Lin Li beba rođena dva puta
Facebook/M. Boemer
Lin Li beba rođena dva puta

Facebook/M. Boemer

Mala Lin po drugi put stigla na svet 6. juna, Foto: Facebook/M. Boemer

Margaret Boemer iz Teksasa bila je trudna samo 13 nedelja kada je saznala da njena beba ima ogroman tumor na ramenu. Iako joj je to bila treća trudnoća, Margaret nije želela da je prekine, iako su joj lekari rekli da postoji mogućnost da tumor ubije plod u njenoj utrobi.

Nažalost, prognoze lekara su počele da se obistinjuju. Kako je plod rastao, rastao je i tumor. Beba je bila ugrožena i ostajala je bez dotoka krvi, jer se tumor borio da "uzme sve". Kada je Margaret ušla u 23 nedelju trudnoće bebi je počelo da otkazuje srce. Svi su smislili da spasa nema i da će Margaret izgubiti devojčicu koju je nosila.

Tada se dogodilo pravo čudo. Okupio se tim lekara koji je odlučio da otvori Margaretin stomak, izvuče bebu napolje, ukloni tumor, a potom vrati bebu u stomak kako bi "dogurala do termina". Iako je operacija bila veoma rizična, hrabra majka je želela da pruži šansu njenoj bebi da živi. Ušla je u operacionu salu i legla na sto.

Operacija je trajala punih pet sati. Lekari su uspeli da otklone deo tumora koji je ugrožavao život bebe, a potom su je vratili u matericu i sve zašili, nadajući se najboljem. Margaret je ozbiljno shvatila sve savete lekara i nakon operacije se pridržavala svega što su joj rekli! Uporna i hrabra dogurala je do 36 nedelje trudnoće, kada su je opet uveli u operacionu salu - da je porode!

Margaret je 6. juna ove godine postala majka predivne devojčice Lin. Iako je bila sitna, imala je svega 2,5 kilograma na porođaju, sa bebom je bilo sve uredu. Nekoliko dana nakon rođenja lekari su je ponovo operisali kako bi uklonili delove tumora do kojih nisu mogli da dođu tokom prve operacije. Nekoliko sedmica kasnije, beba je puštena kući gde uživa u pažnji i ljubavi svojih roditelja i sestrica.

Komentari (1)

Jednostavno ja

22.10.2016 09:33

Zaista za svaku pohvàlu, a kod nas nazalost deca umiru od preloma ruke. Nek je malena ziva i zdrava!