Slobodan Urošević u duelu sa Markom Jevtovićem
Alo!/Marko Metlaš
Slobodan Urošević u duelu sa Markom Jevtovićem

Alo!/Marko Metlaš

Slobodan Urošević u duelu sa Markom Jevtovićem, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Tvoj ugovor sa Partizanom velika je promena. Šta za tebe znaci crno-beli dres ?

- Dolazak u Partizan za mene predstavlja veliki izazov i bitan korak u mojoj karijeri. Počastvovan sam što ljudi iz kluba smatraju da zaslužujem priliku, i trudiću se da opravdam ukazano poverenje.

Do sada si bio velika pretnja napadačima crveno i crno belih. Da li je lakše sada kad ćeš igrati na strani jednog od ta dva tima?

- Biće mi lakše, radujem se saradnji sa novim saigračima i nadam se da ćemo imati dobre rezultate i pružiti publici dobre partije zajedno.

Koga od saigrača dobro poznaješ, da li se sa nekim i privatno družiš, i ko je po tvom mišljenju najveći igrač Partizana?

- U Partizanu imam par poznanika, ni sa kim nisam privatno prijatelj. Po mom mišljenju najbolji igrači u Partizanu su Tošić i Janković, i svakako Saša Ilić.

Koliko znači što na golu imaš Vladimira Stojkovića?

- U svakom timu golmani snose veliku odgovornost, i veoma je bitno imati na golu iskusnog igrača. Vladimir Stojković je naš najbolji golman i smatram da mnogo znači imati ga na golu u svojoj ekipi.

Koliko brzo si se dogovorio sa Partizanom? Da li si pristao na prvu loptu, ili je bilo vremena za razmišljanje?

- Čim sam čuo da postoji interesovanje od strane Partizana bio sam srećan, i dogovorili smo se čim smo stupili u kontakt. Moja velika želja je bila da dođem u Partizan.

Bio si prvak Evrope sa kadetima, da li sada kada si u Partizanu, imaš želju da dođeš u A reprezentaciju, šta za tebe znači dres naše zemlje?

- Svakako da bih voleo da ponovo da zaigram za našu reprezentaciju, igra za svoju zemlju je neopisiva čast. Najveći uspeh u mojoj karijeri je titula evropskog prvaka i nadam se da ću imati prilike da obučem dres A reprezentacije.

Poznat je tvoj trud na Evropskom prvenstvu, koliko će teško biti ponoviti takav uspeh?

- Nadam se da cu ponovo dobiti priliku da zaigram za reprezentaciju, to bi bio veliki uspeh, i daću sve od sebe da do toga dođe.

Pisalo se da ti je jača desna noga, a igraš poziciju levog beka, koliko istine ima u tome?

- Video sam da je to negde napisano, a to nije istina. Leva noga oduvek je moja jača strana, desnu koristim kada su golovi u pitanju, pa se tako namesti, inače ne. Dakle, pozicija koju igram u skladu je sa stranom koja je jača.

Slobodan Urošević

Printscreen

Slobodan Urošević , Foto: Printscreen

Osim tvojih najbližih, neizostavni član podrške je i tvoja devojka Iva. Koliko mladom sportisti znači podrška i ljubav nekog ko razume odricanja?

- Veoma mi znači Ivina podrška, od kada smo zajedno išla je na sve moje utakmice i bila mi je ogromna podrška kako na utakmicama tako i u svemu ostalom. Ona ima razumevanja za sva odricanja i uvek je spremna da se prilagodi mom načinu života. Danas je veoma teško naći devojku vrednu truda, a na devojke koje žele interes se ne obazirem.

Komentari (1)

nedjo

09.01.2018 20:18

super vest,mada ja volim zvezdu