Ustaše u Srbu
BlicTV screenshot
Za dom spremni na ustaškom kampu 1942.

Wikipedia

Za dom spremni na ustaškom kampu 1942. , Foto: Wikipedia

Iz oba pravca na Ličkoj magistrali, od Zagreba i od Zadra, zaustavljen je saobraćaj, stvaraju se kolone, a nije izvesno kada će blokada biti prekinuta.

Stotinjak "pravaša" blokiralo je Ličku magistralu u Bruvnu. To su učinili pošto je policija zahtevala da skinu crne majice s natpisom "Za dom spremni", u kojima su hteli da idu u u Srb da protestuju protiv obeležavanja 75. godišnjice Dana antifašističkog ustanka.

Ustaše u Srbu

BlicTV screenshot

Ustaše u Srbu, Foto: BlicTV screenshot

Demonstrante predvodi predsednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminac.

Blokada Ličke magistrale prekinuta je oko 11 sati i 20 minuta, jer je policija dopustila takozvanim pravašima da krenu u Srb u majicama sa natpisom Za dom spremni.

Od dvestotinjak okupljenih, njih nekoliko desetina odeveno je u crne majice sa natpisom HOS - Za dom spremni.

Oni tvrde da to nije ustaški znak, nego legitimni grb ratne jedinice HOS-a, odnosno jedinice "Rafael Vitez Boban".

Blokada Ličke magistrale potrajala je oko 45 minuta, nakon čega je policija odustala od zahteva te propustila desničare u Srb, mesto nastanjeno pretežito žiteljima srpske nacionalnosti.

U ovom trenutku pravaška kolona sa tri autobusa i dosta privatnih vozila, praćena sa najmanje pet policijskih kombija i mnogo policajaca, kreće se prema Srbu.

 

 

Komentari (6)

Драгомир

27.07.2016 12:00

Пошто су хрватске усташе постале немачке слуге и тако имале добру залеђину јурнули су на свој род србе.Најгори усташки кољачи а српска имена и презимена!Ееее,али,бато,ако волиш немце онда мораш да идеш на руски фронт!Усташке јединице су под претњом морали да оду тамо јер ,,када су добили позиве нису били код куће,,?На рускоме фронту већих кукавица и крајње лоших војника свет није видео.Немци су их најурили да у позадини буду позадина!Предавали су се русима а тек шака њих се вратило живи кућама!

LJUBA SRETENOVIĆ ŠAMPION

27.07.2016 12:22

@Драгомир - -GDE SU SADA LJUTI KRAJIŠNICI KOJI SU SE NABILIU BESPLATNE KUĆE PO VOJVODINI I SRBIJI . PIJU LADNU PIVU I KAŽU KO J ..E SRBIJU , LIJEPA NAŠA NAJLEPŠA. BRZO SU POBEGLI DA BI NAS OVDE UMLATILI .KAKVE USTAŠE ONI SU ZA NJIH AMATERI. ŠTO SE SAD NE KURČE PO HRVATSKOJ . VLADAJU SRBIJOM.I STALNO KUKAJU .TRBA MU JOŠ 3 KUĆE I DVA AUTA.

mira

27.07.2016 12:10

Ustaski geni se prenose sa generacije ,na generaciju!Za svoj zivot smo strahovali ,jos u vreme Tita i MAS -poka.To je bilo 1969./1970.!Sada mogu da zamislim kako je jadnim Srbima tamo!Interesuje me ,kako smo to mi Srbi humani prema Hrvatima u Srbiji?Naravno ,da tako i treba da bude,a oni olosi pijani i drogirani,a uz to i krvolocni,ponovo spremaju svirepa ubistva ili ubojstva ,kako oni kazu,SATANISTI!!!

понављач

27.07.2016 12:50

А Европска Унија и Брисел и даље глуви и слепи. Па докле двоструки аршини и требамо да будемо чланови једног истог клуба званог ЕУ?

pera

27.07.2016 13:40

Ко са ђаволом тикве сади о главу му се обијају.Тако и хрвати,сатрће их папа.

Ena

27.07.2016 21:09

Koliko su bolesni, koliko zlo sija iz njih. Koljaci obicni. Cime se oni ponose.... fuj