Ponovo borba sa „armijom“:  Maik Cirbes
profimedia
Ponovo borba sa „armijom“:  Maik Cirbes

profimedia

Ponovo borba sa „armijom“: Maik Cirbes, Foto: profimedia

Utakmica je počela onako kako su crveno-beli poželeti mogli. Ušli su u meč rasterećeno, bez straha što se dalo videti po kretanju rezultata. Kao i u prvom meču Zvezda je vodila u uvodnim minutima, zahvaljujući asistencijama Jovića i poenima Kinzija.

Prva deonica završena je nerešenim rezultatom (20:20), da bi i u druom kvartalu crveno-beli nastavili tamo gde su stali. Razigrao se Cirbes, koga je Jović hranio asistencijama, Simonović je počeo da rešeta trojke, a uz to, odbrana je zadovoljavajuće funkcionisala. Postignut je prilično veliki broj poena, a na poluvreme, Zvezda je otišla sa prednošću 48:44.

U trećoj deonici, Zvezda je malo stala u napadu postigavši samo 12 poena, dok su raspoloženi Higins i Hajns na drugoj strani vodili CSKA do plus sedam u trećoj četvrtini, ali se Zezda i dalje pristojno držala.

Četvrta deonica donela je neverovatnu količinu uzbuđenja, naročito poslednji minut. Pri vođstvu od pola koša za CSKA, Zvezda je imala dvadesetak sekundi za pobedu. Jović je poveo napad, otišao u stranu, a onda se okliznuo i napravio grešku u koracima na dve sekunde pre kraja.

Crveno-beli su odmah napravili faul nad Voroncevičem, koji je prvi put slučajno, a drugi put taktički namerno promašio imajući u vidu da je svega dva sekunde ostalo do kraja i da Zvezda ne bi mogla da organizuje ozbiljniji napad. Tako je i bilo. Lopta se od obruča odbila do Terensa Kinzija koji je jedva uputio šut sa preko pola terena, ali, naravno, nije bio precizan.

Armejci su i drugi put izašli kao pobednici iz duela sa Zvezdom u Moskvi, a sledećeg ponedeljka na programu je treći okršaj, ovog puta na beogradskom parketu. Ukoliko crveno-beli zabeleže trijumf, dva dana kasnije na istom mestu igraće se četvrti duel, a ako ruski tim dođe do pobede, to bi značilo kraj za crveno-bele u ovoj fantastičnoj sezoni u Evroligi.

Što se večerašnjeg meča tiče, paradokslano najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je tragičar Stefan Jović sa 15 postignutih poena i sedam asistencija. Pratili su ga Tarens Kinzi i Marko Simonović sa po 14, dok je Kvinsi Miler ubacio 11 poena.

Za Armejce, Kajl Hajns je postigao 19 poena, a osim njega jedini dvocifreni bili su Higins i De Kolo sa po 13 poena.

ČETVRTA ČETVRTINA:

10. minut - Voroncevič na liniji penala, promašuje prvo, a drugo namerno... Kinzi za tri iz velike daljine, ništa. CSKA izlazi kao pobednik!

10. minut - Ajoooooooooj... okliznuo se Jović i napravio korake! Neverovatno!

10. minut - Iiiii greši De Kolo, sjajna odbrana Simonovića. Zvezda ima napad za pobedu.

10. minut - De Kolo za Teodosića, gubi loptu, Kinzi u napadu, faul Teodosića... Kakva završnica meča. Promašuje Kinzi prvi put... drugi put pogađa. Pola koša za CSKA, 22 sekunde do kraja, tajm-aut za Itudisa.

10. minut - Teodosić vraća trojku.

9. minut - Miler sjajno za Cirbesa koji zakucava... Teodosić probija, ali promašuje... Jović za triiiiiiii! Zvezda vodi 75:74 na minut i po pre kraja. Itudis zove tajm-aut.

8. minut - Teodosić promašuje za tri, a Kinzi za dva neprecizan. Lična greška Simonovića nad Hajnsom. Centar CSKA pogađa oba bacanja.

7. minut - Lična greška De Koloa, Jović na liniji penala. Pogodio je oba. Na drugoj strani peta lična greška za Lazića, za njega je ovaj meč završen. De Kolo promašuje prvo, ali drugo pogađa. Joviiiiiić za tri!

6. minut - Miler pravi faul nad De Koloom koji ima dva slobodna bacanja. Ne zna da promaši bacanje - deseti njegov poen.

5. minut - Micić ne uspeva za pet sekundi da ubaci loptu u igru. Jeftino prodata lopta. Ali odlična odbrana na drugoj strani.

4. minut - Miler konačno postiže prve poene za Zvezdu u poslednjoj četvrtini. Hajns zakucava na drugoj strani.

3. minut - Kinzi promašuje za tri, a Miler na drugoj strani pravi faul nad Voroncevičem.

