foto: Printskrin

90+3' GOL! Viktorija je došla i do drugog gola. Svi igrači Partizana, uz Stojkovića krenuli su u šesnaesterac protivnika pa je domaćinu bio olakšan posao da posle kontre zatrese praznu mrežu. Strelac je bio Čermak.

90' Novi atak Čeha ka golu Stojkovića. Lopta je u poslednji čas izbačena u korner. Česi počinju sa zadržavanjem igre.

87' Žuti karton za Tošića. Sprečio je potencijalno dobru kontru Viktorije.

83' Odličan pokušaj Sume ali je lopta otišla preko gola. Šteta što ovaj fudbaler nije ranije ušao u igru.

76' U igru je ušao Sejduba Suma i to umesto neprimetnog Jankovića. Partizan i dalje ne uspeva da težište igre prebaci na protivničku polovinu. Viktorija je uporna da postigne i drugi gol.

67' GOL! Viktorija vodi sa 1:0. Krmenčik je izveo simultanku primivši dubinsku loptu koju je potom primirio kraj smušene odbrane crno-belih nakon čega je snažnim udarcem savladao Stojkovića.

64' Konačno prva izmena u Partizanu - Ožegović je zamenio Jevtovića. Očekuje se ofanzivnija igra nerealno opreznog Partizana.

56' Novi šut za Plzen, ovog puta pokušao je Krmenčik. Ne valja igra crno-belih. Jako su daleko od protivničkog gola, Česi pritiskaju kao da njima treba pogodak.

52' Najbolja šansa na utakmici i to za Plzen. Kopic je oštro centrirao sa leve strane, Urošević je nenamerno zakačio loptu koja je došla do usamljenog Reznika a ovaj je promašio nebranjeni deo gola Stojkovića. Golman Partizana je već bio savladan.

48' Pretenciozan pokušaj Pantića s distance. S druge strane bolje ikakav nego nikakav šut.

46' Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena ni u jednoj ekipi. Partizan mora da postigne pogodak, u suprotnom će biti eliminisan.

43' Nekoliko brzih kontri Viktorije, osetna je razlika u prenosu lopte kada to radi češki predstavnik. Partizan mora brže da dolazi do protivničke polovine, prespore su akcije.

39' Igrači Viktorije izveli su čak šest kornera. Na sreću crno-belih, neuspešnih. Partizan ne uspeva da povrati početnu inicijativu, potpuno je povučen.

Partizan

EPA/Martin Divisek

Zdjelar se utopio u sivilo crno-belih, Foto: EPA/Martin Divisek

33' Osetilo je oko hiljadu "grobara" na tribinama da je vreme za pravu podršku. "Partizane, volimo te srcem svim" ori se na stadionu.

31' Domaći su se ohrabrili da pritisnu crno-bele pa su šuteve oprobali Zeman i Reznik. Partizan je posle kornera preko Miletića probao da dođe do pogotka. 

26' Slaba reakcija odbrane Partizana posle kornera, Kolarž je strahovito šutirao ali preko gola Stojkovića.

23' Odličan šut Danila Pantića sa oko 25 metara ali pravo u golmana Hrušku. Šansa je bila jer je lopta nezgodno odskočila pred Hruškom a on nije reagovao najsigurnije.

18' Prvi šut Partizana ka golu Čeha. Udarac je uputio Jevtović ali vrlo slabo.

12' Dve velike opasnosti ispred gola crno-belih - prvo Kopic, a onda i Krmenčik sjajno su šutirali ka golu Partizana, ali čuva ga prvi čuvar mreže Srbije i zato je i dalje 0:0.

10' Potpuna kontrola lopte Partizana, Česi su se u ovim trenucima povukli na svoj deo terena.

Partizan

EPA/Martin Divisek

Tošić nikako da proradi, Foto: EPA/Martin Divisek

6' Pokušala je odbrana Partizana dva puta dubinskim loptama, tj. preskakanjem sredine da pronađe Tavambu ali za sada ništa.

3' Plzenj je prvi prišao protivničkom šesnaestercu, ali je Urošević bio na svom mestu.

1' Utakmica je počela. Partizan će po prvi put u poslednje vreme igrati sa Pantićem na mestu centralnog veznog, dok je Suma, pomalo iznenađujuće - na klupi.

