Mičel Donald na meču u Krasnodaru
FK Crvena zvezda
Duel Stojkovića i Ristića

Profimedia

Duel Stojkovića i Ristića, Foto: Profimedia

Srpski predstavnik ima zaostatak od jednog gola, ali dobra vest je to što su crveno-beli uspeli da daju dva gola, što automatski znači da im je pobeda makar i od 1:0 dovoljna za prolaz u grupnu fazu Lige Evrope. Strelci su bili Ignjatijev, Petrov i Klaeson za Krasnodar, odnosno Srnić i Pešić za Crvenu zvezdu.

Krasnodar je za nijansu bolje počeo utakmicu, bio je čvršći i organizovaniji do tog 20. Minuta, kada je Ristić posle nekoliko driblinga šutirao ka Zvezdinom golu, Borjan je odbranio, ali na odbitak je natrčao Ivan Ignjatijev kojem nije bilo teško da rutinski sprovede loptu u mrežu.

Posle 25. Minuta igre Zvezda se oslobodila pritiska, konsolidovala redove i pokušavala da napadne. Imao je Srnić jedan solidan šut kada je uputio bombu sa preko 20 metara, ali ona nije iznenadila golmana Sinicina. Krasnodar je ipak nastavio da bude konkretniji i nije dozvoljavao igračima Zvezde da ozbiljnije zaprete do kraja poluvremena, ali ni Rusi više nisu tresli mrežu srpskog predstavnika do odlaska na odmor.

Na samom početku drugog poluvremena usledio je hladan tuš za igrače i navijače Crvene zvezde. Krasnodar je udvostručio prednost preko Klaesena koji je iznenadio Anđelkovića prišavši mu sa leđa i zakucavši loptu u Borjanovu mrežu.

Zvezda ipak nije poklekla. Srnić je smanjio na 2:1 u 57. Minutu, a samo nekoliko trenutaka kasnije, Ristić je savladao Borjana, s tim što je njegov pogodak od prečke poništen jer sudije nisu videle da je lopta prešla gol liniju.

U 66. Minutu Krasnodar je ponovo stekao dva gola prednosti preko Petrova, ali je četiri minuta kasnije ponovo Zvezda smnajila preko Pešića, nakon sjajne asistenicje Slavoljuba Srnića.

Utakmica se potpuno rasplamsala, obe ekipe su pretile iz minuta u minut, ali promene rezultata do kraja nije bilo.

Revanš je na programu za sedam dana na stadionu „Rajko Mitić“.

DRUGO POLUVREME:

90+5. minut - Kraj meča, Krasnodar je pobedio Crvenu zvezdu i ima gol prednosti pred revanš.

90. minut - Pet minuta nadoknade vremena... Krasnodar i dalje vodi rezultatom 3:2.

77. minut - Ovo ne valja, povredio se Dušan anđelković, Zvezda je tako ostala i bez drugog levog beka posle povrede Rodića.

71. minut - Goooooooooooool! Evo ga još jedan za Zvezdu, Pešić je strelac čim je ušao u igru! Kako je samo Srnić centrirao, a kako je tek Pešić pogodio, gde li je provukao ovu loptu?! Sjajno!

66. minut - Šteta! Krasnodar ponovo ima dva gola prednosti! Sergej Petrov postiže treći gol za Ruse.

63. minut - Ristić ozbiljno preti. Još jedan njegov snažan šut završio je pored gola.

59. minut - Au, neviđena sreća za fudbalere Zvezde. Ristić je postigao čist gol koji nije priznat. Mihajlo je šutirao, pogodio prečku i lopta je pala unutaar gola, prešla je liniju čitavim obimom, ali srećom niko nije video. LUDNICA!

57. minut - Goooooooool! Srniiiiiiiić! Fantastičan udarac zvezdinog krilnog igrača, za zlata vredan gol u gostima. Ovo već menja mnogo toga. Svaka čast, Slavoljube!

52. minut - Au! Stopostotna prilika za Zvezdu, posle centaršuta Srnića, Boaći je sa pet metara imao zicer, ali odlično je i, doduše, refleksno odreagovao Sinicin i sprečio crveno-bele da smanje prednost.

46. minut - Uf, kakav šok, Krasnodar vodi 2:0! Hladan tuš... Čim su krenuli sa centra fudbaleri ruske ekipe, postigli su gol. Strelac je bio Klaeson kada je naleteo iza leđa anđelkoviću i uputio fantastičan udarac koji je od stative završio u mreži. Borjan je zakačio loptu, ali nije mogao ništa da učini ovde.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, Krasnodar kreće sa centra. Može li Zvezda da izjednači za početak...

**********************************************************

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena, Krasnodar vodi golom Ignjatijeva od 20. minuta.

45. minut - Igraće se još minut.

41. minut - Igra se finiš prvog poluvremena, ekipe su trenutno ujednačene, s tim što Zvezda ima rezultatski minus.

32. minut - Još jednom Ristić šutira i ponovo je Borjan bio na mukama, ali uspeo je da ukroti loptu za razliku od one situacije iz 20. minuta.

