Novak Đoković
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
Novak Đoković

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Đoković je u prvom setu samo u dva meha bljesnuo kada je uzeo dva gema. Svo ostalo vreme kao da je statirao i samo bezvoljno vraćao Kližanu lopticu natrag.

Drugi set je bio druga priča. Nole je bio silovit i ubedljiv, a Kližan je osvojio samo sedam poena za ceo set.

Novak Đoković

EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Međutim, Nole je u trećem setu ponovo pokleknuo. Držao se do 3:3 sjajno, a onda je usledio neviđeni pad. Kada je Kližan napravio brejk i poveo sa 5:3 videlo se odmah da će ovo biti prvi i poslednji meč Novaku u Barseloni. Srbin je u poslednjem gemu više statirao nego što je pokušao da uzvrati Slovaku.

Nole je na ovom meču na mahove, naročito u drugom setu uspevao da pokaže zube. Šteta što ne uspeva da ceo meč održi takav tempo. Očigledno je da će još mnogo morati da radi kako bi ponovo bio onaj pravi.

Martin Kližan

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Martin Kližan, Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Tok meča:

3:6 Kližan iskoristio drugu meč loptu i pobedio. Slovak je zasluženo prošao u osminu finala!

3:5 Kližan napravio brejk. Sada je na gem od pobede.

3:4 Ne valja, Kližan je odlično odigrao i iskoristio svoj servis. Poveo je 40:15, a onda rutinski priveo gem kraju.

3:3 Kada je Nole poveo sa 30:15 Kližan je besno bacio reket, a potom je vidno bespomoćan izgubio gem.

2:3 Ne da se ni Kližan na svoj servis. Novak ne uspeva da vrati dobar ritern, ali je u svakom slučaju namučio Slovaka u ovom gemu.

2:2 Nole je lako došao do 40:15, a potom i do gema. Đoković na svoj servis lako osvaja poene, što bi moglo da psihički utiče na Kližana u nastavku meča.

1:2 Kližan asom završava ovaj gem. Neće biti lako Novaku u nastavku, ali na muci se poznaju junaci. Sledi sigurno velika borba protiv Slovaka.

1:1 Novak ne gubi poene na svoj sevis i nema milosti prema Kližanu.

Počeo je treći set. Kližan je na svoj servis poveo sa 1:0. Nole je pružio solidan otpor i najavio veliku borbu u odlučujućem setu.

6:1 Nole dobija drugi set! Sada je 1:1 u setovima. Kližan je u drugom setu osvojio samo sedam poena. Nole je dominirao u svim segmentima igre.

5:1 Bravo Nole! Kližan na svoj servis nije osvojio ni jedan poen u svom gemu. Novak je na svaku njegovu loptu imao odgovor!

4:1 Ma drugi set, druga priča! Novak dominira kada ima svoj servis. Kližan sada deluje pogubljeno i kao da shvata da nema šanse protiv nekadašnjeg broja jedan!

3:1 Nole pravi brejk. Kližan sada ima probleme da osvoji poen i na svoj servis. Ovo sada već podseća na onog starog Đokovića.

2:1 Nole je opako pojačao ritam i na svoj servis brzo rešava gemove.

1:1 Neizvesan gem. Rezultatska klackalica viđena je u ovom gemu, al Slovak je uz malo sreće izašao kao bolji.

Počeo je drugi set. Nole je na svoj servis za 60 sekundi stigao do 1:0!

2:6 Kližan vodi 1:0 u setovima, Nole slabo odigrao i ovaj gem. Slovaku je za prvi set trebalo pola sata igre da savlada Srbina.

2:5 Konačno pravi Nole. Na svoj servis dobija gem bez izgubljenog poena.

1:5  Kližan je lako na svoj servis došao do 40:15, a onda atraktivno naterao Noleta da izađe na mrežu i gledao kako Srbin uzalud pokušava da stigne loptu koja je lagano odskakutala ka autu.

1:4 Novak je na svoj servis došao do 40:15, a onda sve upropastio. Slovak je umeo da iskoristi poklon greške Srbina.

1:3 Uzbudljiv gem. Nole je poveo 30:0, Kližan preokrenuo na 30:40, pa je zatim Srbin imao prednost, pa Slovak... Na kraju Kližan ipak nije dozvolio da izgubi poene na svoj servis.

1:2 Bravo Nole! Srbin je u ovom gemu lako došao do 40:15, a onda pokazao Slovaku da tek namerava da se probudi i počne jače da igra.

0:2 Nole je pružio solidan otpor u drugom gemu, ali je ipak Slovak opet bio bolji.

0:1 Kližan je dobro otvorio meč i lako dobio prvi gem. Nadajmo se da se Nole još uvek samo nije zagrejao.

Dobar dan, dobro došli u tekstualni prenos meča između Novaka Đokovića i Martina Kližana u Barseloni.

Najbolji srpski teniser, koji u Kataloniji nastupa uz "specijalnu pozivnicu" posle 12 godina, bio je slobodan u prvom kolu, dok je Slovak u sjajnom meču na kraju uspeo da porazi Federika Delbonisa, posle tri časa igre.

Biće ovo peti međusobni okršaj Srbina i Slovaka, a Novak je u sva četiri prethodna bio uspešan.

Komentari (6)

dezurno njuskalo

25.04.2018 14:46

Legendo batali tenis. Trebao si i ranije.

Janko

25.04.2018 14:47

Kako ovaj Novak ne vidi da mu ovaj Pepe smeta u Životu! Pa službe rade a Novaku očigledno to nije jasno! DOKLE GOD MU OVAJ VUDU SEDEO NA KLUPI OD NJEGA NEĆE BITI NIŠTA!

milan233

25.04.2018 14:56

@Janko - Jel mu opet bio taj vrac u boxu,kad god vidim tog vraca u Novakovom boxu,navijam za protivnika ma ko god bio sa druge strane

putin2018

25.04.2018 14:51

Vrema je da pocne da se trudi na terenu il da se ostavi tenisa.Kao da ga neko goni da igra,sve je to nekako bezvoljno,kao da mu je svedno hocel dobit il izgubit mec.

Milos

25.04.2018 14:58

Kada mi pre neko pomene Nadala i Federera oči bi mu iskopao,ali sada vidim koje su njih dvojica veličine. Žao mi Novaka ali nema šanse da se vrati na vrhunski nivo. Shvatio je i on gde je pogrešio ali kasno je.

Branko

27.04.2018 15:56

Novače nemoj više da se brukaš,okači reket o klin tako da ti se svet više nesmeje.Tvoje vreme je PROŠLO!!!!!!!