Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Treća sreća, odnosno u ovom slučaju, treća vezana pobeda za Novaka Đokovića na Završnom Masters turniru u Londonu! Posle Dominika Tima i Miloša Raonića, stradao je i David Gofan!

Srbin će sa maksimalnim učinkom sa prvog mesta u grupi „Ivan Lendl“ igrati u polufinalu protiv drugoplasiranog tenisera iz grupe "Džon Mekinro". To mogu biti ili Stan Vavrinka ili Kei Nišikori, a čak u nekom slučaju i momak koji ga je pre nekoliko dana smenio sa trona - Endi Marej.

Na samom startu Gofan je počeo mnogo da greši dok je Đoković bio znatno sigurniji prilikom svojih udaraca. Prvi brejk viđen je u četvrtom gemu, a potom još jedan u šestom za vođstvo od 5:1. Zatim je srpski teniser odservirao i može se reći, rutinski osvojio set.

Gde je stao u prvom, Novak je nastavio i u drugom setu. Posle početnog gema za Davida Gofana, Đoković je vezao narednih pet.

Gofan je potom prekinuo Đokovićevu seriju, smanjio na 5:2, ali je samo sebi produžio mučenje. U narednom gemu Novak je odservirao za pobedu i za maksimalni učinak u grupnoj fazi Završnog Mastersa u Londonu.

DRUGI SET:

6:2 - Kraj meča! Đoković pobeđuje Gofana i ostvaruje maksimalni učinak u grupi "Ivan Lendl".

5:2 - Smanjuje Gofan prednost, ali u narednom gemu, Đoković servira za prolaz u narednu rundu.

5:1 - Ništa novo. Đoković materijalizuje još jedan brejk, Gofan će u narednom servirati da "produži muku".

4:1 - Novi brejk! Usudićemo se da kažemo, nedostižna prednost Đokovića. Gofana samo teorija drži u ovom meču, ali nećemo o tome, nema potrebe...

3:1 - Nova potvrda brejka za Đokovića... Sve je bliži novoj pobedi.

2:1 - Brejk sa nulom!

Tri vezane brejk lopte za Đokovića...

1:1 - Imao je Đoković 40:0, potom je upao u problem dozvolivši Gofanu da dođe do "đusa", ali se izvukao sa dva vezana poena.

1:0 - Gofan posle pet uzastopnih gemova osvaja jedan.

PRVI SET:

6:1 - To je to! Đoković ubedljivo osvaja prvi set! Sjajna uvertira za nastavak, kao i za povratak samopopuzdanja za naredne okršaje.

Novak Đoković

Tanjug/AP 17.11.2016.

Novak Đoković, Foto: Tanjug/AP

5:1 - Evo ga! Još jedan brejk, Novak servira za osvajanje prvog seta.

Tri vezane brejk lopte ima srpski teniser... Da li je ovo početak kraja za Gofana, bar što se prvog seta tiče...

4:1 - Bilo je 40:40, ali je Nole odservirao u pravom trenutku kako on to najbolje ume. Dva vezana dobra servisa (as i servis viner) za potvrdu brejka!

3:1 - Brejk! Gofan duplom servis greškom omogućuje Đokoviću da stekne prednost u ovom meču od jednog brejka. Srbin ima priliku da materijalizuje ono što je uradio u ovom gemu.

2:1 - Moglo je to mnogo lakše nego što je ispalo, ali osvojenom gemu se ne gleda u zube. Novak je vodio 40:0, potom dozvolio Belgijancu da dođe do "đusa", a onda je osvojio dva vezana poena.

1:1 - Osvaja i Gofan prvi servis gem, za nijansu teže nego što je Đoković to uradio maločas. Srbin je ponovo na servisu...

1:0 - Novak je izgubio prva dva poena, ali je onda nateroa Gofana da pogreši četiri puta zaredom. Belgijanac je sada na servisu...

Počeo je duel servisom Novaka Đokovića, a Gofan već vodi 30:0... Zatim je dve neiznuđene greške napravio Belgijanac i omogućio Novaku da izjednači, a onda još jedna greška Gofana.

*****************************************************************************************

Novak je pre ovog poslednjeg kola grupe "Ivan Lendl" vezao dve pobede. Pali su Dominik Tim na startu i Miloš Raonić u drugom kolu, čime je najbolji srpski teniser svih vremena obezbedio plasman u polufinale.

U duelu protiv Belgijanca Davida Gofana imaće priliku da veže maksimalan učinak i zacementira prvu poziciju u grupi, koje bi mu donelo polufinalni duel sa drugoplasiranim iz grupe "Džon Mekinro" gde bitku vode Endi Marej, Sten Vavrinka i Kei Nišikori.

David Gofan dobio je priliku da se nadmeće umesto povređenog Gaela Monfisa. Pošto će Belgijanac automatski prisvojiti učinak francuskog tenisera koji je pre povrede zabeležio dva poraza, neće imati šanse za plasman u završnicu.

Gofan je dobio poziv kao "prva zamena" nakon što je 10. teniser sveta Tomaš Berdih odbio da igra na Završnom Mastersu.

Novak i Gofanu su se do sada sastajali četiri puta i svaki meč je dobio srpski teniser. Poslednji put to je bilo ove godine u polufinalu Mastersa u Majamiju kada je Đoković u dva seta eliminisao Belgijanca čime se plasirao u finale, a kasnije je i osvojio taj turnir.

Komentari (3)

Dragan Radonjic

17.11.2016 18:48

Само напред срећо и радости наша. Хвала за радост коју си нам приредио, на лепим вечерима. Много те ВОЛИМО, волимо......

ALA

18.11.2016 12:03

@Dragan Radonjic - se GLUMICA aktivirala. Sedi i lupa minuse, jer svi njeni komentari o Novakovoj propasti, zahvaljujući Jeleni i tašti, koje je danima nazivala sektašicama, zrnevlju, vudu magiji, pali su u vodu.

AK 47

17.11.2016 19:27

Trpajjjjjjj, Nole, boraniju.