Novak nije imao milosti prema Špancu
Tanjug/AP
Novak nije imao milosti prema Špancu

Tanjug/AP

Novak nije imao milosti prema Špancu, Foto: Tanjug/AP

Đoković je sve vreme držao konce u svojim rukama. U prvom setu je prosto počistio Španca sa terena, da bi u drugom bila viđena prava drama. 

Novak je uspeo i tu deonicu da reši u taj brejku, ali je prethodno dva puta imao brejk zaostatka.

U trećem setu Novak se opet razigrao, odmah na startu došao do brejka, koji je zadržao do kraja. Iskoristio je već prvu meč loptu.

Bio je to 14. meč Đokovića i Verdaska, Novak je dobio deseti put, kao i sve duele posle 2010. godine.

Rival srpskom asu u drugom kolu biće pobednik meča Denis Istomin (Uzbekistan) - Ivan Dodig (Hrvatska).

Australijan open iga se za nagradni fond od 37,5 miliona dolara.

Tok meča:

1. set:

1:0 Novak je sigurno dobio svoj prvi servis-gem, prepustivši protivniku samo jedan poen, i to posle njegovog odličnog riterna. Ohrabruje to što je srpski teniser promašio samo jedan prvi servis.

2:0 Bravo Nole, brejk na prvi servis-gem protivnika. Verdasko je izbacio dva top spina u aut, a zatim je Srbin odličnom promenom strane stigao do 40:0. Bila su mu potrebna još dva poena do prvog brejka.

3:0 Španac je uzeo prvi poen u ovom gemu, ali je Novak osvojio tri uzastopna. Verdasko zatim osvaja jednu dugu razmenu, pošto je Nole izbacio lopticu u aut, ali već u sledećem poenu Fernando ponovo šalje top spin nebu pod oblake.

4:0 I u ovom gemu se videlo da je na terenu samo jedan teniser. Ako Novak nastavi ovako, počistiće protivnika s terena. Srbin igra raznovrsno, odlično vraća servise, često menja stranu što primorava Verdaska da mnogo trči i pravi greške.

5:0 Ovaj gem ćemo pamtiti po fantastičnom bekend smeču iz skoka Fernanda Verdaska kojim je stigao do prvog izjednačenja u meču. Odmah zatim Španac pogađa lopticu ramom, a naredni servis Novaka ne uspeva da ukroti. Srbin je na gem od prvog seta.

5:1 Verdasko je u ovom gemu prvi put imao prednost od dva poena (30:0), ali je Novak osvojio naredna tri i došao do prve set lopte, koju nije iskoristio. Španac lak forhend izbacuje daleko u aut, ali sjajnim servisom anulira i drugu set loptu, da bi odmah potom prvi put u meču došao do šanse da osvoji gem. Koristi je za 5:1.

6:1 Prva četiri poena zvršena su greškama za 30:30, a Novak do treće set lopte dolazi odličnim servisom na liniju. Duga razmena se, zatim, završava lošim drop šotom Đokovića. Slajs Verdaska odlazi u aut, a Nole u razmeni na mreži koristi četvrtu set loptu. Lep poen za kraj prvog seta.

2. set

0:1 Fernando konačno igra nešto bolje što rezultira osvajanjem prvog gema u drugom setu, a njegovog drugog u meču. Treba napomenuti i da je Španac servirao.

0:2 Verdasko na početku seta igra mnogo bolje i preciznije, Novak je za nijansu pao i Španac dolazi do dve vezane brejk lopte. Prvu šalje u aut, ali Srbin greši na drugoj. Brejk nekadašnjeg dečka Ane Ivanović.

1:2 Brejk protivnika je probudio Novaka, koji sa dva odlična poena i uz grešku protivnika stiče prednost 40:0. Gem se završava Verdaskovim ramom, Nole vraća brejk pre nego što je Španac postao svestan da vodi u drugom setu. 

1:3 Verdasko je i u naerdnom gemu prvi stigao do gem lopte, pošto je prethodno odličnom promenom strane izbacio Novaka iz ritma. Uspeva potom Španac da drugi put uzastopno uzme brejk Novaku.

