KK Crvena zvezda
Marko Metlaš
KK Crvena zvezda

Marko Metlaš

Pala je Barsa - Košarkaši Zvezde, Foto: Marko Metlaš

Fantastična odbrana koja je tokom celog meča funkcionisala kao švajcarski sat i veoma raspoloženi Marko Gudurić u napadu, glavni su "krivci" velikog trijumfa crveno-belih!

Gudurić je predvodio Zvezdu sa 21 poenom, 13 je ubacio Simonović, a 12 Milko Bjelica.

Kod Barselone, najefikasniji je bio Oleson sa 15, a osim njega, Viktor Klaver je imao dvocifren učinak od 12 poena.

Prva deonica bila je prilično neefikasna sa veoma malim brojem poena i greškama u fazi napada. Barselona ju je dobila blagom prednošću, a egal je bio i u drugoj deonici, sve do poslednjih nekoliko minuta te četvrtine.

Ubrzo se u redovima Katalonaca povredio najefikasniji njihov igrač u tom trenutku Pau Ribas, koji je morao da napusti parket. Barselona je počela da greši zahvaljujući odličnoj postavci u odbrani izabranika Dejana Radonjića, a razigrali su se Marko Gudurić, kao i njegov imenjak Simonović. Obojica su bili dvocifreni u redovima Zvezde koja je na poluvreme otišla sa devet razlike.

Utakmica je praktično rešena u drugoj deonici, a u trećoj četvrtini odbrana nije posustajala, a pametno su crveno-beli odigrali i u napadu.

Nešto slično videli smo i u poslednjoj deonici koja je rezultatski gledano završena u egalu, ali zahvaljujući zalihi iz prvog poluvremena koja je kasnije samo održavana, Zvezda je obezbedila drugu pobedu u ovosezonskom takmičenju u Evroligi.

Naredni meč, izabranici Dejana Radonjića igraju već u petak protiv Panatinaikosa u OAKA Areni.

ČETVRTA ČETVRTINA:

10. minut - Kraj meča! Velika pobeda Crvene zvezde!

9. minut - Klaver je pogodio ispod koša... Potom prva trojka Branka Lazića, kojom je stavljena tačka na ovaj meč!

8. minut - Još jednom Gudurić i stiže do 22 postignuta poena... Sjajna odbrana i još bolji napad, Zvezda ima plus 14.

7. minut - Nema trojke Rajsa, ali Klaver ispravlja za dva.

6. minut - Gudurić još jednom iz kontre za dva. Dvadeseti poen za njega!

5. minut - Dženkins je fauliran, imaće dva penala. Pogađa samo drugo, Zvezda ima ravno deset poena prednosti.

4. minut - Sjajna akcija Olesona do Klavera koji postiže prvi koš iz igre.

3. minut - Odlično Dženkins dodaje preko celog terena do Gudurića koji postiže 18. poen.

2. minut - Lazić faulira Klavera... A onda Vezenkov upisuje prve poene na utakmici.

1. minut - Bjelica poentira za dva, a onda Erikson za tri!

TREĆA ČETVRTINA:

10. minut -Rajs pogađa trojku, deveti njegov poen... Vraća Dženkins! Kraj treće četvrtine, dvocifrena prednost crveno-belih (60:48).

9. minut - Bjelica fauluira Dorsija, Zvezda je izašla iz bonusa. Dorsi pogađa samo drugo.... Rajs lepo poentira u narednom napadu.... Bjelica će imati  dva slobodna bacanja. Pogađa Milko oba.

8. minut - Lazić lagano poentira, ponovo je plus 13 za Zvezdu.... Ali onda opet Tomić pogađa, ovog puta uz faul.

7. minut - Gudurić probija Olesona i postiže svoj 16 poen, a na drugoj strani Ante Tomić za dva.

6. minut - Šesti poen Kuzmića. Prvi put Zvezda ima dvocifrenu prednost.

4. minut - Dženkins prolazi i pogađa o tablu. Oleson promašuje za tri na drugoj strani.

3. minut - Klaver pogađa dva slobodna bacanja, tek njegovi prvi poeni.

1. minut - Deonica je počela sa dve trojke na obe strane... Oleson i Simonović su bili precizni.

DRUGA ČETVRTINA:

10. minut - Trojka Gudurića! Njegov 12. poen! Potom odlična odbrana Lazića... I koš Gudurića uz faul, iz neverovatne pozicije. Promašio je dodatno bacanje. Kraj prve deonice, Zvezda ima 11 poena prednosti!

10. minut - Lazić poentira, pre toga je Rajs ostao na parketu, izgleda da je povređen posle ovog sudara.... konfuzija u redovima Barselone, greška za greškom. Ribas se ogliznuo, najverovatnije je izvrnuo zglob... iznet je iz na nosilima.

9. minut - Simonoviiiiić! Nova trojka! Deseti poen za Marka, Zvezda vodi!

