Sukob navijača Vest Hema i Votforda
Printscreen: Youtube
Sukob navijača Vest Hema i Votforda

Printscreen: Youtube

Sukob navijača Vest Hema i Votforda, Foto: Printscreen: Youtube

Vest Hem je juče na svom stadionu u Londonu izgubio od Votforda sa 2:4, iako je vodio sa 2:0. To je bio treći poraz "čekićara" u prve četiri utakmice u Premijer ligi.

Tokom utakmice izbili su neredi na tribini, a navijači Vest Hema su u sve većem sukobu sa upravom kluba. Pre utakmice sa Votfordom navijači vlasnici sezonskih ulaznica dobili su pismo od kluba u kojima se od njih zahteva da sedena tribinama, kako bi se poštovale bezbednosne mere.

U 30. minutu redari na stadionu su otišli do dela navijača i tražili od njih da sednu, što je razljutilo pristalice Vest Hema koji su decenijama stajali na utakmicama dok je klub igrao na "Apton Parku". Situacija se pogoršala u drugom poluvremenu kada su se navijači Votforda probili kroz zaštitnu ogradu kako bi se sukobili sa navijačima Vest Hema.

- Vest Hem osudjuje ponašanje pojedinaca koji su učestvovali u incidentima tokom utakmice sa Votfordom. Iako su ti izolovani incidenti brzo stavljeni pod kontrolu, takvom ponašanju nije mesto u fudbalu i Vest Hem će neumorno raditi da iskoreni takve incidente - piše u saopštenju.

Klub je dodao da takvo ponašanje neće biti tolerisano i da će zajedno sa policijom i ostalima da identifikuje učesnike koji će dobiti doživotnu zabranu prisustvovanja utakmicama Vest Hema.

- Od suda ćemo tražiti zabranu ulaska kako bi se te osobe sprečile da prisustvuju fudbalskim mečevima - navodi se u saopštenju Vest Hema.

Fudbalski savez Engleske istražiće incidente sa jučerašnje utakmice.