2. minut - Higins kreće u napad, Štimac ga faulira. Higins je na liniji penala... pogodio je oba.

1. minut - Kakvo dodavanje za Štimca, ali opkoljen je trojicom, gubi loptu na kraju... Faul pravi Kurbanov nad Štimcem u napadu.

TREĆA ČETVRTINA: 19:12

10. minut - Štimac na drugoj strani pogađa uz faul. Higins nije uspeo na vreme da uputi šut, kraj treće deonice.

9. minut - Gubi loptu Miler u napadu. Kakvi asistencija Higinsa za Hajnsa.

8. minut - Voroncevič pogađa prvu svoju trojku kad je najteže za njegov tim.

7. minut - Karl Hajns postiže svoj 13 poen, a Jović na drugoj strani takođe za dva.

6. minut - Miler pogađa uz faul, imaće dodatno bacanje, koje pogađa takođe... Nova trojka Džeksona na drugoj strani.

5. minut -Hajns pogađa iz neverovatne pozicije, CSKA posle duže vremena vodi, a Radonjić zove tajm-aut.

4. minut - Kinziju ispada lopta... Džekson lagano poentira, mini serija CSKA 5:0.

3. minut - Cirbes pravi ličnu u napadu. A Higins pogađa prvu svoju trojku.

2. minut - Kinzi pogađa za dva sa poludistance... promašuje Hajns na drugoj strani...

1. minut - Počelo je drugo poluvreme, domaći tim napada... Higins pogađa za dva. Kinzi za Cirbesa, sjajno zakucavanje.

DRUGA ČETVRTINA: 24:28

10. minut - Kraj prvog poluvremena, Zvezda potpuno kontroliše igru i rezultat, samo da izdrže do kraja.

9. minut - Simonoviiiiiiiiiić! Treća trojka za njega! Fridzon je na liniji penala... pogodio je oba, smanjuje razliku beogradskog tima na plus četiri.

8. minut - Mitroviiiiiić, kakvo zakucavanje! Ali Voroncevič na drugoj strani za tri...

7. minut - Teodosić pogađa drugu svoju trojku na meču.

6. minut - Simonoviiiiiić! Za tri! Zvezda vodi plus četiri. De Kolo na drugoj strani ostaje sam za dva i pogađa. A onda crveno-beli prave seriju 5-0, trojka Simonovića i dvojka Jovića.

5. minut - Teodosić pogađa za tri. Na drugoj strani Kurbanov faulira Cirbesa. Simonović pogađa za dva... a Kurbanov trojku na drugoj strani.

4. minut - Joviiiiiić! Za tri! Prva trojka za Zvezdu, a onda i Lazić još jedu trojku. Crveno-beli imaju plus pet!

3. minut - Nikols ima loptu, ali gazi aut liniju. Novi napad za crveno-bele. Au, Jović greši na drugoj strani, Higins je u kontri, a Lazić zaustavlja akciju faulom. Odmah potom Hajns za dva. CSKA vodi. Jović za Cirbesaaaaaa, pogađa za dva uz faul. Vrlo lepo. Sjajna asistencija na drugoj strani za Hajnsa, deveti njegov poen.

2. minut - Higins prolazi i poentira lagano. Štimac ispušta loptu, a Teodosić u sledećem napadu pravi grešku u koracima. Simonović za triiiiiii, ništa... napad za CSKA.

1. minut - Počela je druga deonica, Zvezda je u napadu. Miler je zaustavljen faulom pri šutu, imaće dva penala. Pogađa oba Miler, šesti njegov poen. Zatim Hajnz pronalazi prostor i pogađa za dva, a onda Lazić još jednom poentira.

PRVA ČETVRTINA: 20:20

10. minut - Kakva majstorija Kinzija, 11. njegov poen - najefikasniji u redovima crveno-belih. Kraj prve četvrtine - rezultat je nerešen. Kinzi održava Zvezdu u igri.

9. minut - Hajnz pogađa uz faul. Lična greška svirana Laziću.

8. minut - Nikols pogađa za tri. Prva na meču za CSKA, rezultat je nerešen. Kinzi na drugoj strani pogađa jedno slobodno bacanje i dolazi do svog devetog poena.

7. minut - Greška u napadu Zvezde, ponovo Armejci napadaju... Jović pravi ličnu grešku, a Higins pogađa dva puta sa linije penala. Kinzi konačno za dva. Poeni za Zvezdu posle duže vremena, a Kinzi dolazi do lepog rekorda od 1.000 poena u ovom takmičenju....

6. minut - Higins na drugoj strani pogađa dva slobodna bacanja. Mileeeeer, promašuje trojku... a onda i Voroncevič promašuje čist šut za tri.... Cirbeeeees, trojica oko njega, nema tu prolaza. Ličnu grešku pravi Zvezdin centar. De Kolo je na liniji penala. Pogodio je oba.

