Novak Đoković
Tanjug/AP
Novak Đoković

Tanjug/AP

Novak Đoković, Foto: Tanjug/AP

Nije dobro krenulo od samog starta. Pravio je Novak neiznuđene greške, a potom i jednu duplu servis grešku, posle čega je omogućio brejk prednosti protivniku. Ta činjenica osokolila je 13. tenisera sveta, zaigrao je agresivnije i svaki udarac mu je polazio za rukom. Vrlo brzo je stekao i dva brejka prednosti, a potom je osvojio prvi set, dozvolivši najboljem srpskom teniseru samo dva gema.

Drugi set je započeo identično kao prvi. Dve Novakove greške pri servisu za Gofanovih 0:30, ali je za razliku od prvog, Đoković vezao četiri poena i nije dozvolio Belgijancu početni brejk. Obojica su bili ravnopravni do četvrtog gema, kada je srpski teniser najpre osvojio brejk sa nulom, a onda ga isto tako i materijalizovao. U tim trenucima napravio je seriju od 11 osvojenih poena bez ijednog izgubljenog. Od tog trenutka sve je išlo kao saliveno. Nije dozvolio Gofanu ni da pomisli na brejk, već je sigurno održavao gemove na svoj servis i samim tim došao do izjednačenja.

Ono što je Gofan uradio u prvom, to je Nole učinio na startu trećeg seta. Odmah je u prvom gemu napravio brejk, ali je dozvolio Belgijancu da uzvrati u osmom. Najuzbudljivije je bilo u 12. gemu gde smo videli maratonski gem i posle kojeg je Gofan iskoristio petu meč loptu i plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu, gde će na megdan izaći pobedniku duela Nadal - Švarcman.

TREĆI SET:

5:7 - Petu meč loptu koristi Gofan! Belgijanac ide u polufinale!

5:6 - Još jedan dugačak gem i ponovo Gofan vodi. Novak još jednom servira za ostanak u meču.

5:5 - Odlični servisi Novaka Đokovića za izjednačenje... Ponovo je Gofan na servisu.

4:5 - Stvari se brzo menjaju... Gofan prvi put vodi u ovom setu, a Novak će servirati za ostanak u meču.

4:4 - Imao je Gofan tri brejk lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste. Ponovo smo na nuli. Uzbuđenje na maksimumu.

4:3 - Obojica ljubomorno čuvaju gemove na svoj servis, s tim što srpski teniser ima brejk više. Nadajmo se da će ga očuvati. Još samo dva gema ga dele od plasmana u polufinale.

4:2 - Znatno teže i znatno duže nego prethodni servis gemovi... Morao je Novak da se muči i da spasava brejk lopte, ali što je najvažnije, zadržao je brejk prednosti.

3:2 - Gofan je osvojio servis gem, ali kako vreme prolazi sve više se muči. Nadajmo se da će Novak to da iskoristi.

3:1 - I dalje Novak siguran prilikom svojih servisa, a to je upravo ono što mu treba do kraja. Ne bi bilo loše i da osvoji bar još jedan brejk, ne bismo se ljutili...

2:1 - Dugo je trajao ovaj gem, pritom je Đoković imao dve brejk lopte, ali izvukao se Gofan. I dalje Srbin ima brejk prednosti u odlučujućem setu.

2:0 - Potvrđuje Đoković osvojen brejk. U ovom gemu dozvolio je rivalu samo jedan poen.

1:0 - Bravo! Brejk na startu osvaja Đoković! Da li je ovo prekretnica za plasman u polufinale...

DRUGI SET: Đoković - Gofan 6:3

6:3 - Izjednačenje! Uspeo je Nole da se izvuče iz nelagodne situacije, sada smo ponovo na nuli.

5:3 - Imao je Đoković set loptu, ali izvukao se Gofan... Međutim, sada Belgijanca očekuje teži zadatak - Novak servira za izjednačenje!

5:2 - Održava Đoković prednost, u narednom gemu Gofan servira za opstanak u setu.

4:2 - Smanjuje Gofan prednost, ali Novak i dalje ima brejk prednosti.

4:1 - A onda i potvrđuje brejk sa nulom! Deset poena je uzeo bez ijednog izgubljenog! Fantastična igra najboljeg srpskog tenisera u ovim trenucima.

3:1 - I da! Koristi Đoković prvu! Sjajnu igru je prikazao u ovom gemu, neka tako nastavi...

Tri brejk lopte... Ajmo Noleeeee....

2:1 - Dobro je... Maratonski gem pripao je Novaku, ali je morao da spasava dve brejk lopte u jednom trenutku. Može li ovaj gem da ulije samopouzdanje Đokoviću, odnosno da ga poljulja belgijskom predstavniku?

1:1 - Gofan je imao 40, ali je Đoković odlično odigrao dva naredna poena i smanjio prednost. Ipak, nije uspeo da dođe do "đusa" i eventualne brejk lopte.

