Novak Đoković Šangaj
Profimedia
Novak Đoković Šangaj

Profimedia

Ništa od finala za srpskog asa, Foto: Profimedia

Novak Đoković je poražen u polufinalu mastersa u Šangaju od Roberta Bautiste Aguta sa 4:6, 4:6 i izgubio 640 bodova, pošto je prošle godine na istom mestu osvojio titulu.

Očigledno da izdanje u Šangaju nije ni izbliza koje Nole ume da prikaže. U prethodnoj rundi pošteno namučio sa 110. teniserom sveta Mišom Zverevom, a onda je izgubio od 19. tenisera sveta Roberta Bautiste Aguta, iako je do sada protiv njega u međusobnom duelu vodio sa 5:0.

Istina je i da je Španac odigrao verovatno meč karijere, nema šta ga nije išlo, posebno servis. Nole nije imao rešenja za snažne udarce Aguta, koji je meč priveo kraju posle 110 minuta borbe. Đoković će od ponedeljka imati 12.900 bodova, a Endi Marej bi eventualnim trijumfom mogao da mu se primakne na svega 2.500 bodova.

Pogledajte kako je tekao

TOK MEČA:

DRUGI SET

4: 6  KRAJ! Đoković nije imao snage da održi svoj servis, Agut je ponovo napravio brejk i plasirao se u finale.

4: 5 Konačno! Dugo je trajao gem u kojem je Španac imao tri meč lopte, ali je Novak iskoristio takođe jednu od četiri brejk lopte i ostao u meču. Na trenutak nas je podsetio na čuveno polufinale US Opena protiv Rodžera Federera, kada je na meč lopte rivla odigravao najbolje. Tako je bilo i ovog puta.

3:5 Problem je što je Novak u ključnim situacijama pravio neiznuđene greške, a Bautista je došao do treće brejk lopte od četiri koliko je imao.

3:4 Konačno brejk! Morao je jednom da se slomi i žilavi Bautista Agut. Trebalo je Noletu čak pet brejk lopti da bi jednom oduzeo servis protivniku. Vraćamo se u igru!

2:4 Opet Španac koristi trenutak nepažnje Novaka i odlazi na brejk prednosti. Prvi put se Nole spasao, ali drugi put je udario lopticu u mrežu i protivnik je blizu pobede karijere.

2:3 Španac se ponovo provlači na svoj servis, a Nole je sada poceo majicu od besa!

2:2 Đoković je siguran na svojim gemovima, ako se izuzme onaj koji je izgubio, dok Španac ima više izgubljenih poena na svoj servis, ali džabe kada vodi 1:0 u setovima.

1:2 Nakon rasprave sa sudijom Bernandesom, koji je rekao da je Nole kasno tražio čelendž, Španac odlazi na mini odmor s prednošću. Video snimak je pokazao da je Đoković bio u pravu, ali uzalud.

1:1 Igra Novak dobro, nije to izdanje od petka kada je bio dosta slabiji protiv Zvereva, ali naspram sebe ima rivala koji malo greši i jednu jedinu priliku je iskoristio.

0:1 Bautista ponovo kreće sigurno, servis mu je definitivno najjače oružje.

Novak Đoković lupa reket

Tanjug/AP

Nole olupao reket, Foto: Tanjug/AP

PRVI SET

4:6 Bautista dolazi do prednosti od 1:0, imao je doduše i sreće, jer je na 30:30 ramom udario lopticu i zaradio poen. Brejk realizacije 1/1, Nole 0/2. Nole je iskalio bes na reketu, izudaravši ga o beton...

4:5 Šteta, šteta, šteta... Imao je Nole dve brejk lopte u devetom gemu. Od toga, kod druge je imao smeč, doduše, nije baš bio idealan, udario je lopticu tako da je Španac, koji je bio sateran u ćošak, imao samo jednu opciju da odigra, pasing-šot je prošao i izvukao se.

3:4 Imao je Španac poteškoća da osvoji svoj servis, ali se nekako provukao i ostao u setu.

2:3 Bez uzbuđenja u dosadašnjem toku susreta, nema brejka, a ni naznaka za tako nešto. Roberto je tvrd orah u ovom trenutku za Noleta.

2:2 Roberto koristi svaku priliku, Novak staložen

1:2 Servis dobro služi Roberta, videćemo i dokle. Uglavnom gađa T liniju, pogađa, Nole zasad nema rešenje za servis rivala.

