Radost ispod severne tribine
Alo!
Radost ispod severne tribine

Alo!

Radost ispod severne tribine, Foto: Alo!

Osim pobede Zvezde koja je sada praktično obezbedila titulu, meč su obeležili ispadi na tribinama i van njih.

Crveno-beli su u samo tri minuta došli do prednosti od dva gola u prvom poluvremenu. Najpre je Radonjić fantastično savladao Stojkovića kada je sa 16 metara poslao neodbranjivu "bombu" kroz čak tri odbrambena igrača crno-belih. Lopta je potom udarila u stativu i odbila se u mrežu, a golman Partizana je praktično nije ni video (1:0).

Samo tri minuta kasnije Zvezda je presekla napad Partizana, Ben je odlično prošao po levoj strani i na "tacni" dao loptu Pešiću koji je sproveo u mrežu za 2:0.

U 98' minutu iz penala je Ožegović smanjio na 2:1, a odmah posle toga usledila je međusobna tuča igrača oba tima. Prvo su se pokoškali Suma i Borjan, a onda su se u sukob uključili i ostali. Tuča je dobila epilog tako što je udija Grujić dao crvene kartone Donaldu i Sumi, a Borjanu žuti.

Osim tri gola, ništa drugo lepo nije viđeno na derbiju. Tuča "delija" i "grobara" počela je još pre meča na Autokomandi. Potom su "grobari" divljali ceo meč. Prvo su se međusobno obračunavali na jugu, a onda su u drugom poluvremenu pokušali da sruše ogradu ka zapadu. U jednom trenutku su paleći stolice čak izazvali i požar, pa su vatrogasci morali da uđu na jug da ga ugase.

Meč je kako-tako ipak odigran do kraja, ali ostaje gorak ukus svega onoga što se dešavalo van terena, uz pitanje da li Srbiji uopšte treba ovakav večiti derbi.

Tok utakmice:

100' Kraj meča. Zvezda pobedila sa 2:1.

98' Tuča igrača oba tima na terenu pošto je Suma napao Borjana. Donald dobija crveni karton. I Suma dobija crveni.

97' Penal za Partizan. Ožegović smanjuje na 2:1.

92' Milijaš poslednji put ulazi u igru na večitom derbiju. Izlazi Ben.

90' Sudija pokazao da će se igrati još šest minuta.

89' Luka Adžić ulazi umesto Slavoljuba Srnića na teren.

88' Tošić dobro izveo slobodan udarac, ali Borjan odlično odbranio.

87' Žuti kartoni za Stojkovića i Jankovića zbog koškanja.

83' Ožegović glavom dobro šutirao, ali pored gola

80' "Grobari" ponovo divljaju. Gađaju bakljama policajce, redare, fotoreportere. Pokušavaju da pogode i golmana Zvezde Milana Borjana, ali ne mogu da dobace do njega.

76' Na terenu se ništa bitno ne dešava. Partizan ima blagu inicijativu, Zvezda rutinski čuva prednost.

70' Situacija se primirila i meč je nastavljen. Umalo da "grobari" sruše ogradu ka zapadu. Gađali su bakljama publiku na zapadu, koja se u panici povukla više ka severu. Nije isključeno da je neko na zapadu možda povređen od baklji. Ostaje da se vidi da li će žandarmerija možda isprazniti jug.

 

večiti derbi

Alo.rs

večiti derbi, Foto: Alo.rs

 

večiti derbi

Alo.rs

večiti derbi, Foto: Alo.rs

 

večiti derbi

Alo.rs

večiti derbi, Foto: Alo.rs

 

večiti derbi

Alo.rs

večiti derbi, Foto: Alo.rs

66' Prekid meča. "Grobari" s juga hoće da sruše ogradu na zapadu. Žandarmerija uletela na tribine.

63' Bakljada na južnoj tribini. "Grobari" odlučili da ispucaju svu pirotehniku, verovatno ne verujući da može doći do preokreta.

večiti derbi

Alo.rs

večiti derbi, Foto: Alo.rs

60' Na severu istaknut transparent: "Profesore Vuletiću, znaju li ti đaci, pa te sa brucošima lože grupnjaci". Na terenu blaga inicijativa Partizana, ali gol Borjana još uvek nije ozbiljnije ugrožen.

58' Žuti kartoni za Ožegovića i Babića posle međusobnog sudara u igri.

53' Izmena u Partizanu. Izlazi Đerleg zbog povrede, a na terenu je Zoran Tošić.

49' Spiker na stadionu objavio je da derbiju prisustvuje 35.131 gledalac.

46' Počelo je drugo poluvreme, prvi napad ima Zvezda. Nema izmena ni u jednoj ekipi. Čudno je da trener Partizana Miroslav Đukić još uvek ništa ne menja.

