Zlatna svadba - ilustracija
Profimedia
Zlatna svadba - ilustracija
Zlatna svadba - ilustracija, Foto: Profimedia

 

"Mi smo se upoznali i za dve nedelje smo se uzeli. To nije bila ljubav u nedogled nego na prvi pogled i evo, doživeli smo da dočekamo i "zlatnu svadbu". Možda je to bilo brzo zato što sam se čitavog života bavio sportom i težio odličjima", ispričao je Milan.

"Moja Ljubica je moje zlatno, tako reći olimpijsko odličje" rekao je slavljenik na proslavi koja je bila organizovana sinoć u sali smederevskog Crvenog krsta.

Pošto je Milan upoznao Ljubicu nije gubio vreme: odmah je otišao u selo da obiđe svog dedu i pohvali se odlukom o ženidbi.

"Ono što mi je deda tada rekao i danas mi odzvanja u ušima: Deco, sve što radite, radite u dogovoru. To se pokazalo kao odličan, poučan savet. Dakle, ne da se bračni drugovi slažu, pa danas ja lažem nju, sutra ona mene, nego i dan-današnji se dogovaramo, kratko i odlučno: i odmah krećemo u akciju!" objasnio je slavljenik.

Zlatna svadba - ilustracija
Zlatna svadba - ilustracija, Foto: Profimedia

 

Todorovići imaju jednu ćerku koja ima dva sina, od kojih je jedan oženjen i takođe ima dva sina.

"Ukratko, imam potpun i srećan život sa suprugom, ćerkom, dva unuka i dva praunuka", zaključio je Milan Todorović koji je i u sportu učinio najviše: dobitnik je nacionalnog priznanja za doprinos sportu na Olimpijadama.

Slavlje parova koji 50 godina dele dobro i zlo u Smederevu već je tradicija i organizuje se po 20 put. Damama koje su bile u pratnji supružika darovani su bidermajeri, baš kao na pravom venčanju.