1:1 Nole ne bi bio to što jeste kada ne bi uzvratio istom merom - sa nulom je dobio svoj prvi gem u meču.

0:1 Španac je glatko dobio prvi gem, pokazavši čvrstinu, a i zube najboljem teniseru sveta.

Komentari (13)

Ivan

15.10.2016 11:43

Čudi me da nije pevušio pesmicu,da se smiri? Bez šale uopšte ne liči na Novaka šampiona. Ko da je neko drugi. Čak se i osušio ko bakalar i ako nastavi da jede one trave i da i dalje pase, nema od njega ništa.

Sever

15.10.2016 13:01

Pa posle kazu da narod lupa gluposti i ima zao jezik. Upropastice ga zena!!

IZMIKSOVAN U BLENDERU

15.10.2016 13:18

Opsednutost hranom i pojava Mjae Volk u njegovom zivotu ,oduzeli su mu psihicki mir zbog koga je bio jak i nepobediv.Imperativ hrane ucinio je da Nole od zdtavog,jakog ,veselog i coveka koji puca os srece i enretgije izgleda kao neko ko je usao u opasnu sektu. Nisam od onih kojima su vazne pobede i poorazi,da ih brojim pa da tako sudim. Tuzno je sto se ugadjajuci svojoj nesigurnoj i preplasenoj zeni i on zarazen tom budalastinom fakticki urusio ono sto je gradio od rodjenja.Ne govorim o tenisu

Lidija

15.10.2016 13:54

U soku sam. Ni svoj omiljeni turnir nije uspio da prodje bar do finala. Koliko je mrsav ne znam koliko ce jos da stoji na nogama. A Jelena ce postati najomrzanija zena ne bude li ga podrzala da drzi dijetu koju ce mu prepisati Boris i sportski dijetista. PROTEINI a od gdje proteini iz sokica i travica. Jelena, volela bih da citas ovo i ne znam kako se ne stidis da ti muz tako izgleda. Ti izgladnjuj sebe a Noleta pusti da jede meso, ribu, jaja pa to je zakon za sportiste. Sramota da gubimo sporti

Dule

15.10.2016 14:32

Samo da je sacekao tri godine sa zenidbom ,bio bi kralj planete

sneza

15.10.2016 15:46

@Dule - Ovo je istina! Sve je lakse kad nemas obaveze. Svaka prehlada je trzanje. Primer je i Federer. I njegov deda mu je to savetovao koliko se secam. U svakom slucaju malo ko od nasih ce stici Noleta. Bilo je lepo imati uvek u vrhu Noleta, Normalno je da se i gubi. Bez obzira na sve Bio je i ostace uvek No.1 Bravo Nole!

Baba

15.10.2016 14:33

Sine kad te hrani anoreksicna Hipi zena nema srece

Teodora

15.10.2016 15:23

Ovo je sredina kraja. Početak je bio na Olimpijskim igrama. Nažalost. Sad može Đoković apsolutno da se posveti svojim restoranima, humanitarnom radu i ostalim svojim investicijama, naravno sinu, ženi, posebno specifičnom načinu ishrane koji mu je žena uvela, a koji se očigledno veoma odrazio na njegovu tenisku karijeru.

Dr. Kajlić

15.10.2016 15:27

Troši snagu na ženu, a pase travu i koprivu.To ne ide.

Marko

15.10.2016 15:34

Novaku je pod hitno potrebna zdrava seksi zena da ga povrati bukvalno u zivot ,ova em je anoreksicna bez kuka struka ,grudi ,em je glupa ko noc samo ga vuce dole em ishranom em izgledom,muskarcu dodje zao da joj pridje kamoli da vodi ljubav

Jana

15.10.2016 16:02

Da se razumemo zdrava izbalansirana ishrana je vrlo bitna u zivotu ,ali onog trenutka kad postane obsesija i poprimi patoloske razmene e onda prelazi u tesku mentalnu bolest bulimiju ili anoreksiju

Janko

15.10.2016 17:05

Sad ispade da bez Bekera neume da pobedi! - Nesto se drugo krije iza ovakve slabe igre, ili ne trenira ili se opustio zato sto ima jos neki bod vise? Ali tuga je gledati da ga slabiji rivali ponizavaju.

milica

16.10.2016 12:49

on je nabedjeni seljak. to svi znaju,ali ni oni nece sebi da priznaju.