Mrtva žena Leš žene
Profimedia
Mrtva žena Leš žene

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Telo žene, koje je pronađeno u ponedeljak u napuštenoj kući u sarajevskom naselju Malta, je identifikovano i utvrđeno je da se radi o 37-godišnjoj Senadi Ahmetović iz Sarajeva.

Ona je, kako javlja "faktor.ba", preminula nakon što se u kući u Butmirskoj ulici 1 sukobila s momkom Fadilom Behljuljijem.

Istragom je utvrđeno da su kobne večeri u napuštenoj kući boravili Ahmetović, Behljulji i Suad Viteškić (38), koji je priveden na dan pronalaska Senadinog tela.

U jednom trenutku je došlo do svađe, a zatim i fizičkog sukoba između nje i Behljuljija, nakon čega joj je pozlilo. Umesto da joj pomognu, dvojica muškaraca su pobegla, ostavivši je samu da umre.

Behljulji je najverovatnije pobegao jer se bojao da će biti uhapšen, s obzirom na to da je za njim bila raspisana policijska potraga zbog neodazivanja na izdržavanje zatvorske kazne zbog razbojništva.

Zbog toga je, navodno, pre nego što je pobegao, rekao Viteškiću da pozove Hitnu pomoć. Viteškić je odbio, rekavši „neće da se petlja“. Protiv njega će, jer je propustio da reaguje, biti podneta krivična prijava za neprijavljivanje krivičnog dela i nepružanja pomoći.

Behljulji, kojeg je policija pronašla i uhapsila u utorak zbog nasilničkog ponašanja, jučer je predat pripadnicima Sudske policije iz Istočnog Sarajeva, te će biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

Viteškić je nakon saslušanja pušten na slobodu, jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje.

Veštak sudske medicine dr. Hamza Žujo u međuvremenu je obavio obdukciju tela žene na kom nisu pronađeni tragovi nasilne smrti. Joše se čekaju nalazi toksikoloških i drugih analiza uzetih uzoraka.

Pretpostavlja se da je u svemu bitnu ulogu odigrala i droga, jer su svo troje aktera odranije poznati kao narkomani, a lokacija gde je pronađeno telo nesrečne žene, poznato je kao okupljalište narkomana.