30. minut - Gužva posle centaršuta Kange, lopta je zakačila nekoliko igrača i prošla pored gola. Zvezda se oslobodila pristiska.

26. minut - Lepa prilika za Zvezdu, Srnić je tukao sa preko 20 metara, Sinicin je uz dosta muke ukrotio udarac i otklonio opasnost.

20. minut - Gol! Vodi Krasnodar! Strelac je Ivan Ignjatijev koji je odlično pokupio odbitak. Neposredno pre toga, Mihajlo Ristić je šutirao, Borjan odbranio, ali je na tu loptu naleteo ruski fudbaler i rutinski zakucao u mrežu. Inače, Ignjatijev je jedini igrač Krasnodara povučen iz omaldinskog pogona, svi drugi su kupljeni.

14. minut - Nezgodno je bilo kada je Krasnodar imao slobodan udarac sa dvadesetak metara od Borjanovog gola, ali živi zid je odradio svoje.

10. minut - Prošlo je deset minuta, nema ozbiljnijih prilika, Krasnodar je bio konkretniji. Mogli su Rusi da dođu do vođstva kada je Borjan posle Ristićevog šuta ispustio loptu, ali nikog nije bilo na tom mestu od igrača domaćeg tima.

1. minut - Počela je utakmica, prvi napad izveli su fudbaleri Crvene zvezde.

*************************************************************************

- Objavljeni su sastavi timova. Kao što je poznato Branko Jovičić je zbog povrede van stroja, dok je danas objavljeno da će i Milan Rodić propustiti meč. Za razliku od prethodnih utakmica, Nemanja Radonjić je starter i on će dejstvovati po boku, dok je Milojević eksperimentisao na poziciji štopera i zadnjeg veznog. Naime, centralni defanzivac biće novajlija Srđan Babić, dok će na Jovičićevom mestu igrati Demijan le Talek, po vokaciji štoper.

KRASNODAR: Sinicin - Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramirez - Ristić, Gazinski - Klaeson, Mamajev, Vanderson - Ignjatjev.
Rezerve: Safonov, Žirov, Smolov, Žigulev, Žoažinjo, Šiškin, Sulejmanov.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Babić, Anđelković - Le Talek, Donald - Srnić, Kanga, Radonjić - Boaći.
Rezerve: Kahriman, Račić, Milijaš, Adžić, Milić, Pešić, Gobeljić.

 - Pre početka meča viđen je sportski pozdrav predsednika Krasnodara Sergeja Galickija i fudbalera Crvene zvezde Dušana Anđelkovića, koji je svojevremeno branio boje ovog kluba. Bilo je to od 2011. do 2014. godine.

- Do početka meča ostalo je još sat vremena. Podsetite se kako je danas bilo u Krasnodaru i šta se događalo uoči utakmice:

Posle eliminacije malteške Florijane, kazahstanskog Irtiša i sjajne partije u dvomeču u kojem je izbačena praška Sparta, fudbaleri Crvene zvezde izaći će na megdan Krasnodaru u plej-ofu za ulazak Lige Evrope.

Izabranici Vladana Milojevića pokušaće da učine nešto što njihovi prethodnici nisu uradili već celu deceniju - da se domognu grupne faze drugog po jačini evropskog klupskog fudbalskog takmičenja.

Poslednji put crveno-beli su dočekali jesen u Evropi u sezoni 2007/08, kada se ovo takmičenje zvalo Kup UEFA i grupa je brojala pet ekipa. Zvezda se tada junački borila sa Bajernom, Boltonom, Bragom i Arisom, ali nije uspela da obezbedi evropsko proleće.

Posle eliminacije Sparte i sasvim solidno prikazanog izdanja Zvezdinih fudbalera, optimizam uoči dvomeča sa Krasnodarom je porastao. Doduše, ovaj rival je bio nepoželjan na žrebu zbog svoje neugodnosti i nepredvidivosti, ali ekspedicija srpskog vicešampiona zna čiji dres nosi. Uvereni su da će konačno razbiti evropski maler i obezbediti svojim navijačima uživanje u okršajima sa velikim evropskim fudbalskim imenima.

Komentari (2)

Teodora

17.08.2017 21:52

Nema u tekstu da je sudija poništio čist treći gol Krasnodaru, kod 2:1, kada se lopta od prečke odbila iza gol linije što se lepo videlo u TV prenosu i na više puta ponovljenom snimku. Ako su sudije pogrešile jer nisu videle, TV komentator sprske TV je morao da vidi na ponooljenom snimku, i da kaže to,ali nije hteo.Eto i zbog toga - zbog principa "pokradi kad možeš i gde možeš" i/ili - "ćuti i muvaj", koji je državni princip u Srbiji, ova jadna zemlja nikada i nikuda neće stići.Bedno.Nesportski!

jug

18.08.2017 19:52

Zvezdasi su poznati po ferpleju, i kada postizu i kada primaju golove. Sve ce to jednog dana da im se vrati visestruko.