Miodrag Linta
Nenad Đorđević
Miodrag Linta

Nenad Đorđević

Miodrag Linta, Foto: Nenad Đorđević

U saopštenju tog saveza se navodi da hrvatski portali objavljuju huškačke komentare protiv Linte, koji je narodni poslanik u srpskom parlamentu, a sve zbog njegove kritike lažnih teorija o tzv. srpskoj agresiji, zahtevima da Hrvatska vrati otetu srpsku imovinu, nadoknadi štetu za uništenu i opljačkanu imovinu i kazni nalogodavce i počinioce brojnih zločina nad Srbima.

"Proustaški portal Hrvatski oslobodilački pokret objavio je preteći tekst „Srpski Bin Laden Miodrag Linta slobodno kreće po Hrvatskoj kraj naše policije“ u kome se Linta naziva glavnim srpskim teroristom i traži od hrvatske policije da mu se zabrani ulazak u Hrvatsku", navodi se u saopštenju.

U drugom tekstu: Terorist Linta i Pupovac u srpskim medijima pokrenuli novu hajku i pljačku Hrvatske“, Lintina borba za poštovanje ljudskih i nacionalnih prava Srba naziva se velikosrpskim projektom i lažno se optužuje da je nakon njegove posete kordunaškom mestu Vojnić skinuta hrvatska zastava sa opštinske zgrade.

Navodi se da je Linta u poslednje vreme primio na svom profilu i u inboksu na društvenoj mreži Fejsbuk niz izrazito uvredljivih i pretećih poruka, pa čak i pretnje smrću.

Najjasnija pretnja, navodi se, je od nekog ko je potpisan kao Jurica Tudorović a koji je Linti, između ostalog, poručio da kada sledeći put dođe u Hrvatsku, neće se živ vratiti u Srbiju.

Komentari (1)

Hoce Hrvati

29.09.2017 18:43

da nastave sa ubijanjem!