Pogledajte kako je poznati pevač Dragan Kojić Keba prokomentarisao prvo poluvreme:

Kako javljaju reporteri "Alo!", za derbi je angažovano nešto manje od 3.000 policajaca. Osim Policijske uprave Beograd angažovani su i policajci iz ostatka Srbije. Navijači se prate iz kontrolne sobe na zapadnoj tribini. Plan je da se južna tribina tek poslednja isprazni kako bi se sprečili eventualni neredi na ulicama po završetku meča.

Aleksandar Pešić

Alo! V. Marković

Aleksandar Pešić, Foto: Alo! V. Marković

Ugašen je požar na južnoj tribini. Vatra nije uspela da eskalira zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca koji su hrabro ušli na tribinu.

45' Kraj prvog poluvremena. Zvezda vodi golovima Radonjića i Pešića sa 2:0. Crveno-beli su apsolutno dominirali u prvih 45 minuta, a golman Partizana Vladimir Stojković jedini je krivac što rezultat nije ubedljiviji za Zvezdu.

Požar na jugu

Alo!

Požar na jugu, Foto: Alo!

43' "Grobari" zapalili stolice na južnoj tribini. Vatrogasci ušli da gase požar!

38' Pojavila se i četvrta frakcija "grobara". Navijači Partizana na zapadnoj tribini viču: "Jug, jug, javi se!" pokušavajući da tako ujedine zaraćene strane. Na terenu Zvezda gospodari. Partizan nije prišao golu Borjana.

30' Radonjić izbio sam ispred Stojkovića, ali je golman Partizana spasao svoj gol i totalni debakl crno-belih već u prvih pola sata.

27' Partizan igra panično, deluje kao da su totalno izbacila iz koloseka dva gola Zvezde. Crveno-beli imaju totalnu inicijativu.

21' Gooool 2:0, Pešić! Posle lošeg dodavanja odbrane Partizana ka sredini, igrači Zvezde su presekli napad i krenuli u kontru. Ben je zatim sjajno dodao loptu sa leve strane Pešiću, koji je potom rutinsk samo sproveo u mrežu.

17' Gooool za Zvezdu! Radonjić kroz trojicu igrača Partizana šutnuo sa 16 metara, lopta se odbila o stativu i ušla u mrežu! Golman Partizana Vladimir Stojković nije ni video gde je lopta.

14' Ni jedna ekipa nema pravu incijativu, ali je tempo na visokom nivou. Pogledajte kako je izgledao međusobni sukob "grobara" kada je jedna frakcija pokušala da otme zastave drugoj:

10' Tri frakcije "Grobara" pevaju tri različite pesme. Svaka grupa peva za sebe, kao da su na različitim utakmicama.

8' Istočna tribina je skoro potpuno prazna. Iz Zvezde za "Alo!" kažu da karte iz bezbednosnih razloga nisu ni puštane u prodaju. Na terenu bez pravih šansi za sada.

Istok

Alo!

Istok, Foto: Alo!

3' Koškanje na južnoj tribini, preti da dođe do opšteg sukoba zaraćenih strana "grobara". Reporter "Alo!" javlja da su još pre početka meča "grobari" međusobno gađali petardama, bakljama i čime god su stigli.

2' Srnić leži na zemlji posle jakog udarca Zdjelara u glavu. Ipak se oporavio posle lekarske intervencije.

1' Konačno je počeo meč. Iako je još uvek magla na terenu od bakljade sa severa, sudija je procenio da može da se igra.

18:30 Utakmica još uvek ne počinje zbog bakljade na severnoj tribini. "Delije" su najpre zapalile dimne bombe, a potom i baklje. Sudija Grujić čeka da se raziđe dim sa terena pre nego što dozvoli početak meča.

Delije

Alo!

Delije, Foto: Alo!

18:27 - Na "Marakanu" stigli funkcioneri Partizana Miloš Vazura i Ivica Iliev. Predstavnici Zvezde ih srdačno dočekali, čak su se i međusobno poljubili.

18:25 - Večitom derbiju prisustvuje i reprezentativac Srbije Duško Tošić, sada igrač Bešiktaša, a nekada igrač Zvezde.

Ovaj meč poredi sa istanbulskom ludnicom i duelom sa tamošnjim gradskim rivalima, pa mu je žao što u našoj ligi nema više ovako velikih utakmica.

U predviđanjima oko meča prednost daje Crvenoj zvezdi.

- Neka Zvezda pobedi sa 2:0, to joj želim. - rekao je Tošić za Alo!

18:20 - Na samom stadionu je mirno i nadajmo se da će tako i ostati kako bi se 157. večiti derbi odigrao u pravoj fudbalskoj atmosferi.