8. minut - Kuzmić se lepo snašao ispod koša... Prvi njegovi poeni, a Ribas konačno promašuje za tri.... Razigrao se Marko Gudurić, još jednom pogađa za dva, ukupno ima devet poena.

7. minut - Da li je moguće?! Treća vezana trojka za Ribasa. Pre toga je udario u nos Jovića. Nenamerno, ali mu je naneo povredu. Krvavog lica, Jović odlazi na klupu. Nadajmo se da će sve biti u redu sa plejmejkerom crveno-belih.

6. minut - Gudurić poentira za dva, a onda Ribas ponovo za tri.... Evo prve trojke za Zvezdu! Simonović!

5. minut - Sjajna akcija Ribasa i asistencija za Dorsija... Potom izgubljena lopta Crvene zvezde, a onda trojka Ribasa. Tajm-aut zove Radonjić.

4. minut - Lazić pogađa za dva u poslednjim sekundama napada. Prvi poeni za njega.

3. minut - Dorsi je napravio nesportski faul, tajm-aut zatražio je Barcokas.... Gudurić je pogodio dva penala, napad sa strane za Zvezdu, ipak, ništa specijalno iz njega.

2. minut - Marko Simonović će imati dva slobodna bacanja, Dorsi ga je faulirao. Stoprocentan je Simon... A onda odlična odbrana crveno-belih.

1. minut - Zvezda ima prvi napad u drugoj četvrtini. Jović poenima za dva otvara deonicu... Sjajno dodavanje Dorsija za Olesona koji stiže do 12. poena.

PRVA ČETVRTINA: 9:16

10 - minut - Uf, oleson pogađa trojku u poslednjoj desetinki prve četvrtine.

9. minut - Perperoglu iz teške pozicije pogađa za dva. Potom Bjelica sjajno prolazi pored Dorsija i pogađa polaganje.

8. minut - Grešku u koracima pravi Oleson, novi napad za Zvezdu.... Greši i Simonović u dodavanju, a Oleson onda pogađa za tri!

7. minut - Drugi faul Ante Tomića. Mitrović je na liniji penala. Prvo je promašio, drugo pogađa.

6. minut - Oleson još jednom za dva, četvrti njegov poen. Barsa ponovo vodi (6:8).

5. minut - Dangubić je bio sebičan na drugoj strani, imao je samog Lazića. A onda greše i košarkaši Barselone. Veliki broj grešaka u napadu na samom početku.

4. minut - Dangubić sa vrha kapice pogađa za dva, Zvezda prvi put vodi (6:4). Ali ubrzo Oleson poentira. Sada gubi Zvezda loptu.

3. minut - Odlična odbrana Kuzmića, a onda je Jović sjajno nasankao Klavera i pogodio za dva... Ali onda Rajs sjajno prolazi za nove poena. Potom stiže odgovor Čarlsa Dženkinsa.

2. minut - Dženkins pravi faul nad Rajsom, a onda i dangubić nad Perperogluom. Klaver za tri, izašla je lopta iz koša.... Zatim Dangubič promašuje...

1. minut - Utakmica je počela, Barselona ima prvi napad preko Tajrisa Rajsa... Ante Tomić postiže prve poene... Na drugoj strani Dženkins promašuje za dva.... Barsa gubi loptu, nesporazum Klavera i Perperoglua.

*************************************************************************

Iako je popularna Blaugrana znatno desetkovana neigranjem nekolicine važnih igrača, poput Navara, Deolmana, Koponena, nikako se ne sme potceniti snaga ove ekipe, naprotiv...

Fantastični španski predstavnik koji i ove sezone puca na najviše domete u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi, doputovao je u Beograd predvođen iskusnim stručnjakom Jorgosom Barcokasom, a komanda je jasna - osvajanje tvrđave "Beogradska arena" koju osim momaka na parketu u crveno-belim dresovima, štiti i 20.000 navijača na tribinama.

Zvezda je sasvim solidno krenula u ovom takmičenju. U prvom kolu imala je Darušafaku u kandžama, ali je u finišu ispustila pobedu, da bi taj, uslovno rečeno neuspeh, anulirala u Istanbulu pobedivši Galatasaraj.

Barselona takođe ima polovičan učinak u prva dva kola, tako da oba tima jurišaju ka drugom trijumfu u Evroligi.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Nikola Rebić, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Branko Lazić, Boriša Simanić, Ognjen Dobrić, Marko Simonović, Čarls Dženkins, Marko Gudurić, Stefan Jović, Ognjen Kuzmić, Milko Bjelica. Trener: Dejan Radonjić.

BARSELONA: Tajris Rajs, Džoj Dorsi, Pau Ribas, Viktor Klaver, Aleksandar Vezenkov, Stefan Peno, Markus Erikson, Bred Oleson, Vesli Sina, Stratos Perperoglu, Ante Tomić. Trener: Jorgos Barcokas.