Reprezentacija Srbije
Fudbalski savez Srbije
Reprezentacija Srbije

Fudbalski savez Srbije

Reprezentacija Srbije, Foto: Fudbalski savez Srbije

Strelci za naš tim bili su Filip Kostić u 30, Branislav Ivanović u 37, Dušan Tadić u 60. minutu. Krilni napadač Sautemptona takođe je asistirao kod prethodna dva pogotka.

Fudbaleri Moldavije žustro su krenuli u meč, kao da su želeli što pre da zatresu mrežu Vladimira Stojkovića. Za taj poduhvat imali su nekoliko poluprilika u prvih 15. minuta, ali onda su srpski reprezentativci konsolidovali redove i primirili rivala. Igrao se 20. minut kada je posle greške defanzivaca Moldavije, Dušan Tadić je presekao loptu izašao sam ispred golmana, ali nije želeo da šutira već je uposlio Filipa Kostića koji je budno ispratio akciju i lagano smestio loptu u praznu mrežu za vođstvo od 1:0.

Isti igrač nekoliko trenutaka kasnije pogodio je stativu, da bi u 37. minutu Srbija udvostručila prednost. Posle odličnog proigravanja posle kornera, Tadić je još jednom bio asistent. Uposlio je Ivanovića koji je ispratio let lopte i sa nekih pet metara glavom ju je zakucao u mrežu.

Moldavci su još posle Kostićevog gola bili obeshrabreni, a "orlovi" su do kraja prvog dela mogli da uvale još jedan. Dušan Tadić je šutirao, golmanČebanu odbranio i u tom trenutku lopta se odbila do Andrije Pavlovića. Situacija je ličila na onu iz Beograda kada je napadač Kopenhagena iz sve snage tukao pogodivši prečku. Ovog puta je uradio isto, ali nije pogodio okvir gola, već mu je moldavski čuvar mreže odbranio i sprečio ga da postigne debitantski gol u nacionalnom dresu.

U drugom poluvremenu Srbija je nastavila da razvija svoj ritam igre, a ako je iko zaslužio da se upiše u strelce, onda je to svakako bio Dušan Tadić. Krilni napadač Sautemptona dva puta je asistirao, a onda i postigao pogodak u 60. minutu za vođstvo Srbije od 3:0.
To se ispostavilo kao konačan ishod meča, a valja pomenuti i da je Aleksandar Katai, koji je na poluvremenu zamenio Pavlovića imao dve šanse, koje zamalo nije iskoristio.

Srbija iz Moldavije odnosi tri boda, ali opuštanja i slavlja svakako ne sme da bude pošto u nedelju "orlove" očekuje znatno teži izazov. U beograd će doputovati reprezentacija Austrije, koja je večeras na svom terenu remizirala sa Velsom (2:2).

U našoj grupi još je odigran i meč Irska - Gruzija, koji su Ostrvljani minimalnim rezultatom (1:0) rešili u svoju korist.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

90. minut - Kraj meča, Srbija nosi bodove iz Moldavije i beleži prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

85. minut - Ulazimo u poslednjih pet minuta utakmice, srpski fudbaleri mirno privode meč kraju i hitaju ka prvoj pobedi u ovom ciklusu kvalifikacija.

77. minut - Nova šansa za Kataija. Šutirao je preko gola... Možda je malo bio i sebičan, imao je dva otvorena saigrača po strani, ali sam se odlučio da reši situaciju.

69. minut - Jagoš Vuković izlazi iz igre, a ulazi Stefan Mitrović... Takođe Zoran Tošić je na terenu umesto Kostića.

59. minut - Gooooooool! Dušan Tadiiiiić! Ako je iko zaslužio da zatrese mrežu, onda je to on. Dva prethodna je asistirao, a sada i matirao golmana Čebanua. Katai ga je odlično proigrao.

56. minut - Evo ipak šanse za Moldaviju, srećom šut je završio pored gola.

55. minut - Posle polušanse Kataija, nije bilo prilika ni sa jedne, ni sa druge strane.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme... Srbija ovog puta kreće sa centra. I odmah je Katai imao priliku da se upiše u strelce. Šutirao je iz trka, spoljnim delom stopala preko gola.

Izmena u redovima "orlova". Andrija Pavlović je napustio teren, umesto njega u igri je Aleksandar Katai.

PRVO POLUVREME:

1. minut - Utakmica je počela, Moldavija je krenula sa centra...

2. minut - Moldavija je krenula žestoko, kao da žele da daju gol što pre...

7. minut - Prva ozbiljnija prilika za Srbiju... Kolarov je izveo slobodan udarac iskosa, lopta je pala na glavu Jagošu Vukoviću, ali on nije uspeo da je asistira ka saigraču kako je zamislio.