2:3 Velika borba vodila se u narednom gemu, na servis Španaca, a Novak je uspeo da dođe do brejk lopte. Maestralnim riternom Nole drugi put uzima ribrejk. Videli smo uzastopna brejka u drugom setu.

3:3 Novak opet ima problema na svoj servis, Španac dolazi do 30:15, pa i do brejk lopte posle duple servis greške Novaka. Srbin je spasava, pošto forhend Španac odlazi u mali aut. iz fantastične razmene kratkih dijagonala koja je usledila, kao pobednik izlazi Đoković, da bi Verdasko u narednom poenu lopticu poslao u mrežu.

3:4 Španac je siguran na svoj servis i lako dolazi do 4:3. Jedan kratak teniski gem, prvi takav u drugom setu.

4:4 Verdasko dolazi do prva dva poena na Novakov servis, ali, srećom, treću i četvrtu lopticu u gemu šalje u mrežu i aut. Potom je još jednom neprecizan, a uspeva da produži gem, pošto Novak proklizava i pogađa mrežu. Usledio je najbolji mogući slajs servis za prednost, ali Fennado sjajnim riternom opet dolazi u egal. Novak ipak uspeva da osvoji svoj servis. Bilo bi gadno da ga je izgubio u ovoj fazi seta.

4:5 Novak se rastrčao po terenu i sa dva odlična vinera stigao do 30:15, a odmah potom i do dve vezane brejk lopte. Ne koristi prvu, a na drugu Španac odgovara drugim asom. Odmah zatim trećim asom dolazi do prednosti najsnažnijim servisom u meču, ali Novak preciznim i dugim loptama osvaja naredni poen. Verdakso servisiom opet dolazi do prednosti, koju Nole rešava fantastičnom bekend dijagonalom kada se činilo da mu nema spasa. Naredne dve loptice Nole izbacuje u aut i moraće da servira za ostanak u setu.

5:5 Đoković na svoj prvi servis šalje lopticu u mrežu, na drugi u aut i opet otvara veliku šansu Špancu da izjednači u setovima. Uspeva Srbin da se vrati u gem sa dva odlična servisa, a da zatim i povede pošto je Verdasko opet odigrao ramom reketa. Novak nekako dolazi do svog gema i opet su izjednačeni. 

5:6 Prva dva poena osvaja Novak na servis protivnika, a treći Verdasko šalje u aut. Od tri vezane set lopte, Đoković ne koristi nijednu, a posle neredne dve stiže se do novog izjednačenja. posle ukupno pet izjednačenja Španac stiže do šestog gema u drugom setu.

6:6. Novak sigurnim servisima lako osvaja svoj gem u kom nije prepustio nijedan poen protivniku. Taj brejk

7:6 Mini brejk na startu Novaka i lagan servis za 2:0, a potom i greška Verdaska, donose Srbinu prednost od 3:0. Španac se vraća sa dva odlična poena, a zatim odičnom promenom strane tera Đokovića na grešku - 3:3. Novak greši još jednom i mini brejk pravi Španac. Oba naredna sevisa protivnika osvaja Đoković i opet okreće rezultat, a zatim, posle greške Verdaska, stiže do nove dve set lopte. Servis vinerom stiže do 2:0 u setovima.

3. set

1:0 Novak s nulom dobija svoj prvi servis u trećem, nadamo se poslednjem setu

2:0 Đoković dolazi do brejk lopte već na prvi servis Verdaska u trećem setu, ali ne uspeva da je iskoristi. Odmah potom usledila je i druga brejk šansa, na kojoj Španac pravi petu duplu grešku i omogućava rani brejk našem igraču.

3:0 Verdasko je odlično odgrao naredni gem, stigao do brejk lopte, ali ju je Nole anulirao dobrim drop šotom i plasiranom lopticom. Novak potvrđuje brejk sjajnom bekend paralelom na linju, koju je, doduše, morao da osvoja tražeći četvrti čelendž u meču, od kojih je tri dobro procenio.

3:1 Verdasko osvaja svoj servis gem, iako je i u njemu ima problema, i smnajuje na 3:1.