Objavljeni su i sastavi ekipa:

VIKTORIJA (4-2-3-1): Hruška, Ržeznik, Hejda, Hubnik, Limberski, Horžava, Hrošovski, Kopic, Kolaž, Zeman, Krmenčik.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Ostojić, Urošević, Zdjelar, Jevtović, Janković, Pantić, Tošić, Tavamba.

Partizan

Printskrin

Sastavi Partizana i Viktorije, Foto: Printskrin

Dobar dan i dobro došli na prenos utakmice Viktorija Plzenj - Partizan na portalu Alo!

Fudbaleri Partizana imaju priliku da danas u Plzenju ispišu nove stranice istorije posle revanš meča šesnaestine finala Lige Evrope.

Dobra vest je što je kapiten Miroslav Vulićević, posle lekarskog pregleda, dobio zeleno svetlo da zaigra od prvog minuta.

Posle čudnih 1:1 u Beogradu drugo poluvreme na programu je od 19 časova u Češkoj, u svakako boljim vremenskim uslovima nego što ih je imala Crvena zvezda sinoć u Moskvi.

Kažemo "čudnih" jer je Partizan po ko zna koji put ove sezone u Evropi odigrao dva različita poluvremena pred svojim navijačima.

U prvom su igrači "leteli" po terenu u nekim trenucima izgledajući kao da rešavaju zadatke u završnici Lige šampiona.

Plod takvog nastupa bio je i gol Leandrea Tavambe, doduše postignut tek u 58. minutu ali crno-beli su i pre toga mogli do vođstva.

A onda prekid filma. Ponovo. Iznenadni strah u nogama, povlačenje pred svoj gol i toliko defanzivna igra da je bilo pitanje trenutka kada će Česi do izjednačenja.

FK Partizan - Viktorija Plzen

Alo!/Marko Metlaš

Navijači će biti prisutni i u revanšu, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Ti isti Česi u međuvremenu su se raspitali kako Partizan igra gostovanja i od te informacije nije im bilo baš najbolje.

Čuveni remiji sa Đurgardenom (1:1), Dnjeprom (1:1), Anderlehtom (2:2), Videotonom (0:0), Žilinom (1:1) kod kuće, pretvoreni su u eliminacije protivnika prilikom revanša. O legendarnom dvomeču sa Njukaslom da ne pričamo.

Iz tog razloga, trener Viktorije Pavel Vrba naredio je ekipi prekid komunikacija sa spoljnim svetom na 24 časa, dok se meč ne završi.

Miroslav Vulićević

FK Partizan

Miroslav Vulićević, Foto: FK Partizan

Zna Vrba da mu 15 pobeda i dva remija u domaćem prvenstvu i ubedljivo prvo mesto Viktorije ne znači ama baš ništa ako se večeras njegovi momci obrukaju protiv "parnog valjka".

A "parni valjak" je nadamo se naučio važne lekcije iz evropskih nastupa ove sezone i ako postigne gol večeras, ili bolje da kažemo KAD postigne gol, znaće ovog puta kako da podigne neprobojan zid pred Vladimirom Stojkovićem.

 

Komentari (5)

zoks

22.02.2018 20:56

kakav trener takva igra (katastrofa igraci nisu znali ko sta igra na terenu) dovedite nekog boljeg trenera

albatros

22.02.2018 21:04

Valjda je sada jasno da stojkovic ne moze na sp jer sa fudbalom je na vi

darko

22.02.2018 21:52

tuga, tuga, tuga od fudbala. na Zvezdu sam ponosan jer su se borili kao lavovi a nedostajalo je malo i srece ali ovo od Partizana je veceras sramota velika, pocevsi od Djukica sa postavkom kukavicke igre do igraca sa velikim ne zalaganjem.

Deda

23.02.2018 09:05

Umesto fudbala gledao sam golf. Neka čitaoci otklone moju dilemu..

Rabrovica

23.02.2018 12:18

Kad se procitaju izjave celnika Partizana pre i nakon utakmice jasno se moze uociti kolko je komplikovano rezumeti ono sto je ocigledno i sto igraci ne mogu sakriti a ovi drugi tj. ovaj drugi razumeti. To je razlog "naknadne" i zakasnele pameti.