1:0 - Nije baš bilo najsjajnije ni na početku drugog seta. Napravio je Novak dve greške i dozvolio Gofanu 0:30. Ipak, za razliku od prvog gema prvog seta, ovde je vezao četiri poena i osvojio prvi servis gem.

PRVI SET: Đoković - Gofan 2:6

2:6 - Koristi Gofan prvu set loptu i dolazi do vođstva.

2:5 - Sa nulom Đoković osvaja drugi gem na meču. Gofan ipak i dalje ima ogromnu prednost, a već u narednom gemu servira za vođstvo u setovima.

1:5 - Velika prednost za Davida Gofana. Sve mu funkcioniše za sada, svaki udarac mu ide od ruke. Nole će servirati za ostanak u prvom setu.

1:4 - Novi brejk! Gofan sada ima ozbiljnu prednost i na korak je od osvajanja prvog seta. Vreme je da Novak izvuče pouke iz svega dosad viđenog i urađenog, kako bi se eventualno u drugom vratio u život.

1:3 - Ni dve velike greške Gofana nisu bile dovoljne da Đoković ozbiljnije zapreti. Održava Belgijanac brejk prednosti.

1:2 - Bilo je nezgodno... Imao je Gofan 30:0 na Novakov servis, ali se Srbin izvukao i sa četiri vezana poena osvojio prvi gem u četvrtfinalu Monte Karla.

0:2 - Šteta! Imao je Novak brejk loptu, na kojoj smo gledali dugu razmenu udaraca, ali Gofan se bolje snašao. Izjednačio je, a zatim vezao dva poena i materijalizovao ono što je učinio u prethodnom gemu.

0:1 - Brejk na startu pravi Gofan... Loše je počelo. Novak je napravio dve neiznuđene greške, zatim osvojio poen, pa ponovo pogrešio i to dva puta prilikom servisa. Nakon toga, Gofan je vinerom "brejknuo" najboljeg srpskog tenisera. Ima li Đoković odgovor?

Voljom novčića, Novak je imao pravo da bira i izabrao je prvi da servira...

***********************************************************************

Nole se mučio u drugom i trećem kolu protiv Žila Simona, odnosno Karenja Buste, ali je uprkos velikim naporima uspeo da ih pobedi, obojicu u tri seta.

Još od Rolan Garosa prošle godine pad u Novakovoj igri je evidentan, a srpski teniser je i sam priznao da nešto "ne ide kako treba", ali nadamo se da će izaći iz krize.

Protivnik u četvrtfinalu prvog turnira na šljaci ove sezone biće mu Belgijanac, 13. teniser sveta David Gofan.

Ova dvojica momaka do sada su se sastajala pet puta i u svim mečevima bolji je bio drugi reket sveta. Poslednji put igrali su na završnom Mastersu u Londonu prošle godine, kada je Novak sa 6:1, 6:2 počistio belgijskog tenisera.

Na šljaci su igrali samo jednom i to u prvom njihovom međusobnom duelu - u prvom kolu Rolan Garosa 2013. Đoković je tada savladao Gofana u tri seta.

Komentari (7)

Miki

21.04.2017 16:50

Retk9 ko kao ja obozava i zahvalan sam mu na svimu sto je uradio za nas ponosne srbe. Al se boim sa nece biti vise njegovog uzleta. Sta je razlog netreba da nas interesuje,evo upravo gled njegov mec protiv Gofana i vidim da je nemocan na pocetku. Neznam Novace sta je u pitanju al ti hvali energije i strpljenja. Sta got treba da je nadjes uradi sto pre,samo ne doping

Nina

21.04.2017 18:24

Ajmo Novaaaaaaaaaceeeeeeeeeeee, do pođe

Deki Rus

21.04.2017 20:16

Moje misljenje je da Nole treba da polako zavrsava svoju karijeru... Zahvalna mu je cela Srbija sto je uradio za Srbiju i Srpski naorod... Hvala Novace i sve najlepse ti zelim..Ziveo Novak!!

Lenka

21.04.2017 21:58

Koja sramota a jos zivi u Monte Karlu

P.T.

21.04.2017 23:07

Nema vreme da trenira, mora da menja pelene, pere veš, briše prašinu i usisava i da kuva ručak. JBG tako je to kad se oženiš i imaš malu decu...

Djuza

22.04.2017 06:24

@P.T. - I vodi zenin trudnicki dnevnik

Bajina Bašta

22.04.2017 00:02

Manje više većini poznavalaca tenisa su jasni uzroci Novakovih poraza , izgubio je na kilaži, nije više čelična sajla ( mnoge mečeve je ranije dobijao na mišiće, na snagu ), a sad u drugom-trećem satu on pada jer nema ener. Način ishrane i ono zrnevlje su ga nokautirali načisto i tu nema spasa, očekujem da će ova teniska sezona biti jako loša i da neće na jesen ići na završni turnir u London. Godina 2015-ta je bio vrh , Himalaji, kada je skor bio 82 pobede i samo 6 poraza , a ova 2017-ta -tuga.