Mark Zakerberg
Profimedia.rs
Mark Zakerberg

Profimedia.rs

Mark Zakerberg, Foto: Profimedia.rs

Nakon što je Mark Zakerberg priznao krivicu i činjenicu da je "Kembridž analitika" koristila podatke 87 miliona korisnika Fejsbuka, američkim medijima se počela širiti priča novinara o tajnoj opciji koji ima Mark Zakerberg.

Naime, on može zauvek obrisati poruke koje šalje sagovorniku i primalac ih više ne može videti.

Iz Fejsbuka su to objasnili tvrdnjom da su bili primorani da omoguće Zakerbergu tu opciju, zbog opasnosti od hakovanja.

Fejsbuk je, nakon niza skandala, objavio da će opciju "unsend" ponuditi i ostalim korisnicima. Uskoro bi trebali pokrenuti implementaciju opcije i za nekoliko meseci očekuju da će biti dostupna svim korisnicima.

Iako Fejsbuk već nudi opciju tajnog razgovora u okviru aplikacije Mesindžer, pri čemu se poslate poruke same izbrišu u periodu koji vi odredite, brisanje poruka će se moći obaviti i u običnom razgovoru, odnosno četu.

"Već smo više puta razgovarali o ovoj opciji. Ljudi koji koriste našu opciju tajnih poruka u Mesindžeru imaju mogućnost dasami odrede kad će se poruke obrisati. Sad širimo opciju brisanja poruka, a to će trajati neko vreme. Dok ta opcija ne proradi, više nećemo brisati poruke ni izvršnih direktora. To je trebalo napraviti i ranije, žao nam je što nismo", rekli su iz Fejsbuka.