Džordž Majkl
Profimedia
Džordž Majkl

Profimedia

Džordž Majkl, Foto: Profimedia

Pevač koji se proslavio u duetu "Wham", a potom i sjajnom solo karijerom, "preminuo je mirno kod kuće" u Oksfordširu.

Majklovo telo pronađeno je u krevetu, a njegov bivši menadžer, Majkl Lipman, kao razlog smrti navodi infarkt.

 

Policija Tems Velija saopštila je da je hitna pomoć na imanje pevača došla u 13:42 po lokalnom vremenu i da nije bilo nikakvih sumnjivih okolnosti.

Majklov prijatelj i kolega iz nekadašnjeg benda, Endru Ridžli oprostio se od velikog prijatelja putem društvenih mreža.

 - Srce mi je slomljeno zbog odlaska mog voljenog prijatelja - napisao je Endru između ostalog.

 

Majklov veliki prijatelj, pevač Elton Džon postavio je na Instagram njihovu zajedničku fotografiju.

 - U šoku sam! Izgubio sam voljenog prijatelja, najljubaznijeg, najvelikodušnijeg i uz to i sjanog umetnika. Saosećam sa njegovom porodicom, prijateljima i fanovima - napisao je Elton Džon na Instagramu.

 

A photo posted by Elton John (@eltonjohn) on Dec 25, 2016 at 3:24pm PST

 

Majkl, koji je rođen kao Georgios Kirjakos Panajotu u severnom Londonu, prodao je tokom karijere, duge skoro četiri decenije, više od 100 miliona primeraka svojih albuma.

 

- Sa žaljenjem potvrđujemo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj Džordž preminuo u miru svog doma na Božić. Porodica moli na poštovanje privatnosti u ovim teškim trenucima. Daljih komentara za sada neće biti - navodi se u saopštenju.

Pevač je 2011. jedva preživeo upalu pluća, a dugo se borio i s alkoholizmom i narkomanijom.

Pogledajte njegov spot za pesmu "Freedom" koji je bio svojevrsni bum u video-produkciji tog doba, jer je u njemu bilo angažovano pet, u to vreme najplaćenijih manekenki, među kojima i Sindi Kraford, Linda Evanđelista...

 

Komentari (14)

Slavko

26.12.2016 00:42

Mora da je umro od Side

jeca

26.12.2016 08:34

@Slavko - Budale i primitivci eto to ste vi.I da jeste, bio je fantastičan umetnik,bez obzira na život kojim je živeo.

drAgi

26.12.2016 10:33

@Slavko - @jeca Umetnost je umetno-st. Realitet je da je umetnost stvaralacka sposobnost coveka u egzistencijalno nevaznim stvarima. Za jednu kucu su vazna cetiri zida i krov. Koliko je ukrasena jeste nevazno. Skuvan krompir je dovoljno dobar ako je dovoljno skuvan i umereno posoljen. Da li na tanjiru ima listica persuna, mali paradajz, ... nije vazno. Dakle, umetnici su nevazni kad se sami smatraju vaznim, a vazni su kad su ispoljenje Apsolutnog, koje je sposobno i za to - umetnost; lepu ili groznu.

Maki

26.12.2016 02:39

AIDS odnosi sve, koji su ga ignorisali...

DA

26.12.2016 06:06

Velika zvezda,hvatana u slucajnim seks susretima sa nepoznatim nuskarcima po muskim toaletima..Cim kazu da je umro mirno,traze privatnost ,znaci da je on vec bio bolestan i da se njegova smrt ocekivala.

Kako kome 2016.

26.12.2016 07:24

Prokleto?Umro je pevac sa nekoliko dobrih pesama!Ali i bolesni voajer sa sramnim aferama u tajnom posmatranju dece iz klozeta na plazi,izopacen covek oboleo od side koju je i dobio zbog nezajazljivog seksualnog apetita!Zanemaricu da je bio peder da se preterano ne uvrede slicni!

Ja

26.12.2016 11:29

@Kako kome 2016. - Ma ko ih .ebe, nek se uvrede, akoi h istina vredja , to je njihov problem! Vredja i mene kad sebe nazivaju normalnima i traze da se tretiauj kao normalni, sto ne mogu bit ivec samim tim sto zlostavljaju sopstveno debelo crevo, a da ne pricamo o drugim stvarima, jer nazalost, ne zavrsava se sve to na prici o debelom crevu...

cudna mi cuda

26.12.2016 09:22

umro mi otac i majka pa sta, jedan narkoman manje

JA

26.12.2016 09:26

@cudna mi cuda - I zato što su tebi umrli otac i majka ceo svet je kriv je li???Treba možda svi zbog toga da poumiremo?

Paja

26.12.2016 10:50

Juce ste imali tekst o oboljenjima u Srbiji. Ovo je jos jedan od nacina kako ljudi dobijaju tumore i rakove. Ovoliko mrznje prema coveku koji je bio VRHUNSKI UMETNIK I SVETSKA ZVEZDA pokazuju koliko bolesnih svaki dan seta oko nas. Vi koji ga pljujete kao da ste ziveli s njim i da znate vise o njemu samom nego sto je on za zivota znao o sebi. Za njega je znao ceo svet, a za vas niko, i to vas glodje. Molim redakciju da iz postovanja prema pokojnom pevacu ne objavljuje sumanute bljuvotine.

Tamara

26.12.2016 21:36

@Paja - Znala sam da si peder ... ha ha ha ha ha ha ... sad znaju svi - to vam je TA ''paja'' olicenje mrunje prema Srbinu Srbiji Seselju svemu srpskom i naravno Milosevicu .

Ja

26.12.2016 11:35

jeca Bio je gejcina koja se rasturala od droge i izopacenog seksa sa muskarcima, a pesmice su mu na nivou retarda, sto jasno pokazuje i koji je tvoj intelektualni i duhovni domet!

jeca

27.12.2016 08:08

@Ja - Pa šta ako je bio gej?Ne vidim kako to tebe vređa?Pesme su mu bile hitčine,a ti verovatno slušaš Cecu i Jecu maco,jel da?Ali bez obzira na to ja ne mislim da si retardirani kreten zaostao(la) u razvoju. Pretpostavljam da si muško čim si toliko ogorčen što je čovek bio gej,nekako se odmah osećate direktno ugroženi ,što pokazuje na kom si intelektualnom i duhovnom nivou zar ne?

Ћира

26.12.2016 20:50

Човек је био мега-звезда, а ови што га нападају, мега-клошари, који немају 10€ у џепу.