5. minut - Dangubić pravi novu ličnu grešku. Higins promašuje za tri, a onda Jović asistira Mileru za dva.

4. minut - Sjajna kontra Crvene zvezde, Kinzi ponovo za dva. Gube loptu košarkaši CSKA. Teodosić sada ulazi u igru. Dangubić sjajno za Cirbesa, koji pogađa dvojku.  Sjajno.

3. minut - Sjajna kombinacija Jovića i Kinzija, Zvezda opet vodi... a onda Kinzi krade loptu na drugoj strani. Lična greška Voronceviča. Dangubić je krenuo ka košu, a Fridzon pravi faul. Imaće Dangubić dva penala, pogodio je samo prvo... ali je Cirbes uhvatio loptu, ipak ispušta je. Ona pripada Rusima.

2. minut - Kvinsi Miler za dva na drugoj strani. De Kolo napada na drugi obruč i pogađa.

1. minut - CSKA ima prvi napad, ali greši De Kolo... Kinzi na drugoj strani za dva. Potom Lazarev upisuje prve poene na meču.

CSKA: Miloš Teodosić, Nando De Kolo, Dmitri Kulagin, Vitali Fridzon, Demetris Nikols, Aron Džekson, Pavel Korobov, Ivan Lazarov, Džoel Frilend, Andrej Voroncevič, Kori Higins, Mihail Kulagin, Viktor Krijapa, Kajl Hajns, Nikita Kurbanov.

CRVENA ZVEZDA: Vasilije Micić, Nikola Rebić, Nemanja Dangubić, Branko Lazić, Boriša Simanić, Marko Tejić, Marko Simonović, Marko Gudurić, Stefan Jović, Terens Kinzi, Kvinsi Miler, Majk Cirbes, Vladimir Štimac.

SASTAVI:

CSKA: Miloš Teodosić, Nando De Kolo, Dmitri Kulagin, Vitali Fridzon, Demetris Nikols, Aron Džekson, Pavel Korobov, Ivan Lazarov, Džoel Frilend, Andrej Voroncevič, Kori Higins, Mihail Kulagin, Viktor Krijapa, Kajl Hajns, Nikita Kurbanov.

CRVENA ZVEZDA: Vasilije Micić, Nikola Rebić, Nemanja Dangubić, Branko Lazić, Boriša Simanić, Marko Tejić, Marko Simonović, Marko Gudurić, Stefan Jović, Terens Kinzi, Kvinsi Miler, Majk Cirbes, Vladimir Štimac.

CSKA - Crvena zvezda

Printscreen: Twitter

CSKA - Crvena zvezda, Foto: Printscreen: Twitter

Crveno-beli su u četvrtfinalnu seriju Evrolige ušli kao totalni autsajderi protiv velikog CSKA od kojeg se uvek, pa tako i ove godine, očekuje osvajanje trofeja ovog takmičenja. Ipak, beogradski tim nije podlegao takvom pritisku, već je u utorak u prvom meču pokazao borbenu igru i bio dostojan rival preskupoj moskovskoj ekipi.

Zvezda je pružila dostojan otpor i pokazala da ima čemu da se nada. Neke neshvatljive greške i jeftino prodate lopte bile su možda i glavni razlog poraza u prvom duelu. Osim toga, u redovima CSKA briljirao je plejmejker srpske reprezentacije Miloš Teodosić koji je na njemu prepoznatljiv način pružio vanserijsku partiju i postigao 23 poena, upisavši šest skokova i isto toliko asistencija. Naročito raspoložen bio je i Kajl Hajns sa 21 postignutim poenom, a ukoliko tim Dejana Radonjića neutrališe njih dvojicu i ne dopusti ostalima da razvezu sitan vez na moskovskom parketu, imaće priliku da izjednači rezultat.

Za sada, lako je to reći. Radonjićevi momci treba sprovesti u delo ove zamisli. Neka im je sa srećom...

Komentari (2)

Dejan

14.04.2016 23:54

Jović i da ne ređam ko sve jer snimci postoje , redovno prave korakr , netačno dodavanje i ispadanje lopte uz loša slobodna bacanja su razlozi zašto Zvezda gubi dobijene utakmice. I niko da ih ukori i da pusti snimak i pita ih a šta su hteli !

duda

15.04.2016 09:17

Zvezda je sinoć imala šansu zivota koja će ih naravno koštati daljeg prolaza jel nisu ni oni vanzemaljci, ali nešto drugo Zvezdine navijače baca u očaj a Radonjića i aktere očigledno ne a to su slobodna bacanja, deca na igralištu i fudbalskim terenima izmedju sebe u takmičenju pa pogodne od deset pet a ovi profesionalci, pa to je za plakanje...