Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Protivnik u narednoj rundi biće mu 14. nosilac, Španac Roberto Bautista-Agut, koji je lako u tri seta eliminisao Bornu Ćorića iz Hrvatske.

Najbolji teniser sveta je bio dominantan protiv Bedenea. U prvom setu je protivniku dozvolio samo jednu priliku za brejk, koju on nije iskoristio, dok mu je dva puta oduzeo servis.

Đoković je lošije počeo drugi set, ali Bedene to nije iskoristio, iako je imao dve brejk prilike već u prvom gemu. Srpski teniser je poveo sa 5:1 u tom setu i bez većih problema ga osvojio.

U trećem setu je Djoković dobro počeo, poveo 2:0, ali je brzo izgubio brejk. Ipak, srpski teniser je odmah osvojio novi, pa je lako set priveo kraju i dobio meč za plasman u osminu finala.

ĐOKOVIĆ JE U OSMINI FINALA ROLAN GAROSA

6:3 Đoković brejkom završava meč.

5:3 Đoković sigurno koristi smoj servis sada je na gem od pobede u ovom meču. Dve greške rivala i dve majstorije Đokovića uz jedan razoran Bedeneov forhend pogodak, bili su "hajlajt" ovog gema

4:3 Smanjuje Bedene trudi se koliko može da ostane u meču.

4:2 Đoković potvrđuje brejk, još samo dva gema do plasmana u osminu finala Rolan Garosa.

3:2 Novak pravi brejk, uzvratio je istom merom. Malopre je bio izuzetno blizu da finišira ovaj meč, ali sada dolazi do brejka.

2:2 Ne da se Britanac, pravi brejk. Novak je napravio veliki broj grešaka u ovom gemu. Probudio posle 15:40 na njegove servise u prethodnom gemu. Tada je napravio veliku seriju, a onda je uspeo da napravi brejk, iznenadivši Đokovića i agresivnošću, ali i izvrsnom preciznošću. Uz dve greške Nolete baš u završnici gema, došlo se do pomenutog brejka.

2:1 Bedene ne dozvoljava Novaku da napravi novi brejk. Nole je propustio tri brejk lopte.

2:0 Novak je bio previše nervozan u dve situacije, imao dosta sreće da osvoji poen, ali mora se priznati i da Bedene pokušava zadnjim naporima da se vrati u meč. Novak se trudio za svaki poen, Bedene je pokušavao da ostane dugo u poenima, ali uzalud.

1:0 Novak je dao gas, žuri mu se da se ovaj meč što pre završi. Agresivno i precizno brejkom otvara treći set.

Početak trećeg seta malo kasni jer je Aljaž Bedene zatražio medicinski tajmaut. Muči ga sočivo, pa je razlog za kašnjenje - kratkotrajna intervencija lekara na iziritiranom oku. Meč će uskoro biti nastavljen

TREĆI SET

6:3 Uspeo je Nole da osvoji drugi set, ne brzinom kojom je želeo ali ipak dolazi do drugog seta.

5:3 Stegla se malo ruka Bedeneu, greškama je omogućio da Novaku da osvoji drugi set. Posle niza neiznuđenih greški Bedenea, Novak nije iskoristio tri set lopte, što nije svojstveno za njega da takve poene olako izgubi. Bedene je ipak spasio gem.

5:2 Umesto seta za Novaka, Bedene je napravio brejk i na taj način malo remeti planove da završi meč pre mraka.

5:1 Novak koristi četvrtu od sedam brejk lopti koje je stvorio do sada.

4:1 Još jedan gem za Novaka sa nulom, vidi se po njegovoj igri da mu je plan da završi meč pre mraka.

3:1 Đoković vodi sa 3:1 posle serije neiznuđenih greških Bedenea.

Još odprilike ima sat vremena igre zbog mraka, toliko je ostalo Novaku da završi meč i da se odmara dok očekuje sledećeg protivnika.

2:1 Lagan gem ne baš lep za gledanje ali Nole pokazuje zašto je svetski broj 1.

1:1 Bedene je odigrao par sjajnih poteza, čak mu je i Novak aplaudirao.

1:0 Nole opet na svom nivou, malo je posustao na otvaranju gema, ali se uzdigao poput feniksa na kraju. Imao je Bedene 15:40, ali je na te dve uzastopne brejk-lopte odgovorio sa tri gotovo savršena servisa, a onda i jednom "skraćenom" loptom i pored istrčavanja na mrežu, što je bilo dovoljno za mini-preokret.

DRUGI SET

6:2 Đoković je došao do dve set lopte, ali drugi najbolji rangirani teniser Britanije asom smanjuje na 40:30, ali Novak koristi drugu set loptu i osvaja prvi set

5:2 Nole sjajnom igrom stiže na gem od osvajanja prvog seta. Ofanzivna igra Đokovića se itekako isplatila, ne dozvoljava Britancu da eventualno stigne do mogućnosti za brejk.

4:2 Posle pola sata igre Bedene stiže do drugog gema, nakon sigurne igre na svoj servis.

4:1 Đoković je stavio tačku na dugački peti gem. Biće ovo naporan meč, Bedene je u naletu igra sve bolje.

3:1 Bedene se oslobađa stegnutosti dolazi do prvog gema

3:0 Posle 10 minuta Novak je obavio pola posla u prvom setu.

2:0 Nole je silovito krenuo na trofej koji mu nedostaje, i odmah napravio brejk.

1:0 Samo dva minuta trebalo je Novaku da osvoji servis-gem. Bez izgubljenog poena stigao je do 1:0, uz dva direktna poena.

PRVI SET

MEČ JE POČEO

Novakov meč je pomeren sa glavnog terena, na kome je sada - Gulbis dobio Congu, jer je Francuz predao meč iako je vodio sa 5:2. A na "Suzan Lenglen" igralištu, na kome bi trebalo da Nole nastupi protiv Aljaža Bedenea, igraće se treći set jer je Aliz Korne uzvratila udarac Amerikenki Venus Vilijams osvojivši drugu deonicu sa 6:1.

Đoković se na neobičan način pripremao za ovaj meč na Rolan Garosu. On je pre odlaska na trening sa Congom, trčao sa dečacima koji skupljaju loptice, što je postao deo rituala. 

Organizatori Otvorenog prvenstva Francuske su tom prilikom pecnuli najboljeg na svetu objavivši simpatičan video: "Nole, žao nam je, ipak si previše star da bi bio skupljač loptica".