Usne
shutterstock
Usne

shutterstock

Usne, Foto: shutterstock

Suština ovog trika jeste nanošenje različitih proizvoda na usne koji će ih negovati i prirodno nabubriti kako bi izgledale veće. Prvi proizvod jes krema za predeo oko očiju.

- Kremu za predeo oko očiju treba stavljati na usne jer usne čini ista tanka i osetljiva koža. Pored toga, krema je delikatnija, a ono što je dobro za kožu oko očiju – dobro je i za kožu oko usana, pa je možete zato koristiti za hidrataciju usana - objasnila je Kejt.

Nakon što se krema stavi na usne, treba je ostaviti nekoliko minuta poput maske, a zatim preko naneti balzam za dodatnu hidrataciju. Ovaj korak možete uraditi pre odlaska na spavanje kada želite da sutradan imate punije usne, ali i sat vremena pre šminkanja. Ovaj trik Kejt uvek upotrebljava kada šminka poznate ličnosti, ali i mlade koje žele da na svom velikom danu izgledaju savršeno.

- Za hidrataciju usana je hijaluronska kiselina najbolja, pa su tako proizvodi koji je imaju idealni za korišćenje. Hijaluronska kiselina hidrira kožu i povećava joj kapacitet zadržavanja do čak hiljadu puta više, a takođe i svu vlažnost sakuplja na površini kože - kaže Kejt.

Sada znate koliko je hidratacija usana bitna i zašto ima veliki uticaj na njihov izgled.