4:1 Đoković odličnim servisima, uz par grešaka Verdaska stiže do nove potvrde brejka u trećem setu. Verdasko je deprimiran, udara reket o tlo, a po govoru tela izgleda kao da se predao.

4:2 Španac je imao velikih problema i u ovom svom servis-gemu, bilo je 40:40, ali je uspeo da sa dva solidna sevisa stigne do 2:4.

5:2 Novak je opet razigran, pogađe vinere, a Versako greši, pa je rezultat veoma brzo bio 40:0. Španac je pritom ostao bez čelendža u trećem setu. novim vinerom, Nole stiže do 5:2.

6:2 Ponovo se ušlo u neizvestan gem 30:30, Fernando je uspeo da stigne do gem lopte, ali je poslao lopticu u mrežu, a potom narednu u aut. Posle 2 sata i 20 minuta igre stigli smo do prve meč lopte. Novak je koristi i dobija 3:0

 

Komentari (16)

GLUMICA

17.01.2017 11:15

ajde NOLE ..........pomoli se Bogu kao nekad i batali Pepea i sekvoje

GIDRA

17.01.2017 17:42

@GLUMICA - NAJVAZNIJE DA BATALI DOKONU DOMACICU

A

17.01.2017 18:46

@GLUMICA - ko si ti da ga nesto savetujes?

ruža

17.01.2017 11:40

TOOOOOOOOOOOO.........................................BRAVO...............................

!!!!!!

17.01.2017 11:42

Toooooooo Nole majstore!!!

kiza48

17.01.2017 11:58

Bravo Nole! Cestitam. Samo tako nastavi. Igraj za sebe. Ne poklanjaj im setove.

joka

17.01.2017 11:59

bravo majstoreeee....idemo ko u stara dobra vremena....razbi ih...a gde nam je GLUMICA? ??? HAHAHA....

joka

17.01.2017 12:06

bravo srce mojeeee. ...samo tako nastavi...uz tebe smo....a gde mi je GLUMICA sad????ajde ostavi sad komentar....

V.V.

17.01.2017 13:57

@joka - GLUMICA nikad nije rekla da ne voli Novaka, nego za njegovo (ovo sad JA kažem) veganstvo, kost i kožu, kriva je Jelena i Imaz. Nekad se Nole krstio, sad šalje srce publici i kad zna da ga ne vole, a ja mu želim da osvoji Australijan Open, ko ne bi?, Ali, "daleko je sunce" trebaće više od trave i semenki, i da je pametan da se sit najede ovih dana.

ZA V.V I SLICNE

17.01.2017 18:53

@joka - pa kako osvoji Dohu i pobedi ovde uz sve vase primedbe na koje nemate pravo??? Pljujete nekog koga ne da ne poznajete nego je nikad niste ni srelw u zivotu!!!! Uz Jelenu pored sebe on je i postao ovako uspesan teniser! Da li ste uopste svesne toga ili vas je mrznja zaslepila toliko da se toga i ne secate??? Pri tom je krajnje nekulturno petljati se i komentarisati tudji zivot!!! Sreca pa on ima svoju porodicu i svoj strucni tim sa kojim je stigao do neslucenih visina!

DRAGANA

17.01.2017 20:09

@joka - @v.v-a ha-ha nikada nije rekla da ga ne voli samo mu je ispljuvala porodicu i sve mu najmilije,e pa izvini ali ukoliko nisi ozbiljno poremećena osoba ne voliš na taj način.

Djoko

17.01.2017 12:46

Novace,nije mi jasno jesi li ti sigurno Srbin.Takav covek a Srbin,nemoguce.?

ja

17.01.2017 15:00

@Djoko - Bravo za komentar.U inat svim fazanima ove Srbije najbolji si.

zix

17.01.2017 21:11

@Djoko - Ако до сада ниси схватио Ноле је Србин до коске и то стално с поносом истиче. Жив био јуначе! Заборавих још, сви Срби су такви само ако хоће.

Lenka

17.01.2017 13:26

Bravo Noleeee! ! Zapusi usta,''dusebriznicima'',svojim uspesima! BRAVO!

Kaca

17.01.2017 22:40

Samo da prestane da deli onaj sektaski pozdrav na kraju meca ,ni malo nije muzevan