Jaje Jaja
Shutterstock
Jaje Jaja

Shutterstock

isprobajte trik, Foto: Shutterstock

Uskršnji praznici se bliže, a svaka domaćica jedino što želi da izbegne prilikom farbanja jaja jeste njihovo pucanje tokom kuvanja. 

Postoji niz pravila koje nikako ne smete da radite ako želite da vam jaja ispadnu baš onakva kako želite.

Kao prvo, ne kuvajte jaja koja su tek izvađena iz frižidera. Naime, hladna jaja vrlo lako pucaju pre kuvanja. Zato ih izvadite iz frižidera pre nego što počnete da farbanjem. 

Takođe, pažnju treba da obratite i na to koliko jaja stavljate u posudu za kuvanje, nikako ne sme da ih bude previše. Ukoliko se sudaraju prilikom kuvanja pucanje je neizbežno!

Ipak, i pored mnogih faktora koji utiču na pucanje jaja, postoji jedan genijalan trik kako da u potpunosti izbegnete to: 

Postupak: 

Peškir postavite u veliku šerpu koju ste odredili za kuvanje, pa u njoj poređajte jaja, a zatim sipajte hladnu vodu. 

U vodu dodajte četvrtinu kafene kašičice sode bikarbone. Upalite vatru srednje jačine i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite vatru i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaje nije gotovo.