18:12 - Frakcija navijača Partizana "Zabranjeni" smeštena je u kavez na jugu, a polako se okupljaju na stadionu i ostali "Grobari". Navijači sa obeležjima Partizana koji su probali da prođu pored severne tribine vraćani su od strane policije nazad i morali su okolnim putem ka stadionu, odnosno južnoj tribini. Isti je slučaj i sa navijačima Zvezde koji su mislili da prođu pored juga. Reporteri "Alo!" sa lica mesta javljaju da je obezbeđenje na derbiju, unutar i oko stadiona, nikad veće. Policija je bukvalno napravila "master plan" i uvežbala pomeranje kordona.

Zabranjeni

Alo!

Zabranjeni, Foto: Alo!

17:50 - Poznati su sastavi obe ekipe:

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Le Talek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Srnić, Radonjić, Ben, Pešić.

Partizan: Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Marković, N.G. Miletić - Đerlek, Pantić, Zdjelar, Janković - Ožegović, Tavamba.

Marakana

Alo!

Marakana, Foto: Alo!

 

17:25 - Vozač džipa probio kordon policije. Odmah ga je okružila i zaustavila žandarmerija. Pretpostavlja se da je u alkoholisanom stanju.

17:20 - Saobraćaj je u kolapsu, sve stoji. Putnici u tramvajima negoduju što moraju da čekaju, ali policija neće dozvoliti nikome da prođe dok "Grobari" ne odmaknu dalje u Ulicu Ljutice Bogdana.

Grobari

Alo! Nenad Vujanović

Grobari, Foto: Alo! Nenad Vujanović

 

Grobari

Alo! Nenad Vujanović

Grobari, Foto: Alo! Nenad Vujanović

17:00 - Reporter "Alo!" javlja da je policija blokirala Autokomandu i da niko ne može trenutno da prođe. Žandarmerija sprovodi navijače Partizana ka "Marakani" i saobraćaj će se normalizovati tek kada svi prođu.

16:45 - Otvorene su kapije stadiona "Rajko Mitić". Navijači polako ulaze posle opsežnih bezbednosnih kontrola.

16:15 - Navijači polako pristižu na "Maraknu". Prolazi se kroz nekoliko prstenova obezbeđenja, a ulazak na stadion za sada prolazi neometano.

16:10 - Vujadin Savić stigao svojim automobilom na stadion "Rajko Mitić".

Vujadin Savić

Alo.rs

Vujadin Savić, Foto: Alo.rs
Vujadin Savić

Alo! Nenad Vujanović

Vujadin Savić, Foto: Alo! Nenad Vujanović

16:00 - Još uvek je rano za tačne sastave koje će odrediti treneri Vladan Milojević i Miroslav Đukić, a do tada evo očekivanih koji bi mogli da započnu meč:

Crvena zvezda - Borjan, Stojković, Babić, Le Talek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Radonjić, Ben, Srnić, Pešić.

Partizan - Stojković, Vulićević, Mitrović, N. R. Miletić, N. G. Miletić, Tošić, Zdjelar, Pantić, Janković, Tavamba, Ožegović.

Marakana

Alo.rs

Marakana, Foto: Alo.rs

15:30 - Na Autokomandi je potpuno mirno. Još uvek nema saobraćajnog kolapsa. Izgleda da su mnogi navijači odlučili da sačekaju poslednji momenat za polazak na stadion.

14:15 - Na "Marakani" još uvek nema navijača rivalskih klubova, ali je zato žandarmerija zauzela položaje. Stotine pripadnika policijskih snaga već je raspoređeno oko stadiona.

 

 

Žandarmerija

Alo! Nenad Vujanović

Žandarmerija, Foto: Alo! Nenad Vujanović

 

Žandarmerija

Alo! Nenad Vujanović

Žandarmerija, Foto: Alo! Nenad Vujanović
Žandarmerija

Alo! Nenad Vujanović

Žandarmerija, Foto: Alo! Nenad Vujanović

Dobar dan, dobrodošli u praćenje uživo 157. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana koji počinje u 18:30 časova.

Crveno-beli su u plej-of Superlige ušli sa šest bodova više u odnosu na Partizan i u slučaju trijumfa skoro sigurno bi preuzeli šampionski naslov od večitog rivala.

Zvezda ne zna za pobedu u derbiju više od dve godine kada je slavila u Humskoj (2:1), Partizan je u tom periodu slavio dva puta u šampionatu, a na prethodna dva ove sezone nije bilo pobednika (0:0, 1:1).

Komentari (4)

B9

14.04.2018 20:37

Čestitam Zvezdo, bolji ste bili večeras.

Zoki zvezdas

14.04.2018 21:12

Posto su videli da gube partizanovi navijaci su pokusalu da prekinu utakmicu i da dobije mec zbog toga sto je Zvezda bila domacin. Opet su dali gol u 97.minutu, ali im ni to nije pomoglo.

Vota

14.04.2018 21:51

Zvezda imala srece sto nije igrao Sasa Ilic

тута

15.04.2018 18:58

Требало је и борјан да добије дрвени картон