9. minut - Novi prekršaj za Srbiju sa gotovo istog mesta kao maločas... Direktno Kolarov ka golu, ali Čebanov je bio na mestu. Prvi udarac za Srbiju u okvir gola.

13. minut - Šansa za Moldaviju, problemi.... Ipak, snašli su se naši fudbaleri. Stojković je loše boksovao loptu koja je pala u peterac, ali su defanzivci Srbije uspeli da otklone opasnost.

19. minut - Gooooool! Srbija vodi 1:0, strelac Filip Kostić! Dušan Tadić sjajno je presekao napad Moldavije na sredini terena, izbio sam ispred golmana, ali je bio nesebičan i vratio je loptu napadaču Hamburga za laganu egzekuciju.

30. minut - Jao, kakva prilika za Srbiju, Kostić pogađa stativu! Šteta, mogli su "orlovi" a udvostruče prednost.

33. minut - Žuti karton dobija Aleksandar Kolarov, nepropisno je srušio Andronika.

37. minut - Gooooooooool, gol, goooooool! Branislav Ivanović! Tadić je izveo korner i opet bio asistent. Kapiten je ispratio let lopte u kaznenom prostoru i glavom je zakucao u mrežu.

45. minut - Kakva šansa za Andrija Pavlovića. Natrčao je na odbitak, kao kod one prečke u Beogradu protiv Irske. Ovog puta umesto okvira gola, pogodio je golmana Čebanua.

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena. Dobra igra Srbije i sasvim pristojan rezultat.

SASTAVI:

MOLDAVIJA (4-2-3-1): Čebanu - Racu, Karp, Epureanu, Bolohan - Kojočari, Gacan - Andronik, Čebotaru, Dedov - Bugaev.

SRBIJA (3-4-3): Stojković - Nastasić, Ivanović, Vuković - Rukavina, Gudelj, Milivojević, Kolarov - Kostić, Tadić, Pavlović.

Moldavija je kvalifikacije započela krajnje neuspešno pošto je doživela debakl u Velsu (0:4), ali imajući u vidu snagu polufinaliste Evropskog prvenstva i Moldavaca, rezultat manje-više, ne spada u domen velikog iznenađenja.

Sa druge strane Srbija, iako je objektivno bila bolja i konkretnija u Beogradu protiv Republike Irske, još jedne ekipe koja je učestvovala na Kontinentalnom šampionatu, nije uspela da zabeleži pobedu, prevashodno zbog neshvatljivih kikseva i gubitka koncentracije što ih je koštalo remija na stadionu "Rajko Mitić" (2:2).

Obe ekipe večeras grabe ka prvom trijumfu u ovom ciklusu kvalifikacija, a "orlovi" su favoriti na papiru. Ipak, ne treba se mnogo uzdati u tu činjenicu jer se do sada događalo da nam pomrse račune mnoge "male" reprezentacije, naročito bivše sovjetske zemlje poput Kazahstana, Jermenije, Azerbejdžana, Estonije...

Selektor Muslin i ekipa svesni su činjenice da nose breme favorita, a da će u ovom meču na stadionu "Zimbu" u Kišinjevu ići na pobedu, govori i podatak da će srpski selektor izvesti ofanzivnu formaciju sa tri napadača, odnosno dva polušpica i jednim po vokaciji centarforom Andrijom Pavlovićem, koji je dobio šansu umesto Aleksandra Mitrovića.

Priliku je takođe dobio golman Vladimir Stojković umesto mladog Predraga Rajkovića koji je branio protiv Irske. Umesto Filipa Mladenovića vratio se Aleksandar Kolarov koji je odradio suspenziju i koji pruža sve bolje partije u Sitiju pod patronatom Pepa Gvardiole.

Plan Slavoljuba Muslina jeste da se bekovi Kolarov i Rukavina ubacuju i kao krila, dok će krilni napadači Filip Kostić i Dušan Tadić dejstvovati uz Andriju Pavlovića bliže golu rivala.

Komentari (4)

selim

06.10.2016 22:52

ali saleh

Deniro

06.10.2016 22:57

Dovoljno je znati da je Moldavija 165. na UEFA rang listi...

mima

07.10.2016 07:37

da vam nije poklonjen prvi go nebi nijedan dali,kako vas nije sramota da se hvalite pobedom protiv naivne moldavije!

Kvazimodo Sorabius

07.10.2016 12:45

Sada, posle sinoćnjeg ''vođenja'' utakmice, jasno je svakom dobronamernom i mislećem: Muslin je najobičniji promašaj. Čak i pored seoskog nivoa Moldavaca, Muslinov tim nije imao niti ideju, niti zaduženja, nije se znalo ko plaća a ko pije. Nemamo ni pomen od odbrane, nema graditelja igre, u napadu će biti smešno s jačim protivnikom. Nazdravlje Srbijo.