BIGZ, zgrada
Wikimedia Commons
BIGZ, zgrada

Wikimedia Commons

BIGZ, zgrada, Foto: Wikimedia Commons

Zgrada BIGZ-a uskoro će dobiti novog vlasnika, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, navodeći da je dobio informaciju i pismo od zainteresovanog kupca "Soravija grupe", da će do kraja prvog kvartala naredne godine "zatvoriti kompletnu transakciju".

Dobio sam informaciju i pismo od budućih vlasnika da će do kraja prvog kvartala naredne godine zatvoriti celu transakciju, preuzeti tu zgradu i očkuju da će od nje napraviti još jedan velelepni objekat kojim će Beograd moći da se ponosi", rekao je Mali Tanjugu i dodao da je to još jedna lepa vest za Beograđane.

Kako je rekao, ta zgrada će ubuduće biti jedan multifunkcionalni centar za manifestacije, izložbe, kulturne događaje...

"Biće nešto što će kreirati život u tom delu grada i zajedno sa 'Radison blu' hotelom, 'Beogradom na vodi' i zgradom starog saveznog MUP-a, na čijem mestu će nići velelepni objekat, za nekoliko godina taj deo grada će potpuno drugačije izgledati", naveo je Mali.

Inače, "Soravija grupa" je pre nekoliko godina u Beogradu izgradila hotel "Radison blu".

Mali je podsetio da je pre nekoliko dana prodata i zgrada Beobanke i dodao da očekuje da naredne godine počnu radovi i na tom objektu.

"Polako rešavamo probleme, poput izgradnje hotela 'Hilton', koji decenijama nije mogao da se napravi, 'Ikee', 'Beograda na vodi', sada Beobanke, BIGZ-a. Sređujemo zapuštene i ružne zgrade, pronalazimo vlasnike i investitore, menjamo Beograd”, rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da očekuje da će biti nađeno rešenje za zgradu bivšeg hotela "Jugoslavija".

"Nadam se da će tu biti sve u redu i da ćemo tokom naredne godine i za to imati rešenje, kako bismo pokrenuli investicije na svakoj od lokacija koje su godinama i decenijama bile zapuštene”, zaključio je Mali.

 

Komentari (2)

mr burns from simpsons

27.11.2016 18:56

treba zaista dobar arhitekta da od te rugobe napravi nesto a mi te novce da ga platimo nemamo, svuda u svetu bi davno srusili i da nije tako zastrasujuci spomenik komunjara,"lepotinja" kao i preradjena zgrada inace predratno prelepe zgrade poste na staroj zeleznickoj stanici, ovako ce je u najboljem slucaju prekreciti farbom koja ce se ljustiti vec dok stignu do drugog kraja zgrade

miki

27.11.2016 19:57

@mr burns from simpsons - Nema nista gore od ostrascenih neznalica. "Zgrada BIGZ-a u Beogradu je jedno od najpoznatijih arhitektonskih ostvarenja jugoslovenske moderne. Izgrađena je kao zgrada Državne štamparije između 1934. i 1941. godine[1] (temelji su osvećeni 27. novembra 1937.[2]), po projektu arhitekte Dragiše Brašovana u obliku ćiriličnog slova P, nalik na štamparsku mašinu"