Beograd na vodi
Promo
Beograd na vodi

Promo

Radovi teku po planu, Foto: Promo

Jedan od najvećih građevinskih poduhvata u regionu, Belgrade Waterfront, u 2017. godini nastavio je da poprima svoj oblik i napreduje u skladu sa predviđenim rokovima i planovima. Useljenje u prvu stambenu zgradu BW Residences planirano je za proleće 2018. godine. Takođe, započelo se sa glavnim radovima na najvećem tržnom centru u regionu - BW Galeriji, a počela je i prodaja "The Residences at The St. Regis Belgrade", luksuznih brendiranih St. Regis stanova.

„Sada kada imamo nekoliko aktivnih gradilišta, građani mogu da svedoče razvoju jednog od najmonumentalnijih projekata u Srbiji u jedinstvenom ambijentu pored reke. Sarađujemo sa renomiranim domaćim i stranim kompanijama, koristimo najkvalitetnije materijale i primenjujemo najviše standarde u izgradnji, čime doprinosimo razvoju domaće građevinske industrije“, istakao je Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront.

On je istakao da ga veoma raduje što je učinjeno mnogo na revitalizaciji istorijskog dela Savamale, zbog čega je ovaj deo prestonice dodatno dobio na atraktivnosti.

Nedeljković je dodao da će prva zgrada u sklopu projekta BW Residences dočekati prve stanare već na proleće sledeće godine.

Radovi na stambenim zgradama BW Parkview i BW Vista su u toku, a useljenje stanara u ove dve zgrade planirano je za 2019. godinu.

„Veoma smo zadovoljni dosadašnjim interesovanjem kupaca za stanove u okviru Belgrade Watefront-a“, naveo je Nedeljković, i napomenuo da su očekivanja kada je u pitanju prodaja premašena.

„Zahvaljujući tome, u 2018. godini počećemo sa radom na novim i uzbudljivim projektima, za koje smo sigurni da će dodatno doprineti razvoju prestonice”, zaključio je Nedeljković.

Izgradnja BW Galerije takođe napreduje u skladu sa planovima. Glavni radovi su započeli u septembru i do sada je izliveno više od polovine temeljne ploče i postavljeno stotinu dvadeset stubova. 

Nakon što je završeno postavljanje šipova za Kulu Beograd, uskoro kreću i glavni radovi na centralnom delu Belgrade Waterfronta.

„Posebno smo ponosni na Kulu Beograd, impresivnu građevinu koja će predstavljati pravu turističku atrakciju, kao buduća najviša zgrada u zemlji“, istakao je Nedeljković.

Komentari (3)

Сале

15.01.2018 15:20

Е то ће да нас извуче од беде и глади!

Pera Detlic

15.01.2018 17:56

Prica se da su zgrade krive. hahahahaaha

BW

15.01.2018 22:52

Kao radnik na gradilištu Beograd na vodi da vam kažem da nije realno očekivati na proleće. Možda na leto i to u nekim stanovima, ne u obe kule. Ima ovde još mnogo posla. 20 spratova, ogromni objekti. Nisu još ni pločice po spratovima postavljeni. Tako da, ne zalećimo se sa velikim naslovima ima ovde još radova.